Βαλτοί ή ηλίθιοι

0



Αυτό το «Μακεδονία, αλλά χωρίς αλυτρωτισμούς» θυμίζει τον μύθο του «μετριοπαθούς Ισλάμ»

Tου Παναγιώτη Χ. Δούμα

Ακουσα χθες τον έτερο αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να εμμένει στο μάλλον χρεοκοπημένο πια «αφήγημα» της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την ονομασία του κράτους των Σκοπίων. «Και Δακία να τους ονομάσουμε» είπε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, «αν δεν λύσουμε το θέμα του αλυτρωτισμού τι θα έχουμε λύσει;» Λίγο μετά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δέχθηκε πρόταση του πρωθυπουργού για ενημερωτική συνάντηση.

Εξ όσων έχω καταλάβει, η θέση του κ. Μητσοτάκη είναι η σύνθετη ονομασία σε ένα «πακέτο» επιμέρους συμφωνιών που θα αφορούν την εξάλειψη δειγμάτων αλυτρωτισμού στο Σύνταγμα, στους θεσμούς, αλλά και στην καθημερινότητα του γειτονικού κράτους. Για αυτήν του τη θέση δεν έχει εξασφαλίσει τη σύμπνοια των βουλευτών του και είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να την υποστηρίξει ως κυβέρνηση.

Εχω επίσης καταλάβει ότι η θέση αυτή είναι παρόμοια με αυτήν που πρότεινε ο πρωθυπουργός στον Σκοπιανό ομόλογό του, χωρίς ωστόσο να έχει αποσπάσει τη συναίνεση του κυβερνητικού του εταίρου. Είναι δε ηλίου φαεινότερο ότι σε αρχική συμφωνία ούτε η Βουλή των Σκοπίων ούτε των Αθηνών θα την επικύρωναν. Κι ενώ τα ΜΜΕ πλασάρουν έναν υποτιθέμενο διχασμό μεταξύ Τσίπρα - Μητσοτάκη, η πραγματική σύγκρουση είναι μεταξύ των ολίγων που βιάζονται υπόπτως να λύσουν το ζήτημα με «πακέτα» και σε εκείνους που εμμένουν στην πάγια και ιστορική εθνική θέση που αρνείται εξ ολοκλήρου να δωρίσει τον όρο Μακεδονία στα πανσπερμικά Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως τοποθετούνται χωρίς τη στοιχειώδη συναίνεση και αδιαφορώντας για το ηχηρό μήνυμα του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, που προφανέστατα δεν εξέφραζε μόνο τη βούληση των εκατοντάδων χιλιάδων παρευρισκομένων, αλλά πιθανότατα εκατομμυρίων Ελλήνων. Εχουν δε μία πρόταση ασθενή, που παραβιάζει κάθε έννοια λογικής, αλλά και στοιχειώδους πατριωτισμού.

Η μετριοπαθής πρόταση των κοπτομένων για άμεση επίλυση του ζητήματος δεν διασφαλίζει την εξάλειψη των αλυτρωτισμών, καθώς το όνομα από μόνο του θα τους συντηρεί στη συνείδηση του σκοπιανού λαού. Τουναντίον, η ολοκληρωτική κατάργηση του «Μακεδονία», αυτούσιου ή ως συνθετικού, θα ακύρωνε στο διηνεκές σε διεθνές επίπεδο τη δυνατότητα υποστηρίξεως οιασδήποτε εδαφικής αξιώσεως.

Αυτό το «Μακεδονία, αλλά χωρίς αλυτρωτισμούς» θυμίζει τον μύθο του «μετριοπαθούς Ισλάμ». Οι δε υποστηρικτές του που διαφωνούν μεταξύ τους, ενώ συμφωνούν, είτε μας θεωρούν ηλιθίους είτε είναι ηλίθιοι ή βαλτοί.

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 20, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βαλτοί ή ηλίθιοι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator