Η Τζουτζού των αφεντικών

0Τζουτζές ήταν στον μεσαίωνα ο επαγγελματίας γελωτοποιός. Δύσμορφος, συχνά νάνος, αλλά καπάτσος και χωρατατζής, κατάφερνε να είναι απαραίτητος στην αυλή των βασιλιάδων και να χώνεται μέχρι και στην κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας, κάνοντας όλους να ξεκαρδίζονται στα γέλια με τις γκριμάτσες και τα χωρατά του. Οι τζουτζέδες ήταν άντρες. Γυναίκες γελωτοποιοί δεν αναφέρονται στην ιστορία, οπότε δεν υπάρχει θηλυκή εκδοχή του "τζουτζές". Επειδή όμως όλα τα ανδροκρατούμενα επαγγέλματα κάποια στιγμή εκπορθούνται από ηρωικές μπροστάρισσες, νομίζω ότι προς τιμήν της εικονιζόμενης θα πρέπει να καθιερώσουμε και την θηλυκή εκδοχή: "τζουτζού": Καπάτσα, χωρατατζού, κατάφερε να διασχίσει όλο το πολιτικό φάσμα, από τη ΝΔ μέχρι το ΚΚΕ σκορπίζοντας άφθονο γέλιο, ως αυλική των αφεντικών, με το αζημίωτο φυσικά.

Θάνος Τζήμερος
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 05, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Τζουτζού των αφεντικών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator