Ή θα μπεις στη μαύρη οικονομία, ή στη φυλακή

0



Του Άγη Βερούτη

Με τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του 2018 σε ισχύ για τους μικρομεσαίους, ουσιαστικά εξασφαλίζεται ότι δεν θα επιζήσει κανείς από όσους αδυνατούν να εισπράξουν μαύρα.

Άρα μια πρωταρχική προϋπόθεση επιβίωσης στο ελεύθερο επάγγελμα αυτό το χρόνο είναι να μπει κάποιος στη μαύρη οικονομία.

Δυστυχώς επαγγέλματα του ονομαζόμενου business-to-business (b2b) δεν θα επιζήσουν. Και αυτό διότι οι επιχειρήσεις, εκτός αν εισπράττουν μικροποσά σε μετρητά κατευθείαν από τον καταναλωτή, δεν δύνανται να κινηθούν στη μαύρη οικονομία.

Αν είστε προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, αν είστε τεχνικός δικτύων, αν είστε σχεδόν οτιδήποτε έχει να κάνει με την βιομηχανία και την βιοτεχνία, ξεχάστε το! Καλύτερα να δουλεύετε χωρίς να πληρώνεστε! Αν κόψετε τιμολόγια το 2018 θα φτάσετε να χρωστάτε παραπάνω χρήματα από αυτά που θα εισπράξετε - αν εισπράξετε - στο τέλος του χρόνου.

Ουσιαστικά ο σχεδιασμός (λέμε τώρα) των φωστήρων του ΥΠΟΙΚ και της τρόικας είναι τέτοιος που θα οδηγήσει τους περισσότερους εργοδότες και εργαζόμενους της παραγωγικής οικονομίας ή στην μαύρη οικονομία, ή στην φυλακή!

Εκτός όπως είπαμε αν είσαι στη λιανική, και μάλιστα πληρώνεσαι με μικροποσά, και μάλιστα τα εισπράττεις εκείνη την ώρα, και μάλιστα βρίσκεσαι συνέχεια σε κίνηση ώστε να μην μπορεί να σε εντοπίσει και να σε συλλάβει η αστυνομία.

Όποιος θέλει να επιζήσει οικονομικά το 2018 πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να κλείσει τα βιβλία του, να ψάξει να βρει ποιες αποθήκες παράνομων λαθραία εισαγόμενων προϊόντων συνεργάζονται με τις αρχές (λαδώματα κλπ) ώστε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη προμήθεια των προϊόντων που θα πουλάει, να επενδύσει σε ένα σεντόνι για να απλώνει την πραμάτεια του στο πεζοδρόμια, και να μάθει να μιλάει σπαστά ελληνικά ώστε να μην τον συλλαμβάνει η αστυνομία αλλά μόνον να του παίρνει την πραμάτεια κάθε λίγες βδομάδες, και να τον αφήνει να φεύγει έτσι.

Καλύτερες πιθανότητες επαγγελματικής επιβίωσης έχει ο πλανώδιος λαθρέμπορος της γειτονιάς παρά ο βιοτέχνης, ο επαγγελματίας, ο μικρός εργοδότης που δίνει και 5-10 θέσεις εργασίας στην κοινωνία.

Φοβερό οικονομικό σχεδιασμό έκαναν στην κυβέρνηση τσίρκο! Λούμπεν σχεδιασμό!

Όταν όλοι πλέον είναι στην παρανομία, θα είναι όλοι εξαρτώμενοι από την ανοχή του καθεστώτος, όπως ήσαν οι λαθρέμποροι επί καθεστώτος σιδηρού παραπετάσματος.

Θα μου πεις πότε έπαψε η Ελλάδα να είναι χώρα που κυβερνάται από τους εθνικούς λαθρεμπόρους, ή τους “εθνικούς νταβατζήδες” όπως τους έλεγε ο Κώστας ο Καραμανλής, ή τους “εθνικούς προμηθευτές” όπως τους έλεγε ο Κώστας ο Σημίτης;

Έλα ντε;;;

Liberal
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 21, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ή θα μπεις στη μαύρη οικονομία, ή στη φυλακή"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator