Ο Erdogan ζητάει νέα χάραξη συνόρων, αλλιώς διαρκή ένταση

0Όποιος και μετά από τη χτεσινή συνέντευξη Erdogan εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Τουρκία θα πάψει να απειλεί με ένοπλα μέσα, σαν τα πολεμικά της αεροπλάνα, κάθε μέρα την Ελλάδα, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν ζήτησε απλώς την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, όπως τονίζεται στα ΜΜΕ. Είπε ανοιχτά ότι η Τουρκία έχει πρόβλημα με τα χωρικά ύδατα, που «πρέπει να οριοθετηθούν με δικαιοσύνη». Κοινώς αμφισβητεί ευθέως τα σύνορα.

Και δεν περιορίζεται στα θαλάσσια σύνορα, που ο κ. Τσίπρας έμαθε μόλις πριν δυό χρόνια ότι υπάρχουν. Αλλά, μίλησε και για «πρόβλημα στον εναέριο χώρο», που πρέπει επίσης να μπει στο τραπέζι!

Δηλαδή, ρώτησε ο Α. Παπαχελάς, μ' αυτά μπορούμε να λέμε ότι έχει εκλείψει ο κίνδυνος πολέμου μεταξύ των δύο χωρών; Και ο πονηρός Τούρκος απάντησε: Η λέξη πόλεμος πρέπει να θεωρείται παρελθόν για τις δύο χώρες. Γιατί σε περίπτωση πολέμου αυτοί που θα την πληρώσουν θα είναι οι δύο λαοί. Γι' αυτό, συνέχισε ο πονηρός, πρέπει να τα βάλουμε όλα κάτω και να τα συζητήσουμε με καλή διάθεση για συνεννόηση…

Μα, η Ελλάδα δεν ζητάει τίποτε από την Τουρκία. Η Τουρκία ζητάει. Αυτό είναι ετεροβαρές για ενδεχόμενες συνομιλίες, του είπε σωστά ο δημοσιογράφος. Και ο Erdogan ξεκαθάρισε: Η Τουρκία έχει μερικά λογικά προβλήματα, ας πούμε με τις αποστάσεις μεταξύ των νησιών! Και δεν μπορεί να ανεχθεί (!) να περιορίζεται η ελεύθερη ναυσιπλοΐα της.

Για όποιον δεν κατάλαβε: Ή μπαίνουν οι τουρκικές απαιτήσεις και αμφισβητήσεις σε διάλογο ώστε να υποχωρήσει η Ελλάδα ή θα έχουμε διαρκή ένταση. Απλά και ξεκάθαρα.

Φυσικά, ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να ξεμπροστιάσει τον Τσίπρα ότι τον κορόιδεψε όταν του υποσχέθηκε ότι σε 15 μέρες θα του παραδώσει τους 8 αυτόμολους αξιωματικούς, που δεν εκδίδονται χάρη στην ελληνική δικαιοσύνη. Πού να ξέρει ότι ούτε ο Τσίπρας φαντάστηκε ότι η δικαιοσύνη θα στεκόταν πιο αξιοπρεπής απ αυτόν.

Αλλά, ο ξένος προσκεκλημένος επιμένει στην έκδοση των 8 αξιωματικών και δεν μοιάζει να θέλει να το καταπιεί χωρίς απειλές και πολιτικοστρατιωτικούς εκβιασμούς. Σ' αυτό το θέμα ήταν επίσης ξεκάθαρος.

Δεν ξέρουμε τι θα κάνει στη Θράκη και με τη Θράκη. Αλλά, υπό τις παραπάνω συνθήκες που αναφέρθηκαν αναρωτιέται κανείς ποιος οργάνωσε την επίσκεψή του εδώ και για ποιο λόγο. Πιο απλά: Σε τι ακριβώς εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα αυτή η επίσκεψη. Τι θα έχει κερδίσει η Ελλάδα από μεθαύριο που θα έχει φύγει ο Erdogan.

Γιατί, όταν κάνεις τέτοιες κινήσεις πρέπει να ξέρεις από πριν τι θα εισπράξεις μετά. Από ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση προγραμματίζει για τα εθνικά θέματα με την ίδια σοβαρότητα που προγραμματίζει και κάθε άλλο οικονομικό ή κοινωνικό θέμα. Δηλαδή, στο πόδι. Εξ ου και είναι ανάγκη να το πάρει επειγόντως αυτό το πόδι.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 12, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Erdogan ζητάει νέα χάραξη συνόρων, αλλιώς διαρκή ένταση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator