Νόμος και τάξις …όποτε μας βολεύει

0



Εντάξει· οι Ρουβίκωνες είναι αναρχικοί, τρομοκράτες, αλήτες, κρυφοΣΥΡΙΖΑίοι (και οι ΣΥΡΙΖΑίοι είναι κρυφορουβίκωνες). Φακελάκι υπάρχει; Πως αντιμετωπίζεται από τον νόμο; Εχει υποστεί κανείς πραγματικά αποτρεπτική ποινή; Δεν λέω για τις πρωτόδικες αποφάσεις, που είναι πάντα για τα μάτια του κόσμου, αλλά για την πραγματική τιμωρία, που έπρεπε να υποστούν οι ένοχοι. Μετά από μία σειρά δικών, που πέφτουν από τα μαλακά στα μαλακότερα, δίνουν μερικά από τα παρανόμως κερδισμένα και δεν κάνουν ούτε μία ημέρα φυλακή. Και αν απολυθούν από το δημόσιο (δεν γίνεται πάντα αυτό) συνεχίζουν το «λειτούργημα» του εκβιαστή ως ιδιώτες. Την άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος δεν την χάνουν.

Οι ιατρικοί σύλλογοι λοιπόν θα έπρεπε να ζητάνε μόνοι τους την πραγματική και παραδειγματική τιμωρία των διεφθαρμένων και όχι να διαμαρτύρονται, που τους πήρε την δουλειά της κάθαρσης ο Ρουβίκωνας. Αν δεν κάνεις σωστά την δουλειά σου, κάποιος θα βρεθεί να σου την πάρει. Τα γεγονότα με υποψιάζουν. Πήγαν κατευθείαν και μόνον σε έναν συγκεκριμένο γιατρό, τον οποίο μέχρι ώρας δεν βρέθηκε να υπερασπιστεί ούτε ένας συνάδελφος, ή πρώην ασθενής. Απλά κατηγορούν τους Ρουβίκωνες ως αναρμόδιους να αποδίδουν δικαιοσύνη… [Σημείωση: δεν τον άγγιξαν καν.]

Βέβαια σε ένα κράτος δικαίου δεν χωράει η αυτοδικία. Πολύ περισσότερο όμως δεν έχουν θέση η διαφθορά, η κακονομία, η κακοδικία. Όταν η ανομία βασιλεύει, όχι μόνον θα βρίσκονται συνέχεια καινούργιοι αυτόκλητοι τιμωροί, αλλά σιγά σιγά θα κατακτούν και τις καρδιές των φουκαράδων, καθώς θα γίνονται το μοναδικό αποκούμπι τους απέναντι στην ασυδοσία της εξουσίας. Και μόνο η σύμπνοια ΟΛΩΝ των «φίλων της ευνομίας» στην αξιολόγηση της παραβατικότητας, από το ξενόδουλο κανάλι του Αλαφούζου μέχρι το ψευτοαντιστασιακό κανάλι του Καρατζαφύρερ, τους απογυμνώνει από κάθε φύλο συκής. Μας λένε να εμπιστευτούμε τις καταγγελίες μας στους «αρμόδιους» του συστήματος της ανομίας και της ατιμωρισίας. Με λίγα λόγια «σφάξε με αγά ν` αγιάσω». Ενοχλήθηκαν ακόμα και για την αυτοδικία κατά των εμπόρων ηρωίνης!!!!!!

Προσωπικά δεν συμφωνώ με την επαναστατική βία (ιδίως απέναντι σε καθεστώς που νομιμοποιείται από ελεύθερες εκλογές) διότι με την βία ο «αντεξουσιαστής» καταλήγει να γίνει ίδιος με τον εξουσιαστή. Ωστόσο σαν απλός πολίτης, οφείλω να σταθμίσω σωστά τις παρανομίες του καθένα και να επισημάνω τις μεγαλύτερες και τις προγενέστερες. Σε ένα κράτος ανομίας αυτή η ήπιας μορφής αυτοδικία είναι το ασημαντότερο κακό. Δεν ξέρω μέχρι που μπορεί να φτάσουν αύριο, αλλά το στρίμωγμα του γιατρού αποδείχτηκε πολύ έξυπνη κίνηση και αν δεν το χαλάσουν με βιαιότερες ενέργειες, τους βλέπω να έχουν και πολιτικό μέλλον.

Πως ανέβηκε η Χρυσή Αυγή; Γιατί εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του κράτους σε θέματα ασφάλειας των πολιτών, εργασιακού ανταγωνισμού με ξένους εργάτες κ.α.. Τώρα ο Ρουβίκωνας, οι «Δεν πληρώνω», η ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας, αναρχικές ομάδες κ.λ.π. βρίσκουν έδαφος από την όξυνση της αναλγησίας προς τους οικονομικά αδύναμους, που διαρκώς πληθαίνουν. Ότι και να λένε οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί, όσο κι αν καταφέρνουν να κρατάνε στο μαντρί την πλειοψηφεία, η απήχηση τέτοιων περιστατικών είναι θετική στην κοινή γνώμη, τουλάχιστον στις τάξεις των νεόπτωχων.

Γι αυτό το σύστημα προσπαθεί να αποφύγει την εξάπλωση του φαινομένου και το δυνάμωμα αυτών των ομάδων, εκμεταλλευόμενο το κλίμα φόβου που το ίδιο καλλιέργησε στον λαό, την (δικαιολογημένη) επιφυλακτικότητα του κόσμου στις ακτιβιστικές πρακτικές, την ανοργανωσιά και την πολυδιάσπαση του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, την έλλειψη σοβαρής εναλλακτικής πρότασης και τις ακραίες ενέργειες κάποιων ομάδων, που κινούνται μεταξύ της γελοιότητας (επιθέσεις σε χασάπικα και πετ σοπ) και της τρομοκρατίας. Το αν τα καταφέρει με το 1/3ο του κόσμου οικονομικά νοκ άουτ και το 1\3ο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας είναι το μεγάλο στοίχημα. Γι αυτό επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς άθλιας προπαγάνδας, οι οποίοι εξομοιώνουν τις ακτιβιστικές πρακτικές με την τρομοκρατία ακόμα και με το κοινό έγκλημα. Από τον Πορτοσάλτε και τον Παπαδημητρίου, μέχρι τον Μυλωνάκη και τον Χίο, όλοι μας έχουν πρήξει για τους «Μποσελβίκους», τους «εαμοσυμμορίτες», τους «ερυθροφασίστες», τσουβαλιάζοντας στο ίδιο σακί και τους κυβερνώντες και όσους αντιστέκονται!!!!!!!!!!!

Δεν αμφιβάλλω, ότι η ματαιοδοξία είναι το βαθύτερο κίνητρο τους, ούτε ότι οι νεφελώδεις προτάσεις τους είναι ανεδαφικές και αδιέξοδες, αλλά όπως και να το κάνουμε, αυτοί αντιστέκονται μόνο. Ολοι οι υπόλοιποι «αντιπολιτευόμενοι» διαμαρτύρονται, γιατί τα μνημόνια, η αρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας δεν προχωράνε γρήγορα!!!!!!!!!! Εκείνοι που ΔΕΝ πιστεύουν στα «ιδανικά» της ιδιωτικής περιουσίας και της ιδιωτικής οικονομίας υπερασπίζονται το βιός του λαού στα ειρηνοδικεία και τα συμβολαιογραφεία και εκείνοι που έχουν για σημαία τους την ιδιοκτησία βιάζονται να μας αφήσουν άκληρους… Ολοι οι άλλοι επίδοξοι μεσσίες τι κάνουν;

Η Χρυσή Αυγή αφού «αντιστάθηκε» στους Πακιστανούς και στους συνδικαλιστές του ΚΚΕ, βολεύτηκε μια χαρά και τώρα κάνει κοινοβουλευτικό παιχνίδι… Που είναι η συμπαράσταση στην φτωχολογιά; Τι κάνουν, για να αποτρέψουν την λεηλασία των περιουσιών μας; Ακόμα και τα συσσίτια σταμάτησαν. Όπως και στην προηγούμενη Γερμανική κατοχή, κάνουν αντίσταση στους κομμουνιστές!!!!!!!!! Τους Γερμανούς ούτε που τους είδανε πάλι. Το ίδιο ισχύει για ολόκληρη την εθνικιστική δεξιά. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η ανασκευή της εμφυλιοπολεμικής ιστορίας. Μετά την αγιοποίηση της εθνικής αντίστασης, που φάγαμε στην μάπα τόσα χρόνια, τώρα έχουμε την σατανοποίηση της από αυτούς που συνεργάστηκαν με τον εχθρό…

Εκεί που λέγαμε, ότι αφήσαμε πίσω την ανούσια αντιπαράθεση αριστεράς – δεξιάς, το σύστημα την επιστρατεύει ξανά, για να θολώσει τα νερά και να φορτώσει τα σπασμένα δεκαετιών, όχι μόνο στους κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στους μόνους που αντιστάθηκαν σε αυτήν την κωλοτούμπα και τον διασυρμό της αριστεράς. Ο στόχος είναι διπλός. Πρώτον· ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει σιγά σιγά την βρώμικη δουλειά, που θα ξεσήκωνε θύελλες, αν γινόταν από την ΝΔ και δεν τον χρειάζονται πιά στην κυβέρνηση. Δεύτερον· να μην έλθουν στην θέση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άλλοι λιγότερο πρόθυμοι για οπισθιοκυλισθίσεις…

Το ότι τα κόμματα της σημερινής εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς βλέπουν με το κιάλι, όχι μόνο την εξουσία, αλλά και την είσοδο τους στην βουλή, δεν εφησυχάζει κανέναν, γιατί πάντα φοβούνται το ξέσπασμα του λαού. Κάνουν, ότι μπορούν για να τον αποβλακώσουν με την τηλεοπτική, διαδικτυακή κ.λ.π. σαβούρα, που του πασάρουν, αλλά φροντίζουν και να τον βομβαρδίζουν με την αντικομμουνιστική –αντιαριστερή υστερική προπαγάνδα.

Βοηθάει βέβαια και η ίδια η αριστερά, που μπερδεύει τον κόσμο με την πολυμορφικότητα της. Από την μία το ΚΚΕ αταλάντευτο στην αυτοαπομόνωση και στο δόγμα «όποιος δεν είναι μεθ ημών, είναι καθ ημών», από την άλλη η γιαλατζή αριστερά που παλαιότερα εκφράστηκε από το ΠΑΣΟΚ και τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ (στο μεσοδιάστημα από την ΔΗΜΑΡ) και τέλος όλοι οι υπόλοιποι και η χαοτική ιδεολογική πανσπερμία τους. Από την φύση της λοιπόν δεν συνιστά σοβαρό κίνδυνο για το σύστημα, αλλά οι καιροί είναι χαλεποί και καμία έκπληξη δεν αποκλείεται, γι αυτό και σκέφτονται οι άνθρωποι «κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε».

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 03, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νόμος και τάξις …όποτε μας βολεύει"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator