Οι προσλήψεις στην ΕΡΤ και "ο έξυπνος άνθρωπος" Ερντογάν

0Οι δηλώσεις του Κοτζιά για τον Τούρκο πρόεδρο, το άθλημα της «κωλοτούμπας» στην Ελλάδα και οι δύσκολες σχέσεις Σερβίας-ΗΠΑ.

Την πρόσληψη 206 εργαζομένων στην ΕΡΤ, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμες ιδιότητες, προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Με 1% θεαματικότητα, 206 σύντροφοι βολεύονται σε ένα αντιπαραγωγικό μαγαζί. Σκέψου να έπιανε 10% θεαματικότητα [λέμε, τώρα] θα είχαμε 2.060 προσλήψεις. Υπάρχουν ακόμη αδιόριστοι ΣΥΡΙΖΑίοι, ή έχουν σειρά οι μετεγγραφές από το ΠΑΣΟΚ; [Πάντως, "προοδευτικό" που να μη βρίσκεται στο Δημόσιο, δεν μου έτυχε να συναντήσω].

Ο Ν. Κοτζιάς εξέφρασε την άποψη για τον Ερντογάν ότι πρόκειται για έναν "έξυπνο άνθρωπο" και ότι «για τη χώρα του είναι ένας μεγάλος ηγέτης που (σ.σ. κατά την άποψη του Έλληνα υπουργού) βρίσκεται σε φάση αναστοχασμού. Έχει καταλάβει επιτέλους να δείξει μεγαλύτερο ορθολογισμό, να μειώσει τη νευρικότητα που επιδεικνύει η χώρα του και στην εξωτερική πολιτική. Σε ποιο βαθμό θα το κάνει, εδώ είμαστε να το δούμε, να το φροντίσουμε, αλλά και να το διαπιστώσουμε».

Φοβάμαι πως παίζει το κύρος του ο υπουργός, επειδή πολλοί πριν από αυτόν, εξεθείασαν τον Ερντογάν, αλλά στην πολιτική η ευφυία και η ικανότητα διαπιστώνονται από το αποτέλεσμα. Και φυσικά, δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι έξυπνος. Έξυπνος ήταν και ο Χίτλερ, και ο Στάλιν και ο Αλ Καπόνε. Απαιτούνται πολλές άλλες ιδιότητες, για να χαρακτηρίσουν θετικά έναν πολιτικό.

Κι επειδή θεωρείται έξυπνος, κατά τον υπουργό, βρίσκεται σε στάδιο αναστοχασμού και αναμένεται αλλαγή της στάσης του. Όμως, μελετώντας την πορεία του Ερντογάν, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια, πρέπει να… αναστοχάζεται συχνά. Πότε με το Ισραήλ, πότε εναντίον. Πότε κατά της Ρωσίας, πότε φιλαράκια. Πότε επιδιώκει την ανατροπή του Άσαντ, πότε δεν είναι πρωτεύον θέμα.

Στην Ελλάδα, τους αναστοχασμούς τους λέμε "κωλοτούμπες", και έχουμε άριστη επίδοση του αθλήματος την τελευταία τριετία. Μόνον που, ο ικανός και έξυπνος δεν δημιουργεί ο ίδιος καταστάσεις για να αναστοχάζεται κάθε τρεις και λίγο. Απεναντίας, πολιτεύεται έτσι, ώστε να αποφεύγονται οι αναστοχασμοί, οι οποίοι προσδίδουν, πλην της γραφικότητας και γελοιοποίησης στον επιδιδόμενο, και έλλειψη εμπιστοσύνης, επειδή δεν είναι μπεσαλής. Κι έναν τέτοιο άνθρωπο, τον αποφεύγεις.

Φαρμακερή η ατάκα του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών, που δείχνει και τη βαθιά πίκρα των Σέρβων. Ο Ντάτστις, σε ομιλία του σε επιχειρηματικό και επενδυτικό φόρουμ για τα Δυτικά Βαλκάνια, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ατλαντικού Συνεδρίου, είπε:

«Πάντοτε όταν έρχομαι στις ΗΠΑ προσπαθώ να δείξω τον καλό μου εαυτό, ακόμη και όταν είμαι ενοχλημένος με την εχθρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τους ταξιδιώτες της περιοχής μας, μεταξύ αυτών και των πολιτικών. Εάν το κάναμε εμείς σε υπουργούς, πρωθυπουργούς ή προέδρους θα γινόταν παγκόσμιο πρόβλημα. Όταν έρθετε στη Σερβία ο καθένας από εσάς θα αντιμετωπισθεί με την ανωτερότητα ενός βασιλικού φιλοξενούμενου και θα το μάθετε αυτό ερχόμενοι. Σας παροτρύνω να έρθετε», είπε ο Ντάτσιτς.

Και προσέξτε, πώς έκλεισε: «Γνωρίζω ότι η Αμερική είναι μεγάλη, αλλά το μέγεθός της φαίνεται, επίσης, από το πώς μεταχειρίζεται πολίτες μικρών χωρών».

Το λέω συχνά, θα το ξαναπώ άλλη μια φορά. Δεν θα τους εμπιστευθεί η Δύση, ακόμη και αν τους βάλει στο ΝΑΤΟ. Σλάβοι και χριστιανοί οι Σέρβοι, ομόδοξοι και ομόφυλοι των Ρώσων, είναι μόνον αυτοί σε όλον τον πλανήτη.

Καλλισθένης εν δήμω
Πηγή Voria
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 15, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι προσλήψεις στην ΕΡΤ και "ο έξυπνος άνθρωπος" Ερντογάν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator