Τώρα, τώρα, τώρα!

0Η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια είναι ο δυνατός παίκτης

Από τον Βασίλη Δ. Παπαγιαννίδη

Τον τίτλο του άρθρου τον εμπνεύστηκα από το περίφημο συνθηματικό των Ιαπώνων το 1941, κατά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ. Ο διοικητής του πρώτου κύματος επίθεσης έστειλε το μήνυμα «Tora, tora, tora». Προφανώς εδώ τελειώνει και η σχέση με το παρακάτω άρθρο.

Εγώ, όταν έγραψα τον τίτλο, σκεφτόμουν την πίεση που δέχεται ο Ελληνισμός από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και η τελευταία από τις Μεγάλες Δυνάμεις για την επίλυση του σκοπιανού ζητήματος εδώ και τώρα.
Μάλιστα υπουργός προειδοποίησε ότι αν δεν λυθεί τώρα το ζήτημα θα υπάρχει εσαεί. Ε; και;
Επαναλαμβάνω: Ε; και;

Η διαιώνιση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων δεν αποτελεί εμπόδιο για τη χώρα μας. Είμαστε μέσα σε ισχυρές συμμαχίες και μέλη του ΝΑΤΟ. Το πρόβλημα το έχουν τα Σκόπια, που θέλουν να ξεκαθαρίσουν το ζήτημα της ονομασίας για να μπουν στο ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια είναι ο δυνατός παίκτης. Δεν έχει συμφέρον να βιάζεται για την επίλυση του ζητήματος και ο μικρός μας γείτονας εξαρτάται από ένα ζήτημα το οποίο είναι στα χέρια μας. Οι όποιες πιέσεις απέξω είναι για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι, αν είναι να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας έστω και με μια διακόσμηση (σύνθετη ονομασία τη λένε), δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο και πρέπει να ζητήσει την άποψη του εκλογικού σώματος (μια που είναι και εύκολη στα δημοψηφίσματα).

Σε αντίθετη περίπτωση είναι ηθικά υποχρεωμένη να απορρίψει τον όρο «Μακεδονία» από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Γιατί για να λυθεί το ζήτημα «Τώρα, τώρα, τώρα» πρέπει να υπάρχει και η εντολή προς την κυβέρνηση από το εκλογικό σώμα για κάτι τέτοιο. Και να θυμόμαστε, κυβερνώντες και κυβερνώμενοι, τα λόγια του Στράβωνος του γεωγράφου: Εστι μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία.

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 07, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τώρα, τώρα, τώρα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator