Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

0Και τώρα τι κάνουμε σύντροφοι; Δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει 400.000 κόσμο. Κι αυτοί οι 400.000 δεν ήταν ούτε χρυσαυγίτες ούτε ηλίθιοι, όπως έγραψαν απαξιωτικά σε τοίχους στο facebook. Η ιστορία θα αποκαλέσει ηλίθιους αυτούς που θα αγνοήσουν το μήνυμα. Όπως έλεγε και ο Αλέξης το 2014, “ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία του γερμανικού παράγοντα να δείξει ότι στην Θεσσαλονίκη ήταν χτες μόλις 50.000 κόσμος κι αυτοί ήσαν εθνικιστές, όπως χαρακτηριστικά έγραψε το Stern. Αν έκαναν τον κόπο να πολλαπλασιάσουν τον αριθμό των λεωφορείων με μία μέση χωρητικότητα των 50 ατόμων, θα έβλεπαν ότι έχουν πέσει έξω, μόνο και μόνο από αυτό, κατά 50%. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε είναι το μαύρο που έπεσε στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια. Θα θέλαμε να ξέρουμε αν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια άποψη περί βοθροκάναλων μετά το χτεσινό σέρβις που τους έκαναν.

Επί της ουσίας! Τόσος κόσμος δεν μπορεί να αγνοηθεί. Κι ας πούμε ότι δεν ήταν 400.000 που ήθελαν οι διοργανωτές και να ήταν 200.000. Είναι μικρός αυτός ο αριθμός; Κι από που ως που οι άνθρωποι αυτοί ήσαν εθνικιστές; Και να σκεφτεί κανείς ότι αγνόησαν το ιερατείο, αγνόησαν τις εμπρηστικές επιθέσεις κυβερνητικών παραγόντων, αγνόησαν τις απειλές για επεισόδια. Αγνόησαν κι αυτές ακόμη τις καιρικές συνθήκες. Μαζεύτηκαν 200 με 400 χιλιάδες κόσμο και αυτό είναι ένα γεγονός άνευ σημασίας;

Δεν ξέρουμε τι έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας με τους Γερμανούς. Κάτω από ποιο έγγραφο θα βάλει την υπογραφή του και με τι ανταλλάγματα. Ο ίδιος έχει κάνει τις διαπραγματεύσεις και ο ίδιος ξέρει τι έχει συζητήσει και τι έχει συμφωνήσει. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσίπρας έχει όλο το βάρος του χειρισμού αυτής της υπόθεσης. Στο κάτω – κάτω της γραφής δεν ζήτησε καν την γνώμη την αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να προχωρήσει, εφόσον έχει τις ψήφους στο Κοινοβούλιο. Έχει επίσης το δικαίωμα να πιστεύει ότι οι Γερμανοί θα του δώσουν στην συνέχεια τα πάντα, το χρέος, επενδύσεις και χρήματα για καυσόξυλα για τον χειμώνα. Αλλά οι χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν χτες δεν είναι για ... πέταμα. Αυτό ας το προσέξουν λίγο στα πολιτικά γραφεία...

Θανάσης Μαυρίδης
Liberal
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 11, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator