Παρακρατική εξουσία σε κράτος διαλυμένο

0



Η κυβέρνηση είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να ασκήσει την εξουσία που προβλέπει το Σύνταγμα. Ίσως -κι αυτό είναι το χειρότερο- να μη θέλει και να μη δύναται να την ασκήσει. Όταν ένα τάγμα εφόδου, που εμφορείται από τις «αρχές» και τις «αξίες» του τρομοκράτη Κουφοντίνα, εισβάλλει στο Πεντάγωνο και αποχωρεί ασύλληπτο και ατιμώρητο για την πράξη του, το μήνυμα που περνά στην κοινωνία αλλά και στο εξωτερικό είναι ότι το κράτος αποτελεί πλέον μια συνιστώσα του παρακράτους!

Δηλαδή, ο μηχανισμός που συντηρείται από τους φόρους των πολιτών και υπάρχει για να υπερασπίζεται την εθνική ανεξαρτησία, τη ζωή, την τιμή, την περιουσία και την ασφάλεια των πολιτών έχει εγκαταλειφθεί στο εξαρχειακό παρακράτος και στους τραμπούκους της Άκρας Αριστεράς!

Τα περιστατικά δεν είναι λίγα. Αντιθέτως είναι πάρα πολλά. Παρατίθενται ενδεικτικά ορισμένα από αυτά: Αναρχικοί, εν όψει του εορτασμού της επετείου της φοιτητικής εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου, καταλαμβάνουν το Πολυτεχνείο και εκδιώκονται από μεικτό κλιμάκιο αναρχικών και κομμουνιστών!

Ο Ρουβίκωνας εισβάλλει στον χώρο του Κοινοβουλίου. Ο Ρουβίκωνας εισέρχεται σε νοσοκομείο, στον Ευαγγελισμό, και «ανακρίνει» (μετά πολλών απειλών και εκφοβισμών) γιατρό. Ο Ρουβίκωνας εισβάλλει σε κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι αναρχικοί ξυλοφορτώνουν τον καθηγητή της Παντείου Άγγελο Συρίγο και στη συνέχεια τον επικηρύσσουν με αφίσα! Ο κατά συρροήν δολοφόνος της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας παίρνει άδεια από τις φυλακές. Και τώρα οι οπαδοί του Κουφοντίνα εισβάλλουν στο άδυτο των αδύτων - στο Πεντάγωνο! Μ' αυτό τον τρόπο πλήττουν και συμβολικά αλλά και ουσιαστικά το κύρος και τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτές.

Η αγέλη των παρακρατικών, προφανώς, λειτουργεί με την ανοχή της εκτελεστικής εξουσίας κι αυτό είναι κάτι που προσβάλλει βάναυσα τον λαό μας.

Η κυβέρνηση, αν δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει και να υπερασπιστεί παντί τρόπω την κρατική λειτουργία και την εθνική κυριαρχία, οφείλει να ενημερώσει σχετικά τους πολίτες και να πράξει τα δέοντα.

"Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 25, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παρακρατική εξουσία σε κράτος διαλυμένο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator