Νότες του ...Αυλού

0











Της Γιώτας Μπάγκα

Έχω πολλές φορές γράψει για πολλούς Κορινθιακούς συλλόγους. Σε όλα τα άρθρα μου μηδενός εξαιρουμένου αναφέρομαι σε δουλειές συλλόγων που με έχουν εντυπωσιάσει σε όλο το νομό μας. Αυτή τη φορά θέλω να προσεγγίσω με ευαισθησία και συγκίνηση έναν σύλλογο της πόλης μου: το μουσικό και μορφωτικό σύλλογο Ξυλοκάστρου «Αυλός».

Ο «Αυλός» δραστηριοποιείται τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια στο Ξυλόκαστρο με πολλές εκδηλώσεις μουσικού χαρακτήρα και έχει διαπρέψει ως χορωδία. Έχει δώσει το παρόν εκπροσωπώντας την πόλη μας σε πολλά φεστιβάλ κάνοντας γνωστό πως στο Ξυλόκαστρο υπάρχει σοβαρή πολιτισμική και μουσική δράση. Πολλοί άνθρωποι νεώτεροι αλλά και πιο ηλικιωμένοι έχουν βρει έκφραση μέσα από τη συμμετοχή τους στη χορωδία, έχουν χρησιμοποιήσει δημιουργικά και κοινωφελώς τον ελεύθερο χρόνο τους και έχουν διασκεδάσει τους συμπολίτες τους. Με λίγα λόγια η προσφορά του μουσικού και μορφωτικού αυτού συλλόγου είναι τεράστια για τον τόπο.

Πρόσφατα ο σύλλογος πραγματοποίησε τις αρχαιρεσίες του και ανέδειξε ως πρόεδρο την κ. Αγγελική Τόλη η οποία είναι από το Κιάτο. Είναι φανερή η προσπάθεια των ανθρώπων του «Αυλού» να δρουν εξωστρεφώς , τη στιγμή μάλιστα που πολλοί σύλλογοι χαρακτηρίζονται από ανεξήγητη(;) εσωστρέφεια με ό,τι αυτό σημαίνει για τους λόγους που δημιουργείται και λειτουργεί ένας σύλλογος…. Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε η δραστήρια και επικοινωνιακή δημοσιογράφος κ. Μαίρη Νικολοπούλου γραμματέας ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Νούλας και ταμίας η κ. Βούλα Μαντά. Είναι φανερή η προσπάθεια των συμπολιτών μου να δώσουν μια πνοή ανανέωσης στον σύλλογο και αυτή η προσπάθεια πρέπει να στηριχθεί από όλους μας (αρμόδιους και πολίτες) με κάθε τρόπο, καθώς τα οφέλη από την εθελοντική δράση επιστρέφουν σε όλους του φορείς της κοινωνίας: στο Δήμο γιατί ενισχύουν το πολιτισμικό του κεφάλαιο και το αναδεικνύουν , στους πολίτες , γιατί απολαμβάνουν δωρεάν πολιτισμικά αγαθά υψηλής ποιότητας, στους συμμετέχοντες , γιατί δίνουν αξία στον χρόνο τους, εκφράζονται και αντλούν χαρά από την προσφορά και σε όλους μας τελικά γιατί συσφίγγονται οι σχέσεις μας.

Ο «Αυλός» πραγματοποίησε το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του την περασμένη Δευτέρα, απλά και τρυφερά. Οι κυρίες του συλλόγου είχαν ετοιμάσει με τα χέρια τους παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, λικέρ και κεράσματα, τα οποία προσέφεραν στους καλεσμένους τους. Το παζάρι το ίδιο παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον με χειροποίητες δημιουργίες, η πώληση των οποίων στόχο είχε την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κοινωνικός λειτουργός και διευθυντής του Ευθυμείου Κέντρου κ. Χρήστος Κολοκυθάς και η πρόεδρος του Δημοτικού διαμερίσματος κ. Σπ. Καραπανάγου. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω στην Πρόεδρο και τη γραμματέα ενός από τους καλύτερους Κορινθιακούς συλλόγους την «Τερψιχόρη», κυρίες Μαρία Κυζυρίδου – Πούρου και Γιώτα Σακελλαρίου που έδωσαν το παρόν δείχνοντας έμπρακτα τι σημαίνει αλληλεγγύη και στήριξη των συλλόγων μεταξύ τους καθώς και την αναγνώριση του έργου ενός συλλόγου από έναν άλλο. Βέβαια, παρευρέθηκε και πλήθος κόσμου.

Ο «Αυλός» όπως έγραψα και πιο πάνω είναι ένας σύλλογος με προσφορά εικόσι τριών χρόνων. Τονίζω τα χρόνια δραστηριοποίησης καθώς αποτελούν τεκμήριο ποιότητας και δημιουργικής διάθεσης των πολιτών. Και κυρίως το τονίζω , γιατί εμφατικά θέλω να σημειώσω την ανάγκη στήριξης του συγκεκριμένου συλλόγου. Ανάγκη στήριξης πανταχόθεν….
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 13, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νότες του ...Αυλού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator