Ξεκινούν 29 Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

0



Η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων στις 29 Νοεμβρίου 2017 επιβεβαιώθηκε χθες, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και τα τεχνικά κλιμάκια από την πλευρά των δανειστών.

Στη συνάντηση, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρήθηκε να αμβλυνθεί το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα λόγω της καθυστέρησης στην έναρξη λειτουργίας της σχετικής πλατφόρμας.

Επί τάπητος κατά τις χθεσινές συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια τέθηκε και το μεγάλο «αγκάθι» που εξακολουθεί να υφίσταται στην πλήρη εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και δη για την αυτοματοποιημένη διαδικασία αναδιάρθρωσης των χρεών επιχειρήσεων, όταν το ύψος του χρέους κυμαίνεται από 20.000 έως 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές που συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση τα τεχνικά κλιμάκια δήλωσαν ότι συμφωνούν επί της αρχής της ελληνικής πρότασης, παρέπεμψαν όμως για τη λήψη οριστικών αποφάσεων στις συναντήσεις ανάμεσα στους συναρμόδιους υπουργούς με τους επικεφαλής των ελεγκτών των δανειστών. Σχετική συνάντηση στην οποία θα συμμετέχει και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει ορισθεί για σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, καθώς και την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική πλευρά έχει προτείνει να κρίνονται επιλέξιμες-βιώσιμες προς ένταξη στην αυτοματοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών οι επιχειρήσεις εκείνες που έχουν θετικό ΕBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και χρηματοδοτικών αποσβέσεων) την τελευταία χρονιά πριν από την αίτηση, ή θετικό EBITDA δύο έτη κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας πριν από την αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Η αποπληρωμή των οφειλών θα γίνεται το μέγιστο σε 120 δόσεις και προς τους εργαζόμενους το μέγιστο σε 24 δόσεις, το ύψος της μηνιαίας δόσης θα προκύπτει από την αφαίρεση των εξόδων από τα έσοδα και θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 ευρώ, θα διαγράφονται οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, ενώ σε περίπτωση ύπαρξης ακίνητης περιουσίας θα μειώνεται το ύψος του «κουρέματος».

Στην ατζέντα των συναντήσεων του υπουργείου Οικονομίας με τους εκπροσώπους των δανειστών περιλαμβάνονται ακόμη η ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, καθώς και τα φορολογικά κίνητρα που θα δοθούν στις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Δήμητρα Μανιφάβα
"Καθημερινή"
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 03, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ξεκινούν 29 Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator