Προς ΝΔ: Συγκεντρωθείτε... σύντροφοι !!!

0




Του Αδέξιου Δεξιού

Όλες οι δημοσκοπήσεις, ανυπόληπτες κατά κύριο λόγο, δείχνουν ότι η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν κλείνει με τίποτε κι ότι η διαφορά παραμένει μεγάλη. Και φανταστείτε να ήταν σοβαρό κόμμα η Νέα Δημοκρατία και να έκανε πραγματική αντιπολίτευση κι όχι να συμπαρατάσσεται για το μέρισμα, στηρίζοντας τον Τσίπρα και πηγαίνοντας κόντρα στη δική της οικονομική, ιδεολογική ταυτότητα. Για ένα φιλελεύθερο κόμμα ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων σημαίνει αύξηση του πλούτου της χώρας κι όχι επιδόματα φτώχειας.

Τέλος πάντων, σκεφτείτε να είχαμε σκληρό ροκ κατά του ΣΥΡΙΖΑ τι θα γινόταν, αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να το έχεις. Εδώ ο Τσίπρας ανακοίνωσε χιλιάρικα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες και κανείς δεν του είπε: «Εντάξει Αλέξη, να τους βοηθήσουμε τους πλημμυροπαθείς. Αλλά να τους δώσουμε τόσες χιλιάδες ευρώ για να ξανακτίσουν τα σπίτια τους πάνω στο… ρέμα που τους κατέστρεψε;». Θα ξαναφτιάξουν το βιος τους στη Μάντρα ξανά πάνω στην κοίτη ποταμών που μπαζώθηκε εδώ και δεκαετίες, κι αυτό το λέμε κοινωνική πολιτική. Και η ΝΔ τι κάνει; Κοιμάται ή φοβάται μην την πουν ανάλγητη. Δώστε λεφτά στον κόσμο να σηκωθεί και να πάει πιο πέρα, εκεί που δεν θα πνίγεται σε κάθε νεροποντή. Και ανοίξτε όλα τα ρέματα. Αυτή είναι σωστή πολιτική όχι να μοιράζουμε πεντοχίλιαρα ακόμη και σε όσους δεν τα αξίζουν.

Κι όμως, ενώ κατά βάθος η οικονομία είναι σε μαύρο χάλι, η κυβέρνηση καταφέρνει και φτιάχνει την ατζέντα της κι εμφανίζεται με προφίλ φιλολαϊκό παρά το γεγονός ότι δεν το αξίζει. Μοιράζει τη φτώχεια σε όλους αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Ούτε μια επένδυση δεν έχει προχωρήσει, ούτε μια θέση εργασίας δεν είναι κανονική, η επιχειρηματικότητα είναι λέξη που δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Κι έρχονται απανωτές γκάφες και σκάνδαλα για να σφραγίσουν την τελευταία χρονιά της εθνοσωτήριου αριστεροδεξιάς κυβέρνησης. Ο Καμμένος δεν ξέρει από πού να πιαστεί ενώ έρχονται και νέες αποκαλύψεις για τις πωλήσεις όπλων.

Ο Ρουβίκωνας βολτάρει στο Πεντάγωνο ανενόχλητος, ενώ οι μπάχαλοι ετοιμάζονται να ξανακάψουν την Αθήνα στην επέτειο για τον θάνατο του Γρηγορόπουλου. Και μην περιμένετε τον Τόσκα να κάνει κάτι.

Ένα διαλυμένο κράτος που αδυνατεί να εξυπηρετήσει την καθημερινότητα. Η ρύπανση στον Σαρωνικό, οι καταστροφικές πυρκαγιές κι οι πρόσφατες φονικές πλημμύρες απέδειξαν ότι οι άνθρωποι δεν είναι σοβαροί και δεν έχουν πραγματικά ιδέα για το τι χρειάζεται η κοινωνία.

Αδυνατούν ακόμη και να απορροφήσουν έτοιμα κονδύλια του ΕΣΠΑ που είναι για αντιπλημμυρικά έργα, ενώ η Δούρου έχει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια πλεόνασμα στις τράπεζες και δεν το χρησιμοποιεί για να σώσει καμιά ψυχή.

Μια χώρα που καταρρέει αλλά μια κυβέρνηση που στέκεται μια χαρά. Γιατί; Μα γιατί δεν υπάρχει το όραμα, η δύναμη της αντιπολίτευσης που θα σηκώσει κοινωνικό κύμα. Όχι με επεισόδια στις πλατείες και λαϊκισμό. Αλλά με αφύπνιση. Να καταλάβει ο κόσμος ότι υποθηκεύεται το μέλλον των παιδιών του.

Όσο λοιπόν ο Τσίπρας είναι… Terminator αλλά ο Κυριάκος είναι… υπνέιτορ μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η ψαλίδα δεν κλείνει, αλλά η αλήθεια που θα βγάλει η κάλπη ενδεχομένως να μην μας αρέσει. Και αυτό θα είναι αρχαιοελληνική τραγωδία.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 23, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προς ΝΔ: Συγκεντρωθείτε... σύντροφοι !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator