ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ...

0
Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία των λαών,που ο αγώνας για κοινωνική απελευθέρωση προϋποθέτει την Εθνική απελευθέρωση.Κυρίως των πιό μικρών και αδυνάτων λαών,των λαών της περιφέρειας,όπου οι ασκούμενες πολιτικές διακρίσεων,ταξικών,και καταλήστευσης του εθνικού πλούτου και του προϊόντος της εργασίας του λαού είναι εκπορευόμενες από ξένα κέντρα αποφάσεων και υλοποιούνται με την συνεργασία ντόπιων προθύμων (δοσίλογων),και μέρους της ολιγαρχίας του κάθε τόπου.

Με κατασκευασμένα κυβερνητικά σχήματα αλλά και κατασκευασμένες αντιπολιτεύσεις.Κρυφά χαρτιά,"άσσοι στο μανίκι", των μεγάλων επενδυτών, στο χρηματιστήριο εμπορίας των Εθνών!

Είτε ο ξένος επικυρίαρχος ευρίσκεται εντός της χώρας, ως κατακτητής,όπως συνέβη στην Κατοχή,είτε από μακρυά εποπτεύων,θα ήταν ελαφρότητα να μιλά κάποιος για κοινωνικούς (ταξικούς) αγώνες χωρίς να αγωνισθεί πρώτα και πάνω από όλα για ΕΘΝΙΚΗ απελευθέρωση.- Σωστά οι οργανωτές του ΕΑΜ,στην ίδρυσή του, προέταξαν ως πρώτο προσδιορισμό του την έννοια του ΕΘΝΙΚΟΥ.-Χωρίς να ανησυχούν για κατηγορίες περί δεξιάς εθνικιστικής απόκλισης και οπορτουνισμό.!

-Σήμερα, για άλλη μιά φορά στην ιστορία της,η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια οριακή κατάσταση
Με προσχηματικούς θεσμούς και σκιώδη κυβέρνηση, στην ουσία, που απλά υλοποιούν πολιτικές σχεδιασμένες έξω από την χώρα. Με την πολύτιμη συνεργασία φυσικά μιας ελίτ,που ο ρόλος της είναι να σκορπίζει σύγχυση,διάσπαση και αποπροσανατολισμό στον λαό!
-Από την μία με πολιτικά σχήματα να εκφοβίζουν και διαβεβαιώνουν τον λαό ότι η υπακοή και η πρόθυμη συνεργασία με τους ξένους επιτρόπους είναι ο μόνος και σωστός δρόμος για επιβίωση,για ανάπτυξη και μελλοντική ανάκτηση της Εθνικής κυριαρχίας....
-και από την άλλη πρόσωπα και σχηματισμοί που προβάλλουν μαξιμαλιστικές θέσεις ώστε ως γραφικοί να μή αποκτήσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου...Αλλά και αν παρ΄ελπιδα ο λαός παγιδευτεί και τους εμπιστευτεί,πιστέψει στις μεγαλοστομίες τους,να τον χειραγωγήσουν και αναλάβουν οι ίδιοι ως νέοι εντολοδόχοι.Για να συνεχίσουν φυσικά την ίδια πολιτική,αφού στερούνται επεξεργασμένων προγραμμάτων και ο πολιτικός σχεδιασμός τους έχει αντίκρυσμα το βράδυ των εκλογών,και μόνο...
Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι "αναχωρητές",που αρκούνται στον μάλλον περιθωριακό πολιτικό τους ρόλο.....

Στις σημερινές λοιπόν συνθήκες που ευρίσκεται η πατρίδα μας,η ανάγκη για κοινωνικούς αγώνες δεν μπορεί να ιδωθεί ξέχωρα από την ανάγκη για την αποτίναξη της επιτροπείας που μας έχει επιβληθεί,με ένα παλλαϊκό,πανεθνικό αγώνα.Και δεν πρέπει να μας ξενίζει, το "πάντρεμα" Εθνικών και κοινωνικών αιτημάτων.-Από τα πράγματα είναι συνυφασμένα.Ούτε να μας ανησυχεί η αναβίωση Εθνικιστικών αισθημάτων,όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα με την έξαρση του λεγόμενου Μακεδονικού ζητήματος.Ο Ελληνικός λαός,διαισθάνεται,και σωστά, ότι και η σπουδή για "τακτοποίηση" εκκρεμών Εθνικών ζητημάτων επιχειρείται μέσα σε αυτό το πλαίσιο της εξάρτησης και σε βάρος των συμφερόντων του λαού και της πατρίδας.Είναι μια ευκαιρία και για εμάς, με αφορμή την έκδοση νέας ταυτότητας των βορείων γειτόνων μας να αναζητήσουμε και την δική μας ταυτότητα,που είχαμε χάσει τα τελευταία χρόνια... Να εργαστούμε λοιπόν στην κατεύθυνση ώστε η αφύπνιση του Εθνικού συναισθήματος να κινητοποιήσει τον λαό και για την έναρξη κοινωνικών αγώνων,για κοινωνική απελευθέρωση.Προσοχή μόνο στην δοσολογία!
- Σε καμία όμως περίπτωση να μή χαρίσουμε με την στάση μας τον Πατριωτισμό των Ελλήνων,λόγω φοβικών συνδρόμων μας και κακώς εννοούμενου Διεθνισμού, σε ακραίους εθνικιστικούς κύκλους.!

KON MAR
k-magazino
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 29, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator