Κυβερνητικός ανασχηματισμός: Που είναι η Κορινθία;

0



Με τον ανασχηματισμό προ των πυλών, ο Aλέξης Tσίπρας και ο στενός πυρήνας γύρω από αυτόν, μελετούν όλους τους πιθανούς συνδυασμούς για τη σύνθεση του επόμενου υπουργικού συμβουλίου. Ποια είναι τα σενάρια που επεξεργάζονται και ποια η θέση των Kορίνθιων βουλευτών;...

Ο επικείμενος ανασχηματισμός, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που φθάνουν στο solygeiablog δεν πρόκειται να είναι δομικός, αφού κατά μια άποψη ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είναι ευχαριστημένος από τις επιδόσεις των υπουργών του, ενώ σύμφωνα με μια άλλη άποψη, απλά δεν έχει «πάγκο» η κοινοβουλευτική του ομάδα.

Το οικονομικό επιτελείο και ειδικότερα η ομάδα Τσακαλώτου φέρεται αμετακίνητη. Ο Πάνος Καμένος είναι βαθιά γαντζωμένος στην καρέκλα του, ενώ αποκλείεται να μετακινηθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Οι καρέκλες που τρίζουν είναι αυτές του Παναγώτη κουρουμπλή, μετά μάλιστα την παταγώδη αποτυχία του στο θέμα της ρύπανσης του Σαρωνικού καθώς και αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή. Στη κόψη του ξυραφιού κινείται και ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Νίκος Τόσκας. Οι περισσότερες αλλαγές πρόκειται να γίνουν σε επίπεδο υφυπουργών και αναπληρωτών υπουργών δεύτερης γραμμής.

Η κορινθία είναι από τις ελάχιστες φορές που δεν έχει κανέναν υπουργό ή έστω υφυπουργό στην σύνθεση κυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστεράς! Στα τρία χρόνια που κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Κορινθία αντιμετωπίζεται ως νομός δεύτερης κατηγορίας.

Για να είμαστε δίκαιοι, το φταίξιμο δεν ανήκει εξολοκλήρου στον Αλέξη Τσίπρα. Ένας νομός στον οποίο θήτευσαν πολιτικοί όπως ο Σταύρος Δήμας, ο Γιάννης Ποττάκης, και ο Αναστάσης Παπαληγούρας, βρέθηκε σήμερα να εκπροσωπείται από τον Γιώργο Τσόγκα, την Μαρία Θελερίτη και τον Γιώργο Ψυχογιό! Κάθε σύγκριση είναι κωμικοτραγική! Οι Κορίνθιοι βουλευτές του Σύριζα μπορεί να είναι εξαιρετικοί στο να ψηφίζουν τα πάντα για να εισπράξουν την βουλευτική αποζημίωση, όμως είναι γεγονός ότι δεν μπορούν να πείσουν τον Αλέξη Τσίπρα ότι μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα.

Σε μια από τις πολυπληθέστερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, με υπουργούς ανθρώπους σαν τον Πολάκη, τον Ζουράρι, τη Φωτίου και τον Κατρούγκαλο, θα μπορούσε να αναλάβει έστω και τρίτος υφυπουργός, αρμόδιος για τις ρέγγες του Ατλαντικού Ωκεανού κάποιος Κορίνθιος. Για την τιμή των όπλων τουλάχιστον!

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 03, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κυβερνητικός ανασχηματισμός: Που είναι η Κορινθία;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator