Ζητείται πατριωτισμός

0



Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι μυαλό κουβαλάνε οι πολιτικοί που καλούνται να διαχειριστούν το θέμα των Σκοπίων. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σκέφτονται αυτοί οι διάφοροι τύποι που είναι βουλευτές και θα κληθούν να ψηφίσουν για το όνομα μιας ανύπαρκτης μέχρι πριν μερικές δεκαετίες χώρας, με ανύπαρκτη ιστορία και με ξεκάθαρες αποδείξεις ότι δεν έχουν καμιά σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες.

Το λέμε αυτό με αφορμή την ξεκάθαρη δήλωση του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη, ότι θα ψηφίσει υπέρ ενός ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να είναι, άλλωστε επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική διότι παλιά υπήρχε και Μακεδονία με Σλάβους.

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή, όμως, αυτό που μένει είναι ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν. Όπως καλή ώρα ο Κατσίκης των ΑΝΕΛΛ. Είπε ότι η πλειοψηφία που θα επιλέξει ένα όνομα με συνθετικό Μακεδονία θα έχει πράξει εθνική μειοδοσία αλλά αυτός και οι υπόλοιποι ψεκασμένοι προφανώς, θα ψηφίσουν υπέρ αφού το είπε η πλειοψηφία.

Πράγματι θέλουν να δικαιολογήσουν απόλυτα τον χαρακτηρισμό ψεκασμένοι. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Όμως, και από άλλους βουλευτές ακούμε διάφορα τρελά. Διάφορες παράλογες αναφορές και σχόλια ή μια στάση κατά την οποία κανείς δεν ξεκαθαρίζει τι ακριβώς θέλει. Και όλοι τσακώνονται για τη δική τους άποψη στο παρελθόν. Ο ένας μιλάει για το 1992, ο άλλος για το Βουκουρέστι, ο τρίτος για την ανάγκη να βρεθεί εδώ και τώρα λύση.

Όμως, κανείς μα κανείς δεν δίνει μια ξεκάθαρη θέση στον κόσμο. Δεν λένε στους πολίτες, και ειδικά στους Μακεδόνες, τι ακριβώς θέλουν για τα Σκόπια. Κι επίσης γιατί δεν μπορεί να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση. Ο Κοτζιάς αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, λες και πρόκειται για αναγκαίο κακό να κάτσουν και να μιλήσουν.

Κάθε κόμμα έχει τη δική του στρατηγική και κανένας δεν λέει την αλήθεια, ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να έχει κρυφή ατζέντα για το τι συνεννοήθηκε με τους Αμερικανούς ο Τσίπρας, τι έδωσε και τι πήρε αντάλλαγμα.

Η ΝΔ βολοδέρνει και δεν ξέρει τι να κάνει, περιμένοντας μόνο αν και πότε θα καταρρεύσει η κυβέρνηση. Όσο για την κεντροαριστερά της Φώφης και του Σταύρου; Για γέλια. Βγαίνει ο Δανέλλης και μιλά για Μακεδονία πριν βγει η επίσημη ηγεσία της ενωμένης Κεντροαριστεράς να πει την άποψή της.

Ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, εθνικών διαστάσεων και τι συμβαίνει στην Ελλάδα; Διχόνοια, ανευθυνότητα, έλλειψη στρατηγικής, καμιά εναλλακτική λύση, κρυφές διαπραγματεύσεις ή δημόσιο ξεκατίνιασμα.

Και δυστυχώς μια προσπάθεια να εθιστεί ο κόσμος με το όνομα «Μακεδονία» για να περάσει χωρίς πολλές αντιδράσεις από τον κόσμο. Δεν καταλαβαίνουν την παγίδα που στήνουν οι Σκοπιανοί με τους εγχώριους φίλους τους; Όποιο όνομα κι αν δοθεί με σύνθετο «Μακεδονία» σε λίγους μήνες θα μείνει μόνον αυτή η λέξη. Ας πούμε ότι συμφωνηθεί το «Νέα Μακεδονία». Μια χαρά όνομα, αλλά σε λίγο καιρό, αφού τα Σκόπια θα έχουν μπει στο ΝΑΤΟ και θα έχουν γίνει προτεκτοράτο του Τραμπ, θα φύγει έτσι απλά το Νέα και θα μείνει το Μακεδονία.

Και το χειρότερο; Θα ανοίξει ένα γαϊτανάκι διεκδικήσεων που κανείς δεν ξέρει που θα κλείσει. Κι αν ζητήσουν και οι Βούλγαροι μερίδιο από την Μακεδονία; Άραγε, τι θα γίνουν τα Σκόπια που ο μισός και πλέον πληθυσμός είναι Αλβανοί; Θα δεχθούν να λέγονται απόγονοι των Μακεδόνων ή θα διαλυθεί το κρατίδιο στα εξ ων συνετέθη;

Γενικώς επικρατεί ένα απίστευτο μπάχαλο που επιτείνεται από τη θέληση κάποιων να λύσουν το θέμα εδώ και τώρα. Ποιος είπε του Τσίπρα να γίνει πρωταγωνιστής και σ’ αυτό το θέμα; Δεν μας έφτανε η καταστροφή στα οικονομικά; Δεν μας έφτανε το χάος με τα Ελληνοτουρκικά; Ας αφήσει κάτι σε εκκρεμότητα. Καλύτερα άλυτο το Σκοπιανό παρά να το λύσουν στα γρήγορα για να βάλουν στο… βιογραφικό τους μια επιτυχία.

Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα και τους βουλευτές; Ας κοιτάξουν να σοβαρευτούν και να λειτουργήσουν επιτέλους πατριωτικά γιατί θα τους πάρουν με τις πέτρες.

AntiNews
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 17, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ζητείται πατριωτισμός"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator