Βαπτίσεις 20 παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην Ι. Μ. Κορίνθου - ΒΙΝΤΕΟ

0



Την Θ. Λειτουργία τέλεσε σήμερα Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου στο χωριό Αηδόνια της Αρχιερατικής Περιφέρειας Νεμέας. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος Ζούζιας και οι Διάκονοι του.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην συλλογή του ελαιοκάρπου και στην αναγκαιότητα του για την καθημερινότητα του ανθρώπου τονίζοντας ότι η παρουσία του στο χωριό, πριν από την εορτή του προστάτη τους Αγίου Νικολάου, δεν είναι τίποτα άλλο από προσευχή για καλή σοδιά. Ταυτόχρονα αποτελεί και την ελάχιστη ευχαριστίαπροςτους κατοίκους της Ενορίας καθώς ενισχύουν την φιλανθρωπική δράση της Μητροπόλεως μας προσφέροντας λάδι για τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας αλλά και προςτον Δήμαρχο Νεμέας κ. Κων/νοΚαλατζήπου αποδεχόμενος την πρόταση του σεπτού Ποιμενάρχου τοποθέτησε στο ελαιοτριβείο του δοχεία συλλογής ελαιολάδου υπέρ της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ι. Μητροπόλεως μας.

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη στην Κόρινθο και στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου όπου και τέλεσε το Ι. Μυστήριο του Βαπτίσματος και του Χρίσματος σε είκοσι (20) παιδιάΠροσφύγων και Μεταναστών τα οποία συμμετείχαν στις Κατηχητικές συνάξεις του ως άνω Ι. Ναού.

Στον λόγο του προς τα νεοφώτιστα παιδιά και τους γονείς τους ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την αβίαστη απόφαση τους να βαπτιστούν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ενώ παράλληλα τόνισε ότι, από σήμερα τα παιδιά αυτά πολιτογραφήθηκαν στον ουρανό, έγιναν Χριστιανοί, απέκτησαν πνευματικό κληρονομικό δικαίωμα να συμμετάσχουν στα Ι. Μυστήρια της Εκκλησίας μας και στην Βασιλεία των Ουρανών.

Τέλος τους έδωσε,ως αναμνηστικό της Βάπτισής τους, από μια Εικόνα του Απ. Παύλου προτρέποντας τα να μην σταματήσουν να πηγαίνουν στο Κατηχητικό και να Εκκλησιάζονται τακτικά, ώστε να προοδεύουν και να καρποφορούν πνευματικά.




Ι. Μ. Κορίνθου
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 03, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βαπτίσεις 20 παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην Ι. Μ. Κορίνθου - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator