Προσφυγή γονέων στο ΣτΕ για τις κληρώσεις των σημαιοφόρων στα δημοτικά

0Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η κυβερνητική απόφαση για κλήρωση των σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία και τις εντάσεις που σημειώθηκαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, γονείς αριστούχων μαθητών έφεραν το θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο καλείται να κρίνει τον νέο τρόπο ορισμού των μαθητών που κρατούν τη σημαία, με αφορμή την πρώτη προσφυγή που κατατέθηκε από επτά γονείς αριστούχων μαθητών της Ε' και της ΣΤ' τάξης δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα (79/2017) ως αντισυνταγματικό και παράνομο.

Όπως αναφέρουν οι γονείς στην προσφυγή τους, με το διάταγμα Γαβρόγλου παραβιάζονται οι αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας, καθώς καταργείται «η μέχρι σήμερα ισχύουσα αρχή του ορισμού του σημαιοφόρου κατά τις παρελάσεις του μαθητή/μαθήτριας του δημοτικού σχολείου που έχει υψηλότερο γενικό βαθμό και εισάγεται νέα ρύθμιση, ήτοι ο ορισμός του σημαιοφόρου διά κληρώσεως (η οποία μπορεί να αναδείξει ως σημαιοφόρο και τον πλέον ανίκανο μαθητή ή και τον έχοντα επιδείξει την πλέον κακή διαγωγή, καθ' όσον κανένα κριτήριο αξιοκρατικό δεν θεσπίζει)».

Επιπλέον, στην προσφυγή επισημαίνεται ότι σκοπός του εκπαιδευτικού πλαισίου έως σήμερα ήταν να τιμηθεί η ελληνική σημαία και γι' αυτό θα έπρεπε να φέρεται από άτομο υψηλού «μαθητικού επιπέδου».

Οι γονείς αναφέρουν πως το θέμα της σημαίας δεν μπορεί να ρυθμίζεται κατά την εκάστοτε βούληση του υπουργού Παιδείας και ειδικά όταν η νομοθετική ρύθμιση μπορεί να έχει και χαρακτήρα «πολιτικοϊδεολογικό», ενώ κάνουν αναφορά στην ηρωική πράξη των Μανώλη Γλέζου και Λάκη Σάντα, οι οποίοι τον Μάιο του 1941 κατέβασαν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία.

"Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 28, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προσφυγή γονέων στο ΣτΕ για τις κληρώσεις των σημαιοφόρων στα δημοτικά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator