«Η ΜΗΚΩΝΗ»: Εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα 2017

0


Χριστούγεννα 2017 και το το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» συνδιοργανώνει με τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου εορταστικά πολιτιστικά δρώμενα με στόχο την τόνωση της πόλης μας, την προβολή της πολιτιστικής δημιουργίας, τη δημιουργία μιας όμορφης, χαρούμενης ατμόσφαιρας για όλους τους συνδημότες μας, μικρούς και μεγάλους και τους επισκέπτες στο Κιάτο σε όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Η ΜΗΚΩΝΗ στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Εμπορικού συλλόγου, την υλοποίηση ιδεών που στόχο έχουν να κάνουν το Κιάτο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της ευρύτερης περιοχής. Το χρειάζονται οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στην πόλη με τις επιχειρήσεις τους, το απαιτεί το πνεύμα των γιορτών, το μήνυμα για χαρά, αισιοδοξία, δημιουργία κόντρα σε μια αντικειμενικά δύσκολη για όλους μας πραγματικότητα.

Για φέτος προγραμματίστηκαν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

 Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, που τα καταστήματα ανοίγουν στις 11:00 το πρωί, ξεκινάει το «ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ», να μαγειρεύει μαζί με τα ξωτικά του με την επιμέλεια του ζαχαροπλάστη Γιάννη Πρίφτη ενώ τα παιδιά ακούνε παραμύθια. Την όλη εκδήλωση παρουσιάζει ο Σύλλογος ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ, και παράλληλα, διοργανώνει BAZAAR για βοήθεια του Συλλόγου ΠΙΣΤΗ του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

 Την Πέμπτη 21-12, στις 5:00 το απόγευμα, με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Βιργινίας Φωτεινού, τα παιδιά των τμημάτων ζωγραφικής της «ΜΗΚΩΝΗΣ», ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. Όλες οι κλειστές βιτρίνες της αγοράς γεμίζουν ζωγραφιές από τους μικρούς καλλιτέχνες. Η πόλη ομορφαίνει, γίνεται χαρούμενη και η αγορά λάμπει από αισιοδοξία.

 Το Σάββατο 23-12 στις 5:30 το απόγευμα, το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» και η ομάδα ΚΟΥΒΑΡΙ-ΚΟΥΒΑΡΑΚΙ με την επιμέλεια της Ακριβής Καλδίρη, συγκεντρώνουν τα παιδιά στη Δημοτική βιβλιοθήκη Σικυωνίων. Ακούνε όλοι με δέος την παρουσίαση του παραμυθιού «Το Δέντρο Των Ευχών» βγαλμένο από τις σελίδες του ομώνυμου βιβλίου του Norbert Landa και συμμετέχουν στο θεατρικό παιγνίδι με την καθοδήγηση της Σοφίας Δούρη και τους ήχους της μουσικής του Γιάννη Ρασούλη.

 Εν τω μεταξύ έχει στηθεί στην πλατεία το ξύλινο σπιτάκι του Αη Βασίλη. Εκεί, το Σάββατο από τις 10:00 μέχρι τις 13:30 ο Άγιος με τα ξωτικά του θα παίξουν με τα παιδιά, θα μοιράσουν γλυκίσματα, καραμέλες και αναψυκτικά, κερασμένα από τα καταστήματα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και θα γεμίσουν την πλατεία και την αγορά με χαρούμενες φωνές και γέλια.

 Την παραμονή, η Φιλαρμονική της πόλης , όπως κάθε χρόνο, θα γεμίσει την αγορά με τους μεταλλικούς ήχους των χριστουγεννιάτικων μελωδιών και με τα κάλαντα. Δε θα μείνει όμως στα πατροπαράδοτα κάλαντα. Θα παραχωρήσει και συναυλία μέσα στην αγορά του Κιάτου, με Χριστουγεννιάτικους ήχους

 Μετά τα Χριστούγεννα, την Πέμπτη 28-12 από τις 5:30 μέχρι τις 8:00 το απόγευμα, ο καταξιωμένος μαέστρος της Φιλαρμονικής του Κιάτου με ένα πενταμελές σχήμα πνευστών, θα μας χαρίσει μελωδίες ονειρεμένες, ξεκλειδώνοντας καρδιά και μυαλό και δίνοντας στους επισκέπτες της αγοράς μια άλλη διάσταση χριστουγεννιάτικης διασκέδασης, που μόνο η μουσική από τέτοια όργανα μπορεί να προσφέρει. Κλασική μουσική με «ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».

 Πάλι την προπαραμονή στις 30-12 θα εξορμήσει ο Αη Βασίλης με τα ξωτικά του από το σπιτάκι του στην πλατεία. Θα μαζέψει γύρω του τα παιδιά, θα τα γλυκάνει με ζαχαρωμένες και μελωμένες λιχουδιές και θα παίξουν μέσα στην αγορά, θα τραγουδήσουν και θα γελάσουν.

 Στον πεζόδρομο της Κλεισθένους και στη Στοά Κοββατζή στις 23 και 24 και 30 και 31 του μηνός, από τις 11:00 μέχρι τις 2:00 μια τρελή παρέα θα περιμένει τα παιδιά και τους μεγάλους. Ο Αη Βασίλης με την Αγιοβασιλίτσα του, πλαισιωμένοι από τα ξωτικά και τον τάρανδο (με μεγαλοστολές) θα γεμίσουν τον τόπο μπαλόνια, θα γράψουν γράμματα για δώρα, θα ακούσουν ωραία χριστουγεννιάτικα παραμύθια, θα κάνουν face painting και άλλα πολλά.

 Την παραμονή του νέου έτους και πάλι η Φιλαρμονική του Κιάτου θα γεμίσει την πόλη με ήχους γιορτινούς. Πέρα από τα κάλαντα, θα δοθεί συναυλία μέσα στην αγορά με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Πάει ο παλιός ο χρόνος κι έρχονται καινούρια δρώμενα για τους επισκέπτες της αγοράς του Κιάτου, πάντα με τη φροντίδα του Εμπορικού Συλλόγου.

 Το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Αθλητισμού Πολιτισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί στη Δημοτική βιβλιοθήκη Σικυωνίων, διοργανώνει παρουσίαση βιβλίου της συγγραφέως Κατερίνας Μουρίκη «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΧΟΥΔΑΝΙΑ» με την ευγενική προσφορά των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά. Θα φιλοξενηθούν και τα παιδιά από το σπίτι του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ στην Κόρινθο. Σ’ αυτά θα μοιραστούν δωρεάν βιβλία των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΥ και άλλα αγαθά που θα συγκεντρωθούν με τη μέριμνα των μελών της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου.

 Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου στις 6:00 το απόγευμα, οι δράσεις θα μεταφερθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο. Εκεί θα παρουσιαστεί το κουκλοθέατρο από τη Λέσχη Κούκλας και το Θέατρο Σικυώνος.

 Το μεγάλο γεγονός αυτών των γιορτών θα συμβεί το Σάββατο 6-1, ανήμερα των Θεοφανίων, αμέσως μετά τη ρίψη του Σταυρού. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου θα επιχειρήσει να καταρρίψει το ρεκόρ GUINNESS στη δημιουργία της μεγαλύτερης βασιλόπιτας που παρήχθη ποτέ! Με τη συμμετοχή επιχειρήσεων της πόλης και χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά, όπως κορινθιακή σταφίδα, καρύδια Φενεού και άλλα, η τεράστια βασιλόπιτα μήκους πάνω από 30 μέτρων, εμβαδού πάνω από 16 τετραγωνικών μέτρων και βάρους πάνω από 400 κιλών, θα παρουσιαστεί στην πλατεία Ελευθερίας. Θα μετρηθεί, θα πιστοποιηθεί ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα που φτιάχτηκε ποτέ και θα μοιραστεί στο κοινό με συνοδεία ζεστού κρασιού (τεντούρς). Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική του Κιάτου. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές για το νέο έτος, κάνοντας μια θετική αρχή και προβάλλοντας την πόλη μας παγκοσμίως.

Η «ΜΗΚΩΝΗ» ευχαριστεί τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ για την πρωτοβουλία προγραμματισμού αυτών των δράσεων και προσκαλεί όλους τους ντόπιους και επισκέπτες να στηρίξουν με την παρουσία τους τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα στο Κιάτο.

Ευχές για χαρούμενες γιορτές

Με ΥΓΕΙΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΧΑΡΑ

Σε όλους!

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Ζάρκος

και το Διοικητικό Συμβούλιο
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 22, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Η ΜΗΚΩΝΗ»: Εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα 2017"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator