ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΙΣΩ ΓΚΡΕΜΟΣ...

0


Οι εξελίξεις στο ζήτημα του ονόματος έχουν δρομολογηθεί και ειλημμένες αποφάσεις έχουν αρχίσει να υλοποιούνται ήδη όπως φαίνεται μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού κ.Τσίπρα με τον ομόλογό του των Σκοπίων Κον Ζάεφ.

Όνομα,λοιπόν,σύνθετο με γεωγραφικό προσδιορισμό,έναντι όλων:
Νέα Μακεδονία,Νόβα Μακεδόνια,Άνω Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία,κλπ...Πιθανότερο, το Νέα Μακεδονία !

Συνοδευόμενο με συμφωνία για εγκατάλειψη από μέρους των κάθε αλυτρωτικής προπαγάνδας ή εδαφικών διεκδικήσεων απέναντι στην χώρα μας.Πιθανόν και με μια διακήρυξη αποποίησης του ιδεολογήματος ότι είναι απόγονοι των Αρχαίων Μακεδόνων,γνήσια τέκνα του Φιλίππου και μεγάλου Αλεξάνδρου.Ίσως δε συναινέσουν να συμπεριλάβουν αυτές τις εγγυήσεις και στο Σύνταγμα της χώρας τους. Σε αυτό φαίνεται να ομονοεί η πλειοψηφία των ελίτ της χώρας μας,σε αντίθεση με τα αισθήματα και επιθυμίες του Ελληνικού λαού,όπως δείχνουν οι αντιδράσεις του .Εμείς δε υποσχόμαστε σε αντάλλαγμα να άρουμε τις αντιρρήσεις μας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ κα Ε.Ε.

Κατ΄αρχήν να πούμε ότι αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε το δικαίωμα των κατοίκων αυτής της περιοχής να έχουν και να ζούνε σε ένα ανεξάρτητο,αυτοτελές κράτος.Με σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού με τα όμορα κράτη,προ πάντων με την χώρα μας,που μας αφορά...

Καμία αντίρρηση ως προς την αναγνώριση και το περιεχόμενο της συμφωνίας. Οι αντιρρήσεις μας επικεντρώνονται στην ονομασία αυτής της γειτονικής Δημοκρατίας.Γιατί;

-Γιατί ,κατά πρώτον,το όνομα είναι το όχημα του αλυτρωτισμού των και η επιμονή τους για την παραμονή του γεννάει δικαιολογημένα υποψίες ότι παραμένει πάντα μια αναθεωρητική δύναμη στα Βαλκάνια.Και τό όνομα έχει de-facto διαχρονική αξία,σε αντίθεση με τις όποιες παραχωρήσεις τους που οποιαδήποτε στιγμή και με οποιοδήποτε πρόσχημα οι ίδιοι μπορούν να ανακαλέσουν,υπό άλλη πιθανόν ηγεσία ...-Άπαξ και το αποδεχτούμε τώρα δεν είμαστε σε θέση να το ανατρέψουμε στην περίπτωση που οι ίδιοι αρνηθούν να υλοποιήσουν και επανέλθουν στις παλιές θέσεις τους, ή επαναφέρουν το παλιό τους Σύνταγμα,αφού θα έχουν ικανοποιηθεί οι επιδιώξεις τους (Αναγνώριση με το όνομα Μακεδονία από το σύνολο της Διεθνούς κοινότητας και ένταξη σε υπερ-εθνικούς οργανισμούς).Δεν θα είμαστε σε θέση να ανατρέψουμε τετελεσμένα....Και θα πλανάται πάντα η σκιά,ότι η Ελληνική πολιτική ηγεσία το γνώριζε την εποχή των διαπραγματεύσεων αλλά το απέκρυπτε από τον Ελληνικό λαό,εξαπατώντας τον,φοβούμενη τις αντιδράσεις του !

Έπειτα,σιγά τώρα μη κάποιος αύριο θα τους αποκαλεί Νοβομακεδόνες και την γλώσσα τους Νοβομακεδονική...Ή Ανωμακεδονίτες,Βορειομακεδονίτες κλπ.Σέ ένα μήνα από την "συμφωνία",και αφού θα έχουν ενταχθεί στους οργανισμούς που τους θέλουν οι Αμερικανοί,όλοι θα τους αποκαλούν Μακεδόνες.Σκέτα-νέτα,χωρίς κανένα προσδιορισμό.....

Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι ότι μια υποχώρηση τώρα στο ζήτημα του ονόματος θα σκορπίσει σύγχυση.διχασμό και ηττοπάθεια στον λαό μας.Σε μια στιγμή που αυτό που κυρίως απαιτείται είναι η ανύψωση του ηθικού του.Θα βλάψει και την διεθνή εικόνα της χώρας μας,κυρίως στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή,γιατί θα την εμφανίσει ως μια ασήμαντη κρατική οντότητα,χωρίς καμία δυνατότητα και θέληση αντιστάσεων,,Εύκολη λεία στις ορέξεις κάθε γείτονα!,Άσχημη εγγραφή υποθήκης,γενικά....Και μη ταυτίζετε τις παρηκμασμένες και καταπτοημένες ελίτ,κάθε είδους,του τόπου μας με όλο το Έθνος..

.Η άποψή μου είναι να χρονοτριβήσουμε κατ' αρχήν όσο είναι δυνατόν,και αν χρειαστεί λόγω υπερβολικών πιέσεων,και μόνον τότε,να προτείνουμε σύνθετο όνομα με γεωγραφικό και εθνοτικό προσδιορισμό:

Σλαβομακεδονία,Δημοκρατία της Σλαβικής Μακεδονίας,Σλαβομακεδόνες και γλώσσα Σλαυική (Σλαβομακεδονική).

Δημοκρατία της Σλαβικής Μακεδονίας, σε συντόμευση Σλαβομακεδονία-επίσημη ονομασία,για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων- , ως διάδοχος κρατική οντότητα της (πρώην ομοσπόνδου) Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.-Να είναι διακριτό ότι αναφερόμαστε σε μια κρατική οντότητα,με τον γεωγραφικό όρο Μακεδονία και ότι οι κάτοικοί του,οι σημερινοί είναι καταγωγής,εθνολογικά, Σλάβοι (Εθνοτικός προσδιορισμός).Οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή στην πρώιμη Βυζαντινή περίοδο,τον 6ον αιώνα μ.Χ.-Πολύ κοντά στην Ιστορική αλήθεια...

Και δύο λόγια για την ιστορία της περιοχής,την οποία επικαλούνται για να τεκμηριώσουν το ιδεολόγημα ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και "παιδιά" του Μ.Αλεξάνδρου.Κατ' αρχήν η περιοχή αυτή ποτέ δεν ανήκε ως έδαφος στο Βασίλειο των Μακεδόνων (Βασιλέων) αλλά ως κτήση αυτών.Πέραν των καθ' αυτό Μακεδόνων,φυλετικά Ελλήνων και εξελληνισμένων ανώτερων στρωμάτων,ζούσαν υπό την εξουσία των και άλλοι λαοί,ξένοι προς αυτούς.Την περιοχή αυτή,την εποχή του Φιλίππου κατοικούσε ένας λαός οι Παίονες,Βορειότερα οι Δάρδανοι και δυτικά οι Ιλλυριοί.-Αυτά τον 4ον αιώνα π.Χ έως και την κατάλυση του Μακεδονικού Βασιλείου από τους Ρωμαίους το έτος 148 π.Χ .

Από αυτό το χρονικό σημείο έως και τον 6ον αιώνα μ.Χ,που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή τα πρώτα Σλαυικά φύλα ,μεσολαβούν 7 (επτά και πλέον)αιώνες,στην διάρκεια των οποίων είχαν συμβεί σημαντικές ανακατατάξεις και πληθυσμιακές αλλοιώσεις. Εύλογα γεννάται όμως το ερώτημα,τι απέγιναν οι πληθυσμοί που ζούσαν στην περιοχή όταν την κατέλαβε και εγκαταστάθηκε εκεί ένας αλλόφυλος εισβολέας,νέος έποικος;-Τρείς είναι οι πιθανότερες εκδοχές:-Είτε εξολοθρεύτηκαν.ή εγκατέλειψαν πιεζόμενοι την περιοχή μετακινούμενοι νοτιότερα σε περιοχές της σημερινής Ελληνικής Μακεδονίας είτε αφομοιώθηκαν από την νέα κυρίαρχη φυλετική ομάδα.Τα περιθώρια συνύπαρξης και ειρηνικής συμβίωσης ήταν ελάχιστα αυτά τα χρόνια !

Δεν είναι που αγνοώ τους συνειρμούς και τις φοβίες που δημιουργεί ο ιστορικός αυτός όρος σχετικά με μειονοτικά προβλήματα της περιοχής ,λόγω των εθνοτικών συγχύσεων που επικρατούσαν στα Βαλκάνια,στα πλαίσια δύο διαδόχων πολυεθνικών αυτοκρατοριών: της Βυζαντινής (ΑνατολικήςΡωμαϊκής Αυτοκρατορίας) και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,μέχρι των αρχών του 20ού αιώνα.-Εκτιμώ,όμως ότι αν μπορέσουμε να μετατοπίσουμε σε αυτό το μέτωπο την διαμάχη,θα μπορέσουμε να την διαχειριστούμε ευχερέστερα...Μειονότητες υπάρχουν παντού,και οι ίδιοι εντός του κράτους τους περιλαμβάνουν πολλές,με κυρίαρχη την Αλβανική...Έτσι και αλλιώς,με οποιοδήποτε όνομα και αν αναγνωριστούν,οι αλυτρωτικές βλέψεις των κατοίκων αυτού του κράτους δεν θα σιγήσουν αμέσως...

Εμείς όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεργήσουμε στην κατασκευή μιας νέας,ανύπαρκτης ιστορικά Εθνότητας,της Μακεδονικής.
-Τά άλλα μπορούμε να τα παλέψουμε...

KON MAR
k-magazino
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 29, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΙΣΩ ΓΚΡΕΜΟΣ..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator