Η κατάρρευση μιας προπαγάνδας και τα μηνύματα του Πούτιν

0Οι σπουδασμένοι στην προπαγάνδα στη Σόφια ή την Μπρατισλάβα, η... κρητική απάντηση του Μητροπολίτη Χίου και τα πολιτικά μηνύματα του Πούτιν

Με εντυπωσιάζει το γεγονός, που οι σπουδασμένοι στην προπαγάνδα στη Σόφια ή την Μπρατισλάβα, πιστεύουν ότι η σιωπή των αστών σημαίνει και αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής. Για το καλό και του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελλάδας, κάποιος σώφρων πρέπει να τους πει ότι, όταν το ποτήρι της οργής γεμίσει μέχρι το χείλος του, χρειάζεται μόνο μια σταγόνα για να ξεχειλίσει.

Φοβάμαι ειλικρινά, μήπως αυτή η ιστορία τελειώσει απρόβλεπτα. Και θα είναι ό,τι χειρότερο για τον τόπο.

Πάντως, οι Έλληνες οφείλουν να ευχαριστήσουν τον Τσίπρα και την παρέα του. Σε λίγο διάστημα κατάφεραν να καταρρεύσει η προπαγάνδα δεκαετιών και έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της Αριστεράς. Επί δεκαετίες δημιουργούσαν ένα μύθο. Και σε διόμιση χρόνια ο μύθος αποδείχθηκε παραμύθι. Και σε πρόσωπα και σε ιδέες.

Σε λίγο, οι πραγματικοί ιδεολόγοι και ευπρεπείς πολιτικοί της Αριστεράς, θα συστήνονται: «Είμαι Αριστερός… με το συμπάθειο».

Η Κύπρος, λέει, εκπλήσσει τους πάντες με την οικονομική της ανάπτυξη. Και η Ελλάδα εκπλήσσει για τον ίδιο λόγο. Αντίστροφα βέβαια, αλλά τι σημασία έχει. Ήμαστε στην πρωτοπορία, έστω και της αυτοκαταστροφής. Το θέμα είναι να είσαι πρώτος. Ποιος έμεινε στην ιστορία. Ένας πορτοφολάς ή ο Αλ Καπόνε;

Ωραίος ο μητροπολίτης Χίου, κ. Μάρκος. Απάντησε στην συνεχώς αυξανόμενη προκλητικότητα των γειτόνων με μία κρητική μαντινάδα, αφού όπως είπε, στον αγώνα για την απελευθέρωση της Χίου πολλοί Κρήτες έδωσαν τη ζωή τους: «Εχθροί ακούστε το καλά / μη τρέφετε ελπίδες / δικά μας είναι τα νησιά / και οι βραχονησίδες».

Δυο μέρες κλεισμένοι σε ξενοδοχείο, Κοτζιάς και Μπουσάτι, εξέδωσαν ανακοίνωση για… την ανακοίνωση. Μας είπαν ότι και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων και συμφώνησαν για περαιτέρω βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Όπερ σημαίνει, ότι δεν βρέθηκε κάτι να συμφωνήσουν για να μας το ανακοινώσουν. Οψόμεθα.

Να η εξήγηση γιατί έκοψε τις σχέσεις με τον Πούτιν ο Τσίπρας. Ο Ρώσος πρόεδρος, εγκαινιάζοντας το "Τείχος της Λύπης", ένα μνημείο αφιερωμένο στην μνήμη των θυμάτων των πολιτικών διώξεων που πραγματοποιήθηκαν επί Κομμουνισμού, εξέφρασε την πεποίθηση, για το ότι οι πολιτικές διώξεις που υπήρξαν επί Σοβιετικής Ένωσης δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Και όχι μόνον αυτό. Αλλά δεν προσήλθε ούτε στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 ετών από την κομμουνιστική δικτατορία. Η εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν τα εγκαίνια μιας εκκλησίας στη Μόσχα, ένα γεγονός που χαρακτηρίστηκε "βαθιά συμβολικό", την στιγμή που οι κομμουνιστές το 1917 καταδίωξαν τον κλήρο και τους πιστούς.

Αυτή είναι η παραπλάνηση της παγκοσμιοποίησης, που διαβεβαίωνε ότι θα σμικρύνει το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Απεναντίας, διευρύνονται οι ανισότητες. Ο πλούτος των τριών πλουσιότερων ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή των Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος και Ουόρεν Μπάφετ, ξεπερνά τον συνολικό πλούτο του φτωχότερου μισού του αμερικανικού πληθυσμού, δηλαδή 160 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σίγουρα, ο Γαβρόγλου, υπουργός Αφελληνισμού, δεν συμφωνεί με τον Ροζέ Γκαρωντύ, που είχε δηλώσει: «Όλοι οι άνθρωποι του πνεύματος στη Δύση θεωρούμε την Ελλάδα μητέρα μας». Βέβαια, θα μου πεις, για ανθρώπους του πνεύματος μιλούσε.

Καλλισθένης εν δήμω
Πηγή Voria
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 29, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η κατάρρευση μιας προπαγάνδας και τα μηνύματα του Πούτιν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator