Ραψωματιώτης Δημήτρης : Στο Επιμελητήριο ήρθαμε να δώσουμε και όχι να πάρουμε...

0


Στο Επιμελητήριο, ήρθαμε να δώσουμε και όχι να πάρουμε, ήρθαμε να το αλλάξουμε και να δώσουμε πνοή, όχι να κάνουμε τα ίδια.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Κάποιοι άνθρωποι μπήκαμε στην διαδικασία των εκλογών του Επιμελητηρίου, είτε ως υποψήφιοι Πρόεδροι, είτε ως υποψήφιοι Σύμβουλοι, με κάποιες σκέψεις, προτάσεις και διάθεση να δώσουμε την διαφορετική φιλοσοφία λειτουργίας του Επιμελητηρίου.

Είπαμε πολλά στην προεκλογική περίοδο, υποσχεθήκαμε καινούργια και διαφορετικά, δηλώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε.

Η στιγμή που πρέπει να αποδείξουμε τι πραγματικά θέλουμε, τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε και πως θα το κάνουμε, έχει έρθει.

Όμως, τώρα βλέπουμε να αλλάζουν πολλά από αυτά που λέγαμε, αλλά και να μην μπορούμε ή να μην θέλουμε να κάνουμε αυτά που λέγαμε, δυστυχώς, από όλες τις πλευρές και τους συνδυασμούς.

Πρώτο θέμα που δημιουργήθηκε ήταν το θέμα της χρήσης των χώρων – γραφείων του Επιμελητηρίου.

Αλήθεια συνάδελφοι, σας ευχαριστεί η κατάσταση των γραφείων στην είσοδο του Επιμελητηρίου; Ποιος επιχειρηματίας θα έκανε την είσοδο της επιχείρησης του «αποθήκη ανθρώπων και κουτιών»;

Βλέπουμε τόσα χρόνια λοιπόν στην είσοδο του Επιμελητηρίου 4 γραφεία με ανθρώπους στριμωγμένους, ο ένας επάνω στον άλλον, με βιβλιοθήκες παντού, κουτιά, ντοσιέ, φακέλους, ακόμα και στο δάπεδο και να μην υπάρχει χώρος για τον επιχειρηματία επισκέπτη του Επιμελητηρίου ούτε καν να μπει μέσα, πόσο μάλλον να καθίσει και να ρωτήσει για κάτι που τον ενδιαφέρει και να βρει κάποιον να ασχοληθεί μαζί του και να τον βοηθήσει.

Για αυτό λοιπόν φίλοι της προεδρίας, αν θέλετε να κάνετε την διαφορά, αλλάξτε τους χώρους, αλλά μαζί δώστε νέα φιλοσοφία στους εργαζόμενους, δώστε κατεύθυνση στο αποτέλεσμα και στην στήριξη του επιχειρηματία.

Εσείς φίλοι της αντιπολίτευσης, σας ικανοποιεί αυτή η εικόνα; Γιατί δεν κάνατε ολοκληρωμένη πρόταση, αλλά απλά βρήκατε ευκαιρία και κάνατε σημαία την αντιπαράθεση;

Όσο για μένα, έχω κάνει συγκεκριμένη πρόταση σε επίπεδο αρχών, και με βάση αυτή, που όχι μόνο έγινε αποδεκτή αλλά ήταν και η προσωπική άποψη του σημερινού προέδρου, όπως μου δήλωσε, έχω δώσει και την ψήφο ανοχής προς το προεδρείο.

Η πρόταση μου

Υπάρχουν χώροι του Επιμελητηρίου που προηγούμενη Διοίκηση, με την προεδρία Μουστάκα, παραλάβαμε πλημμυρισμένους και κατεστραμμένους και τους οποίους με χρήματα από Ευρωπαϊκά προγράμματα, όχι από το ταμείο του Επιμελητηρίου, διαμορφώσαμε έτσι που να είναι κατάλληλοι για χρήση.

Είναι πολύ πιο άνετα από χώρο, με καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους αλλά και δίνεται η δυνατότητα στα μέλη του Επιμελητηρίου να τους επισκεφτούν και με αξιοπρέπεια να κάθονται και να παίρνουν την στήριξη που χρειάζονται.

Εκεί δούλευαν επί προεδρίας Μουστάκα , 8 επιστήμονες εξειδικευμένοι, που επίσης πληρώνονταν από Ευρωπαϊκά προγράμματα και όχι από το ταμείο του Επιμελητηρίου.

Πρέπει λοιπόν να μιμηθούμε διοικήσεις που έκαναν υποδομές και όχι δημόσιες σχέσεις.

Πρέπει να σκεφτούμε όπως σκεπτόμαστε και λειτουργούμε στις επιχειρήσεις μας.

Στο Επιμελητήριο πρέπει, όλοι εμείς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, να δώσουμε και κάτι.

Έρχονται τώρα στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο δύο θέματα.

Πρώτα η ψήφιση αμοιβών στα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής. Πως είναι δυνατόν σε αυτή την συγκυρία των οικονομικών, σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται το Επιμελητήριο να μιλάμε έστω και για όποιες συμβολικές αμοιβές; Οι θέσεις στην διοίκηση του Επιμελητηρίου είναι τιμητικές και όχι αμειβόμενες, μην το ξεχνάμε.

Το δεύτερο είναι η επιχορήγηση της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου, από το Επιμελητήριο.

Φίλοι της διοίκησης, σε μια προβληματική οικονομική οντότητα, μια νέα διοίκηση κάνει τομές, κάνει αλλαγές, αν θέλει να διαφοροποιηθεί και να την σώσει.

Δεν κάνει ποτέ τα ίδια που έκαναν οι προηγούμενοι. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σκάσει στα χέρια σας και να επωμισθείτε όλες τις ευθύνες της αποτυχίας και της καταστροφής.

Και εδώ, σε επίπεδο αρχών, έχω δώσει τις προτάσεις μου, και είναι προϋπόθεση της στήριξης, η αλλαγή λειτουργίας της Αναπτυξιακής. Επίσης είναι και η προϋπόθεση της πιθανής μελλοντικής συμμετοχής μου, χρησιμοποιώντας τις γνωριμίες μου, τους συνεργάτες μου, την εμπειρία, τις γνώσεις και το χρόνο μου για να έρθουν νέα προγράμματα στο Επιμελητήριο και στην Αναπτυξιακή.

Μόνο έτσι θα βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, δίκαια, νόμιμα και για όσους χρειάζονται και αξίζουν, αλλά και μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων να έρθουν και άλλοι εξειδικευμένοι επιστήμονες, που οι επιχειρήσεις της Κορινθίας χρειάζονται για την στήριξη τους.

Με εκτίμηση,
Ραψωματιώτης Δημήτρης
21ο μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 23, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ραψωματιώτης Δημήτρης : Στο Επιμελητήριο ήρθαμε να δώσουμε και όχι να πάρουμε..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator