Αμετανόητοι…

0


Της Γιώτας Μπάγκα

Όποιος άκουσε τις συνεντεύξεις του κ. Βάκη Μπεχράκη, μέλους του Δ.Σ. της Α.Ε.ΔΙ.Κ. δεν μπορεί παρά να ένιωσε σοκ και δέος… Όσο και να μας έχει διδάξει η κεντρική πολιτική σκηνή και τα περίπου τρία χρόνια διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ τι σημαίνει ανακολουθία, ανικανότητα, τι σημαίνει άρδην μεταστροφή των θέσεων του και το πως γίνεται με τρόπο ιδεοληπτικό η διαχείριση των δημοσίων θεμάτων, τίποτε δεν μας είχε προετοιμάσει σε τοπικό επίπεδο για όσα καταγγέλλονται δημόσια και ευθαρσώς. Είναι ξεκάθαρο τοις πάσι πλέον στην Κορινθία πως ο τρόπος, με τον οποίο τα στελέχη που ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε για να διαχειρίζονται τις δημόσιες υποθέσεις, εγείρει σοβαρές επιφυλάξεις και όχι μόνο στην αντιπολίτευση….

Ο κ. Μπεχράκης υπέβαλε την παραίτησή του με φοβερές καταγγελίες μεταξύ των οποίων : αυταρχική συμπεριφορά της διευθύνουσας συμβούλου με κάλυψη του προέδρου, παράκαμψη των αποφάσεων του Δ.Σ , χάραξη προσωπικής πολιτικής με εσάνς υποκριτικού σεβασμού των ανθρώπων της διώρυγας. Άκουσα μετά μεγίστης προσοχής και την απαντητική συνέντευξη που απέδειξε περίτρανα ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται τη δημόσια διοίκηση σε στελέχη παλαιάς κοπής που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες μιας εποχής σύνθετης, γρήγορων ρυθμών και διαφάνειας… δεν διστάζουν μάλιστα να παραδεχτούν μπροστά στην κάμερα πως δεν γνώριζαν το ένα ή δεν γνώριζαν το άλλο. Σε κάποιες μάλιστα στιγμές της συνέντευξης θα έβαζα τα γέλια, αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή, καθώς όλοι μας αναρωτιόμαστε τι τελικά γνωρίζουν…

Τα ερωτήματα βέβαια είναι πολλά και αμείλικτα και δεν αφορούν μόνο τι γνωρίζουν οι διοικούντες. Θα θέσω μερικά:

1. Μόνο ένα μέλος του ΔΣ είχε το αυτοσεβασμό να παραιτηθεί; Γιατί, για ό,τι συμβεί στο μέλλον καθιστούν τους εαυτούς τους υπόλογους στην Κορινθιακή κοινωνία.

2. Ποια είναι η αντίδραση των αρμόδιων φορέων; Ακούει τις καταγγελίες κανένα Υπουργείο; Ακούει κανένας άλλος φορέας εντός κι εκτός Κορινθίας;

3. Γιατί οι Κορίνθιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τηρούν «σιωπή των αμνών» τη στιγμή όλοι ασχολούνται;

4. Τι πρόκειται να γίνει με το σοβαρό ζήτημα των αλιέων της Δυτικής Κορινθίας και των διοδίων που καλούνται να πληρώνουν;

5. Τι έχουν σήμερα να απαντήσουν – ευτυχώς οι ελάχιστοι – δημοσιογράφοι που έγραψαν ότι εκθέτω το κόμμα μου, επειδή ανέδειξα από την πρώτη κιόλας μέρα το ρεσιτάλ ανικανότητας την ημέρα της τέλεσης του αγώνα «cross the euro canal»;

Τα ζητήματα που τίθενται είναι μείζονα, γιατί αφορούν την ίδια την Δημοκρατία μας, την ποιότητα της διοίκησης και το σεβασμό του δημοσίου συμφέροντος. Είναι επίσης θεμελιώδους σημασίας , για το Δημόσιο και Ιδιωτικό συμφέρον της Κορινθίας και των Κορινθίων, καθώς η κακή διαχείριση προκαλεί ανήκεστο βλάβη και αποτελεί αρνητική διαφήμιση. Κι όλο αυτό, γιατί οι άνθρωποι που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διορίσει σε θέσεις – κλειδιά έχουν μια διεστραμμένη οπτική για το τι είναι το δημόσιο συμφέρον και πως αυτό πρέπει να υπηρετηθεί.

Ως Νομός έχουμε τη σπάνια δυνατότητα να έχουμε ένα τόσο εμβληματικό έργο στην επικράτειά μας. Είναι κρίμα να το διαχειριζόμαστε τόσο τσαπατσούλικα….

Υ.Γ.

Ευτυχώς σήμερα με την άψογη διαχείριση του αγώνα από το Λιμενικό, δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 15, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αμετανόητοι…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator