Ο Τσίπρας ξαναχτύπησε: «Φάγαμε την… καμήλα και έμεινε η ουρά» (της εφορίας) - ΒΙΝΤΕΟ

0



Ο παλιός καλός Alexis του «madame Merkel» και άλλων ανάλογων «επιτυχιών», είναι και πάλι κοντά μας με ένα ακόμα λαμπερό γλωσσικό μαργαριτάρι στο Brookings Institution

Protagon Team

Η αλήθεια είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης στις ΗΠΑ τα είχε πάει -παραδόξως- καλά. Τα εντατικά μαθήματα έδειχναν να έχουν αποδώσει καρπούς και τα (συνήθως ταλαιπωρημένα) αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα είχαν σταθεί σε ένα κάποιο ανεκτό επίπεδο.

Οι ομιλίες, χάρη στους κειμενογράφους, ήταν η πιο εύκολη πίστα για τον Πρωθυπουργό, ενώ και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν συνάντησε ιδιαίτερα εμπόδια, εκτός από την υπενθύμιση του κοσμητικού επιθέτου «evil» («διαβολικός») που είχε χρησιμοποιήσει για τον αμερικανό πρόεδρο πριν από την εκλογή του.

Μαρτυρίες για το επίπεδο των αγγλικών του στα τετ α τετ που είχε κατά την παραμονή του στην Ουάσινγκτον δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, ήρθε όμως μία ατάκα εκτός της δοκιμασμένης φρασεολογίας στην οποία είχε εξασκηθεί για να λάμψει ένα ακόμα γλωσσικό μαργαριτάρι.

Απαντώντας σε μία από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν στο Brookings Institution, θέλησε να χρησιμοποιήσει την παροιμία «φάγαμε τον γάιδαρο και μας έμεινε η ουρά» στην αγγλόφωνη εκδοχή της. Αφού αντικατέστησε τον γάιδαρο με καμήλα (πιθανότατα κάνοντας μία περίεργη σύνδεση με το γνωστό ρητό «διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο»), του ξέφυγε και το αμίμητο:

«We have a saying in Greece: «We have already eaten the camel, now there is the queue»»! Δηλαδή: «Φάγαμε ήδη την καμήλα και έμεινε τώρα η ουρά», όπως λέμε ουρά αναμονής, ουρά αυτοκινήτων κτλ. αντί για tail όπως είναι το σωστό για την αγγλική μετάφραση της ουράς ζώου. Ίσως πάλι και να εννοούσε την ουρά της εφορίας που περιμένει όσους έχουν λυγίσει από τους φόρους τους οποίους έχει επιβάλει στα δύο χρόνια της διακυβέρνησής του (Χώρια που θα πρέπει να λιμοκτονείς για να τρως… καμήλες).

Πάνω που είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε, ο παλιός καλός Αλέξης ξαναχτύπησε, κλείνοντας με απολαυστικό τρόπο την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Η αγωνία πάντως παρατείνεται καθώς ο Πάνος Καμμένος δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί μέσω του προσφιλούς του Twitter για τον απολογισμό του ταξιδιού, ή έστω τα ευχαριστήρια στους φιλόξενους Αμερικανούς…

Δείτε και ακούστε την αγγλική παροιμία του κ. Τσίπρα στο 2:12.00 του βίντεο:

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 20, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Τσίπρας ξαναχτύπησε: «Φάγαμε την… καμήλα και έμεινε η ουρά» (της εφορίας) - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator