Οι μεγάλοι φόβοι των Ελλήνων για το 2018

0Ανησυχία για το μέλλον των παιδιών, την ανεργία, τα λουκέτα και την αδυναμία πληρωμής υποχρεώσεων

Ρεπορτάζ Μαρία Μαθιοπούλου

Τρέμουν για το μέλλον των παιδιών τους, τρομοκρατούνται στην ιδέα ότι θα χάσουν τη δουλειά τους ή θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στην επιχείρησή τους και ανησυχούν μήπως δεν μπορέσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Πρόκειται για τους κυρίαρχους φόβους των Ελλήνων για το 2018, οι οποίοι μάλιστα φαίνεται ότι... καλά κρατούν σε σχέση με έναν χρόνο πριν, όπως αποκαλύπτει το Βαρόμετρο Ανησυχιών και Φόβου 2018, που έχει καταρτίσει η εταιρία δημοσκοπήσεων Interview.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το βαρόμετρο, οι Ελληνες, σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10 (όπου στο 1 δεν υπάρχει φόβος και στο 10 είναι το μέγιστο σημείο ανησυχίας και φόβου), βαθμολογούν ως μεγαλύτερη ανησυχία τους -αν και ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με πέρυσι- αυτή που αφορά το μέλλον των παιδιών τους, την οποία αξιολογούν με 8,5, έναντι 8,8.

Ακολουθεί ο φόβος για την ύφεση, που δείχνει να έχει αμβλυνθεί, αλλά παραμένει ψηλά (8, έναντι 8,7), ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία τους για το ενδεχόμενο απώλειας της θέσης εργασίας ή αναστολής της δραστηριότητας της επιχείρησής τους, με τη βαθμολογία σε αυτό το πεδίο να φτάνει στο 7,5, έναντι 7. Μάλιστα, ο εν λόγω φόβος βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας. Με 7,3 βαθμολογούν τον φόβο για την αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους (έναντι 6,7 πέρυσι), ως απόρροια της υποχώρησης των εισοδημάτων και της αύξησης της φορολογικής και της ασφαλιστικής επιβάρυνσης.

Προβληματισμός για υγεία και χρέος

Πολύ προβληματισμένοι εμφανίζονται οι Ελληνες για την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα, αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με πέρυσι. Ετσι, αυτόν τον φόβο τον βαθμολογούν με 7,4, έναντι 8 (κλίμακα από το 1 έως το 10) στην αντίστοιχη μέτρηση του βαρόμετρου του 2017.

Λιγότερο σε σχέση με πέρυσι προβληματίζονται και για το ζήτημα των προσφυγικών ροών (7,2, έναντι 8,1), ενώ τους απασχολεί και το θέμα της υγείας, στην οποία δίνουν 6,7, όσο και στο προηγούμενο βαρόμετρο.
Να σημειωθεί ότι η σχετική έρευνα της βορειοελλαδίτικης εταιρίας δημοσκοπήσεων Interview πραγματοποιήθηκε τον μήνα Δεκέμβριο του 2017 σε δείγμα άνω των 500 ατόμων από όλη τη χώρα.

"Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 04, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι μεγάλοι φόβοι των Ελλήνων για το 2018"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator