Με εξαιρετική επιτυχία οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

0



Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, στην πόλη του Λουτρακίου, των Αγίων Θεοδώρων και τις υπόλοιπες περιοχές. Ένα εύρος εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δυο εβδομάδες με κυρίαρχα στοιχειά την παράδοση, την αναβίωση εθίμων της Αποκριάς αλλά και ένα ποιο μοντέρνο χαρακτήρα.

Ποιο συγκεκριμένα ο Δήμος διοργάνωσε Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι, σε συνεργασία με το "Σύλλογο Φίλων Μουσικής", την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά. Παραδοσιακή Συναυλία το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή 11 χορευτικών τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου και άλλων περιοχών, και επί σκηνής την Ορχήστρα Χάλκινων Πνευστών "Bronza Banda".

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η Παρέλαση των Αρμάτων και των 18 και πλέον πληρωμάτων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στο Λουτράκι και η συναυλία που ακολούθησε αρχικά με την "Νατάλια" και στη συνέχεια με το Νεανικό Συγκρότημα "ONIRAMA" που κράτησε στα ύψη τον πήχη της διασκέδασης του κοινού. Μετά τη συναυλία, πλήθος κόσμου κατευθύνθηκε στην παράλια για να απολαύσει το φαντασμαγορικό θέαμα της ρίψης βεγγαλικών που σηματοδότησε την Καύση του Καρνάβαλου και την ολοκλήρωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων. Επίσης ο Δήμος λειτούργησε υποστηρικτικά σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν οι τοπικοί Σύλλογοι όλο αυτό το διάστημα.

Την ίδια μέρα, στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων με πολλές εκπλήξεις για τον κόσμο που παραβρέθηκε και την σκυτάλη της διασκέδασης διαδέχτηκε η "Ραλλία Χρηστίδου".

Τέλος, παραδοσιακά Κούλουμα πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις περιοχές του Δήμου (Περαχώρα, Ίσθμια, Σχίνο, Άγιοι Θεόδωροι) την Καθαρά Δευτέρα σε συνεργασία με τους Τοπικούς Συλλόγους και φορείς.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και η Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα:

• Τους εθελοντές για την ουσιαστική βοήθειά τους στην πραγματοποίηση του Καρναβαλιού,

• Τους δημοτικούς υπάλληλους από όλα τα συνεργεία αλλά και τις διοικητικές υπηρεσίες που εργάστηκαν για το Καρναβάλι όλες αυτές τις μέρες

• Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου Κορίνθου που κάλυψε το Καρναβάλι Λουτρακίου με 6 εθελοντές Σαμαρείτες,

• Όλους τους Τοπικούς Συλλόγους που πραγματοποίησαν εκδηλώσεις αναβίωσης των εθίμων των Αποκριών,

• Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τα χορευτικά τους τμήματα που συμμετείχαν στην Παραδοσιακή συναυλία στο Λουτράκι και ιδιαίτερα τα φιλοξενούμενα,

• Τους Συλλόγους και τα γκρουπ που συμμετείχαν στις παρελάσεις του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων,

• Το Α.Τ. Λουτρακίου για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην ομαλή διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων,

Ξεχωριστά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που επισκέφτηκαν τον Δήμο μας την περίοδο των Αποκριών και ειδικά το τριήμερο του Καρναβαλιού.

Η Δημοτική Αρχή Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, αποδεικνύει ότι διαθέτει τα κατάλληλα στελέχη που ξέρουν να συνδυάζουν ανθρώπους με εθελοντική πρόσφορα, συλλόγους και φορείς με σκοπό την επίτευξη ενός και μόνο κοινού στόχου. Στόχος δεν είναι άλλος από την δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για αύξηση της επισκεψιμότητας με την παράλληλη τόνωση της τοπικής οικονομίας. Για τον ίδιο σκοπό ξεκινάμε να εργαζόμαστε από τώρα για την επομένη χρόνια και περιμένουμε όποιον θέλει να σταθεί συνοδοιπόρος σε αυτήν την προσπάθεια να είναι δίπλα μας.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή Σαρακοστή!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 22, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Με εξαιρετική επιτυχία οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator