Ας έχουμε... καρτερία. Το καθεστώς πέφτει

0




Όπως ακριβώς το περιμέναμε. Εμείς δεν είμαστε ιστοσελίδα γνώμης… η Πυθία είμαστε. Μόλις λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος και της προτροπής του διοικητή, Γιάννη Στουρνάρα να μη μιλάνε για «καθαρή» έξοδο και να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο, ο γνωστός λογογράφος του Τσίπρα, διευθυντής του γραφείου τύπου του Μαξίμου, Θανάσης Καρτερός, έστειλε ένα από τα κλασικά non paper.

Απορούμε, γιατί ανεπίσημη ανακοίνωση κι όχι επίσημο δελτίο τύπου; Αφού ξέρουμε το μίσος που έχει η κυβέρνηση στις ανεξάρτητες αρχές, και κυρίως στην ΤτΕ. Αφού ξέρουμε ότι δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τον Στουρνάρα, δεν κατάφεραν να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση και δεν μπόρεσαν να βάλουν τους εκλεκτούς τους για να «καταλάβουν» το τραπεζικό σύστημα.

«Αποτυχημένος υπουργός, μιας αποτυχημένης κυβέρνησης» είναι λοιπόν ο Στουρνάρας διότι όπως και όλοι οι σοβαροί άνθρωποι, όλοι οι οικονομολόγοι που δεν είναι πολιτικοί απατεώνες, βλέπουν ότι η «καθαρή» έξοδος είναι απάτη.

Επιμένουν ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να σταθεί στις αγορές με ακριβό δανεισμό. Πώς από το επιτόκιο 1% και κάτω θα πάει σε δάνεια με επιτόκιο τουλάχιστον 4%;

Κι όμως, η κυβέρνηση επιμένει ότι μπορεί να το κάνει αδιαφορώντας για το γεγονός ότι θα υποθηκεύσει τους κόπους και τις θυσίες των τελευταίων 8 ετών. Ο Τσίπρας και το παρεάκι του Μαξίμου δεν ενδιαφέρονται για την επόμενη ημέρα. Τους απασχολεί το τώρα και το φαίνεσθαι, η εικόνα που θα περάσει στα μέσα ενημέρωσης στη λογική «βγήκαμε από τα μνημόνια». Μπορεί να φορέσει και γραβάτα ο Τσίπρας μόνο και μόνο για να βγάλει φωτογραφίες και να κάνει δηλώσεις.

Η αλήθεια είναι άλλη ωστόσο. Και την έχουμε περιγράψει και από εδώ. Ναι, η οικονομία πάει καλύτερα αλλά αυτό χάρη στις απίστευτες θυσίες του ελληνικού λαού. Γεμίζουν τα ταμεία εξαιτίας της απίστευτης φορολογικής και ασφαλιστικής αφαίμαξης.

Κι επίσης, αυξάνονται οι επενδύσεις επειδή πλέον τα ελληνικά προϊόντα είναι φθηνότερα. Η ανάπτυξη, όμως, είναι αποτέλεσμα της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι λόγω των επενδύσεων που γίνονται ή εξαιτίας των περικοπών των δαπανών μέσω των μεταρρυθμίσεων που χρονίζουν.

Και τη στιγμή που ήδη η κυβέρνηση έχει σαμποτάρει τη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων ξεχνάει να μας πει για τα σκληρά μέτρα που έρχονται και το 2018 και το 2019. Διότι αν βγαίνουμε από τα μνημόνια κι αν έχουμε «καθαρή» έξοδο στις αγορές, τότε γιατί η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει την αναστολή των μέτρων που θα ξεκινήσουν το 2019; Αφού δεν τους έχουμε ανάγκη τους ξένους γιατί δεν αποφασίζουμε μονομερώς να μη μειωθεί το αφορολόγητο και να μην περικοπούν οι συντάξεις εκ νέου; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Όλοι το ξέρουν ότι με δανεισμό με υψηλά επιτόκια από τις αγορές απλά θα διογκωθεί το δημόσιο χρέος ακόμη περισσότερο με μοναδικό κέρδος ότι θα λέμε ότι δεν είμαστε σε μνημόνιο. Τυπικά καθώς η πολυετής εποπτεία με σφραγίδα Τσίπρα – Καμμένου είναι από μόνη της ένα μνημόνιο.

Η κυβέρνηση έπαθε βέρτιγκο με την έκθεση της ΤτΕ γιατί ξέρει ότι λέει αλήθειες. Εξοργίστηκε με τον Στουρνάρα γιατί τους χάλασε τη νέα απάτη ή αυταπάτη που καλλιέργησαν. Θα ήθελαν έναν άλλον διοικητή που θα ήταν «δικός τους», θα αδιαφορούσε για το εθνικό συμφέρον και θα «ξεσκόνιζε» το κοστούμι του Τσίπρα και του Τσακαλώτου.

Γι’ αυτό και η παραληρηματική ανακοίνωση του Μαξίμου η οποία από μόνη της είναι εγκληματική. Να επιτίθενται με τέτοια σφοδρότητα σε έναν πυλώνα της οικονομίας όπως η ΤτΕ και ο διοικητής της, είναι δείγμα της παντελούς έλλειψης σεβασμού στη δημοκρατία και τους θεσμούς της.

Το πρόβλημα του Καρτερού είναι ότι βλέπει πως το καθεστώς που υπηρετεί καταρρέει και πως αυτοί και οι όμοιοί του δεν θα βρίσκουν θέση ούτε στα ΜΜΕ της κάτω Ραχούλας. Βεβαίως, έχουν κάνει τα κουμάντα τους… τέτοιες αποστολές που τους ανατέθηκαν δεν μπορεί να μην έχουν και το ανάλογο κόστος.

Το πλέον εξοργιστικό είναι, και το τονίζουμε ξανά, ότι αυτοί οι τύποι αδιαφορούν για το μέλλον, δεν τους νοιάζει η ζημιά που θα κάνουν. Αρκεί να μείνουν στην εξουσία όσο περισσότερο μπορούν. Κι όταν βγαίνουν κάποιοι και λένε την αλήθεια είναι «αποτυχημένοι». Αλλά θα είχε πλάκα να μας απαντούσε ο συντάκτης του non paper. Σε ποιο σημείο της καριέρας του πέτυχε, πέραν της υπηρέτησης ενός σκοτεινού καθεστώτος. Μην ξεχνάμε ότι με… εντολή του εν λόγω κομισάριου, μπορούσαμε να τρώμε χόρτα την εποχή της διαρροής του Τσερνομπίλ, γιατί το ατύχημα δεν είχε γίνει αλλά ήταν πόλεμος του παγκόσμιου καπιταλισμού κατά της Σοβιετικής Ένωσης.

Για τέτοιους ανθρώπους μιλάμε.

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 28, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ας έχουμε... καρτερία. Το καθεστώς πέφτει"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator