ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Επιστολή κατοίκων προς τις Δημοτικές αρχές Ξυλοκάστρου για το μείζον ζήτημα των απορριμάτων και του ΧΥΤΑ

0



ΘΕΜΑ: Άμεση λήψη απόφαση για δράσεις των Αρμόδιων Αρχών .

Επείγον με προθεσμία.

Προς 1) τον κ. Δήμαρχο και το Δ.Σ. του Δήμου Ξυλοκάστρου

2) τον Προεδρεύοντα και τα μέλη του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Είμαστε ανήσυχοι, γιατί δυστυχώς επικρατεί μια περίεργη σιωπή, στο σοβαρότατο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας, που καθημερινά οξύνεται με νέα δεδομένα στο Ξυλόκαστρο. Ο κ. Δήμαρχος έβαλε θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. απλά και μόνο ενημέρωσης για τον Χ.Υ.Τ.Α. Ξυλοκάστρου. Ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει στις αναγκαίες αποφάσεις και ενέργειες. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απουσία εκ μέρους του, πλατιάς ενημέρωσης των συμπολιτών μας και για την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε δράσης.

Ενώ δηλαδή υπάρχουν ατράνταχτα ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ και στοιχεία, παρατηρείται απραξία και ιδιαίτερα από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Δήμο Ξυλοκάστρου. Συγκεκριμένα:

• Γίνεται υπέρμετρη παραβίαση της ισχύουσας Νομοθεσίας με τη μη τήρηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) και την εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Ξυλοκάστρου. Διαθέτετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Δήμος Σικυωνίων έχει προχωρήσει και κλιμακώνει την παράνομη και ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων ( επίσημα στοιχεία μετρήσεων ΦΟΔΣΑ, συνημμένοι πίνακες)

• Γνωρίζετε ότι η συνένωση του Δήμου Φενεού με τους Δήμους Σικυωνίων και Στυμφαλίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αλλάξει την προγενέστερη Μ.Π.Ε. και τους όρους που συνεχίζουν να ισχύουν πρωταρχικά.

• Ο ίδιος ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, όπως επικαλείται ο Δήμος δηλώνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τον Χ.Υ.Τ.Α. επισημαίνοντας παράλληλα τον κίνδυνο να τεθεί εκτός λειτουργίας ένα τόσο σημαντικό έργο του Δήμου. Γνωρίζετε ότι ο βιολογικός καθαρισμός δεν μπορεί να ανταποκριθεί παρά μόνο ε τις προβλεπόμενες ποσότητες και τη σωστή λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α.

• Γνωρίζετε ότι ο Χ.Υ.Τ.Α. ανήκει στην κυριότητα του Δήμου μας και ο Δήμαρχος ήταν πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του ΦΟΔΣΑ που έχει την κύρια ευθύνη διαχείρισης του Χ.Υ.Τ.Α. Με την συγκεκριμένη θεσμική ιδιότητα ως Δήμαρχος έχετε την νομική υποχρέωση να ζητήσετε από τους αρμόδιους φορείς όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την καλύτερη προετοιμασία και τεκμηρίωση των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει στο Χ.Υ.Τ.Α. από την εναπόθεση απορριμμάτων του Δήμου Σικυωνίων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να γίνει άμεση προσφυγή κατά της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων, που χωρίς να εξετάσει την ουσία του θέματος και τις σοβαρότατες συνέπειές του, χορήγησε προσωρινή άδεια απόθεσης των απορριμμάτων του Δήμου Σικυωνίων στο Χ.Υ.Τ.Α. Ξυλοκάστρου. Η προσφυγή αυτή όπως, όπως και η ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου και της Περιφέρειας, είναι απαραίτητη για την πρόληψη βλαβερών συνεπειών που αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια των κατοίκων και την ποιότητα του περιβάλλοντος της περιοχής.

Κλείνοντας την παρούσα σας καλούμε να επιληφθείτε και εντός μιας εβδομάδας να μας ενημερώσετε σχετικά.

Με τιμή (ακολουθούν υπογραφές πολιτών – δημοτών)
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 05, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Επιστολή κατοίκων προς τις Δημοτικές αρχές Ξυλοκάστρου για το μείζον ζήτημα των απορριμάτων και του ΧΥΤΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator