Δημήτρης Πιέτρης: Αλλαγή στην πολιτική & στην επιχειρηματικότητα χωρίς νέους δεν γίνεται!

0



Μπορείτε να σκεφτείτε εάν γνωρίζετε κάποιον δήμαρχο ή βουλευτή 25άρη; Πιθανώς όσους νέους εκατομμυριούχους μπορείς να συναντήσεις στην ελληνική οικονομία, άλλους τόσους μπορείς να θεωρήσεις φέρελπις πολιτικούς μας.

Το σχέδιο για έξοδο της χώρας μας από την κρίση θέτει ως πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για τους νέους η πολιτική των ίσων ευκαιριών στην αγορά εργασίας και της ουσιαστικής ρευστοποίησης των κόπων τους αποτελεί μονόδρομο. Η ευκαιριακή και ψηφοθηρική κοινωνική πολιτική των επιδομάτων και της περιστασιακής εργασίας καθιστούν τους νέους ανενεργούς στην πιο παραγωγική τους ηλικία και μη εξελίξιμους στον τομέα της δραστηριοποίησης τους.

Η μείωση όμως της ανεργίας δεν έρχεται μόνο μέσα από προσλήψεις στον δημόσιο, αλλά με ξένες επενδύσεις και τόνωση της νεανικής επιχειρηματικότητας η οποία δυστυχώς δυσφημείται και τιμωρείται. Προϋποθέσεις των ανωτέρω η ποιοτική και καλά αμειβόμενη απασχόληση, η σταθερή τετραετής φορολογική πολιτική, οι περισσότερες ευκαιρίες σε όλους, η ομαλή ροή του χρήματος μέσω των τραπεζικών ιδρυμάτων και μια ευρεία συμμαχία μεταξύ εργοδοτών, κυβέρνησης και εργαζομένων με ιδιαίτερη προσοχή στην νέα γενιά.

Εκτός της οικονομικής – επαγγελματικής ομηρίας και της εξάρτησης από τον περίγυρο που έχει επιβληθεί στον σημερινό νέο, το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, απαξίωσε και την συμμετοχή του στις δημοκρατικές διαδικασίες. Κάθε νέος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική είναι το εργαλείο για να αλλάξει αυτά που δεν του αρέσουν και να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες για την γενιά την δική του, και αυτών που ακολουθούν. Η πολιτική θα γίνει καλύτερη όταν καλύτεροι άνθρωποι μπουν σε αυτήν. Το σύστημα ανανεώνεται από μέσα και όχι με επιφανειακή εξωτερική κριτική χωρίς διάθεση ουσιαστικής ανάμειξης.

Η συγκυρία κρίνεται καλή μιας και τα κόμματα διψούν για νέα πρόσωπα ακολουθώντας την απαίτηση της κοινωνίας για αλλαγή σε όλους και σε όλα, και η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη. Η απάθεια, η εύκολη κριτική μέσω του internet και η απλή περιγραφή των προβλημάτων πρέπει να δώσει την θέση της στην παρουσίαση προτάσεων για την επίλυσή τους, με οργάνωση, ρεαλισμό και τόλμη υλοποίησης.

Οι νέοι πολιτικοί και επιχειρηματίες πρέπει επιτέλους να πάρουν απόφαση ότι δεν πρέπει να ακολουθήσουν τα πρότυπα του παρελθόντος. Όταν ένας νέος μπαίνει στον επαγγελματικό και πολιτικό στίβο για να γίνει αρεστός θα ακολουθήσει μια παραδοσιακή γραμμή και θα κάνει ακριβώς τα ίδια που έκαναν οι προηγούμενοι, και μάλιστα θα τα κάνει λιγότερο καλά από εκείνους.

Οι νέοι πρέπει να είμαστε διαφορετικοί και να μιλήσουμε με διαφορετική γλώσσα. Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να επιβάλλουμε την δική μας ατζέντα, με ειλικρίνεια και πίστη σε αυτό που κάνουμε, κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη του κόσμου. Όπως και στις επιχειρήσεις έτσι και στην πολιτική πρέπει να ξέρεις να βάζεις την ιδέα σου σε χαρτί, να την κοστολογείς, να σχεδιάζεις την εφαρμογή της και να μετράς το αποτέλεσμά της.

Μπορούμε να γίνουμε η φωνή όσων ζητούν ανανέωση στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Μπορούμε να εκφράσουμε την γενιά μας, τους νέους που σήμερα δεν ακούγονται και αυτούς που έχουν απογοητευθεί και να είστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε!

Δημήτρης Πιέτρης
Ιδιοκτήτης εταιρίας ασφαλιστικής διαμεσολάβησης
Πιέτρης & Συνεργάτες
Προσωπικό blog pietris.wordpress.com
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 19, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημήτρης Πιέτρης: Αλλαγή στην πολιτική & στην επιχειρηματικότητα χωρίς νέους δεν γίνεται!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator