Τι είδους καθεστώς έχει ο τόπος, επιτέλους

0



Της Αλίκης Χατζή

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβαν την διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και ο Πάνος Καμμένος, η δημόσια ζωή βάλλεται κατά ριπάς σε καθημερινή βάση από μια σειρά παραδοξοτήτων και ψεμάτων, δημιουργώντας μια τεράστια σύγχυση.

Αυτός ο ανελέητος λαϊκισμός είναι το βασικό χαρακτηριστικό όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων ένθεν κακείθεν, είναι ο κοινός τους παρονομαστής. Με αυτό τον τρόπο εξοστρακίζουν την κοινή λογική, εκτρέπουν τον διάλογο, καταλύουν τη δημοκρατία. Η αρχή έγινε με την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την ποινικοποίηση της αλήθειας και της κριτικής. Τώρα επιχειρούν να καταργήσουν και τον έλεγχο των πεπραγμένων τους.

Η κυβέρνηση του ηθικού πλεονεκτήματος σε κάθε αποκάλυψη ύποπτης υπόθεσης που εμπλέκει τον Καμμένο, στρέφει το θέμα στα πρόσωπα: ποιος ρωτά, ποιος καταγγέλλει; τι έχουμε εναντίον του (όλο κάτι εφευρίσκεται); με ποιους έχει πάρε - δώσε αυτός ο θρασύς που τολμά να υποβάλει ερωτήσεις; με ποιους φωτογραφίζεται; τί δουλειά κάνει η γυναίκα του, το παιδί του κι όλο του το σόϊ;

Ήδη το σκάνδαλο έχει παρακαμφθεί και η προσοχή του νοήμονος κοινού έχει στραφεί αλλού: στο πρόσωπο του ερωτώντος. Αυτός που ισχυρίζεται αυτά είναι βέβηλος, διάτρητος. Έτσι, από εγκαλών γίνεσαι εγκαλούμενος. Κοινώς, πας για μαλλί και βγαίνεις κουρεμένος!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο φίλος του - μην το ξεχνάμε - είναι το «κινούν ακίνητο»: διαθέτουν ηθικό πλεονέκτημα. Δεν μπορεί να εγκλιθεί ο Τσίπρας , δεν είναι δυνατόν να καταστεί αντικείμενο κριτικής ακόμα και όταν καλύπτει σκάνδαλα. Έτσι, όποιος τολμά να παραβλέψει αυτή την αρχή, θα λάβει αυτό που του αξίζει: έναν Πολάκη… «Πάλι θα κλέψουμε εκκλησίες την Δευτέρα» μας προειδοποίησε από το facebook, όπως πάντα, υπονοώντας ότι ο Τσίπρας θα βγάλει λάδι τον Καμμένο για την υπόθεση Σαουδική Αραβία … κατατροπώνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το συμπέρασμα που συνάγεται αβίαστα είναι ότι στα καθεστώτα που διαστρεβλώνουν και λασπολογούν για να κρύψουν την αλήθεια , το πολιτικώς ορθό είναι να μην έχεις απορίες, ερωτήσεις και γενικά γνώμη!

Θα ανοίγεις την ΕΡΤ και θα πληροφορείσαι πως διαμορφώνεται ο σύγχρονος ανώτερος άνθρωπος της ριζοσπαστικής Αριστεράς σύμφωνα με την καθοδήγηση του Παππά, του Καρτερού και του ΑΠΕ … άντε και του Τζανακόπουλου!

Liberal
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 03, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι είδους καθεστώς έχει ο τόπος, επιτέλους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator