Τελειώνουν οι πλαστογράφοι! Στα Σκόπια ξηλώνουν τις πινακίδες – Επίσημη γλώσσα τα Αλβανικά!

0




Τελειώνουν τα Σκόπια πλέον και το ζήτημα είναι γιατί εμείς βιαζόμαστε να δώσουμε το όνομα Μακεδονία σε μια χώρα όπου σε λίγους μήνες από τώρα θα βρεθεί σε δύσκολη φάση. Πολλοί μάλιστα εκτιμούν πως ο εμφύλιος δεν είναι μακρυά. Έτσι λοιπόν, η Βουλή στα Σκόπια ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο η αλβανική γλώσσα είναι πλέον η δεύτερη επίσημη γλώσσα του πολυεθνικού κρατιδίου. Πρώτη επίσημη γλώσσα των Σκοπιανών είναι τα βουλγαρικά, τα οποία οι ίδιοι αποκαλούν «μακεδονικά».

Ο Αλβανός πρόεδρος της σκοπιανής Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, σε δηλώσεις του στο Neës24 [Νέα 24], είπε ότι το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από 69 βουλευτές που βρίσκονταν στη συνεδρίαση, ενώ το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE δεν παρέστη.

Το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή από τον πρόεδρο της χώρας για να γίνει νόμος του Κράτους.

Ο νέος νόμος επιτρέπει την αλβανική γλώσσα να έχει την ίδια ισχύ με τη βουλγαρική γλώσσα και θα χρησιμοποιείται εξίσου στη δημόσια ζωή, στο Κοινοβούλιο και στα σχολεία (εκπαίδευση), καθιερώνοντας με τον τρόπο αυτόν τη διγλωσσία στη χώρα.

Ουσιαστικά η «Μακεδονία» των Σκοπιανών «απογόνων του Αλεξάνδρου» είναι μια χώρα με επίσημες γλώσσες τα αλβανικά και τα βουλγαρικά («μακεδονικά»). Πρόκειται περί πρωτοφανούς κράτους φάρσα.

Είναι πρωτοφανές μια μειονότητα, να αναβαθμίζεται σε συνιδιοκτήτη και συνδιαχειριστή όλου τους κράτους και όχι μόνο των μειονοτικών περιοχών και να επιβάλει στην πλειοψηφία τη θέλησή της, εκμεταλλευόμενη τον πολιτικό διχασμό που επικρατεί στους Σκοπιανούς, ανάμεσα σε V»M»RO και Σοσιαλιστές και χρησιμοποιώντας έξυπνα τα μικρά αλβανικά κόμματα σε ρόλο «μπαλαντέρ», πότε προς τον Γκρούεφσκι και πότε προς τον Ζάεφ, προκειμένου να αποκομίζει μεγάλα οφέλη!

Από σήμερα λοιπόν τα Σκόπια είναι ντε φάκτο Αλβανο – Σλαβική Ομοσπονδία, με επίσημη γλώσσα και την αλβανική για όλη την επικράτεια, όλη τη διοίκηση, τα έγγραφα, τις σφραγίδες, τις στολές αστυνομικών, του στρατού, τα χαρτονομίσματα, τα γραμματόσημα, τα πάντα!

ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Ξηλώνουν τις πινακίδες από τους αυτοκινητόδρομους των Σκοπίων, που είναι γραμμένες στα βουλγαρικά (οι Σλάβοι της ΠΓΔΜ είναι κυρίως βουλγαρόφωνοι), με τα σκοπιανά Μέσα να μεταδίδουν ότι πιθανόν επίκειται η αντικατάστασή τους με πινακίδες δίγλωσσες, στα βουλγαρικά και στα αλβανικά.

Το ξήλωμα των πινακίδων ξεκίνησε μόλις λίγες ώρες μετά τη ψήφιση από τη Βουλή των Σκοπίων του νομοσχεδίου που καθιστά επίσημη γλώσσα της χώρας και την αλβανική.

Μηχανήματα στον αυτοκινητόδρομο Πρίλεπ, Μοναστηρίου, Αχρίδας ξεκίνησαν το ξήλωμα πληροφοριακών πινακίδων που ήταν γραμμένες μόνο στα βουλγαρικά.

«Έχουμε λάβει πολλές φωτογραφίες που δείχνουν μηχανήματα να απομακρύνουν πινακίδες από τον αυτοκινητόδρομο. Παραμένει άγνωστο, εάν αυτό συμβαίνει λόγο του νέου νόμου που ψηφίστηκε και προβλέπει πως όλες οι πινακίδες θα πρέπει να είναι δίγλωσσες» σχολιάζει η ιστοσελίδα republika, δημοσιεύοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Ο νέος νόμος προβλέπει την επέκταση της χρήσης της αλβανικής, ως γλώσσας που ομιλείται από άνω του 20% του πληθυσμού σε επίπεδο επικρατείας και τοπικής αυτοδιοίκησης και προβλεπόταν στην Ειρηνευτική Συμφωνία της Οχρίδας το 2001, με την οποία δόθηκε τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων και των τότε Αλβανών ανταρτών του «Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού» (UCK).

Το αντιπολιτευόμενο εθνικιστικό ψευδομακεδονικό VMRO-DPMNE, που απείχε από την ψηφοφορία, κατήγγειλε το νέο νόμο ως αντισυνταγματικό και προειδοποίησε ότι με την υιοθέτησή του η χώρα θα καταστεί και επισήμως «δίγλωσση».

Προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους, θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος έως σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και μάλλον είναι αρνητικός.

Στην περίπτωση που ο Ιβάνοφ αρνηθεί να υπογράψει την ισχύ του νόμου, το σχέδιο επιστρέφει και πάλι στη βουλή για εκ νέου ψήφιση και άμεση εφαρμογή.

Τα Σκόπια εξέδωσαν γραμματόσημο με τον εθνικό ήρωα των Αλβανών


«Αυτή τη φορά είναι προς τιμήν του εθνικού μας ήρωα Γκιέργκι Καστριότι Σκεντέρμπεη με την ευκαιρία της 550ης επετείου του θανάτου του, τα Ταχυδρομεία των Σκοπίων εξέδωσαν γραμματόσημο.
» Αυτό έχει την εικόνα του Σκεντέρμπεη και γράφει για 550 χρόνια από το θάνατο του Σκεντέρμπεη στην αλβανική γλώσσα»., όπως σημείωσε ο Αλβανός πρέσβης στα Σκόπια, Φάτος Ρέκα μέσω του Twitter.

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 13, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τελειώνουν οι πλαστογράφοι! Στα Σκόπια ξηλώνουν τις πινακίδες – Επίσημη γλώσσα τα Αλβανικά!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator