Ντελίβερι μπόις των κερδοσκόπων

0Η είδηση της ημέρας χθες ήταν ότι έκλεισε η πρώτη μεγάλη πώληση πακέτου κόκκινων δανείων. Η Eurobank πούλησε καταναλωτικά δάνεια ονομαστικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ, με αντίτιμο 3 σεντς ανά ευρώ δανείου, στην Intrum Justitia AB (Intrum). Πρόκειται για πακέτο δανείων που δεν είχε εξασφαλίσεις και ήταν για πολλά χρόνια κόκκινα.

Με απλά λόγια, η τράπεζα είχε ένα πακέτο δανείων τα περισσότερα εκ των οποίων δεν μπορούσε να εισπράξει και τα θεωρούσε χαμένα. Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για να μειώσει τα κόκκινα δάνεια που έχει, η τράπεζα καλά έκανε και τα έδωσε, έστω κι αν αυτά πωλήθηκαν μόλις με 3 ευρώ στα 100 ευρώ. Ελάχιστο ποσό που βεβαίως δίνει τη δυνατότητα στο fund να διεκδικήσει να εισπράξει μέρος αυτών σε τιμή 5 ή 6 ή 10 ευρώ στα 100 ευρώ, επομένως να διπλασιάσει τα λεφτά που έδωσε. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό, έτσι λειτουργεί η αγορά. Το πρόβλημα είναι άλλο.

Είναι ότι η πρώτη και η δεύτερη φορά αριστερά δεν έχει υιοθετήσει μέχρι σήμερα την πρόταση να δίνεται η δυνατότητα στους δανειολήπτες να αγοράζουν τα δάνεια που κοκκίνισαν προτού τα αγοράσουν τα funds. Αν ένας δανειολήπτης έχει 1000 ευρώ δάνειο και δεν το πληρώνει, αντί να το πουλήσει η τράπεζα 30 ευρώ στους ξένους να πάει στον πελάτη και να του πει «βρες εσύ τα 30 ευρώ και τελειώσαμε».

Όμως, η κυβέρνηση που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα έδιωχνε τους ξένους που θέλουν να πάρουν τα σπίτια μας τώρα τι κάνει; Παραχωρεί εκατοντάδες χιλιάδες δάνεια σε ξένα funds και οι δανειολήπτες πρέπει να αντιμετωπίσουν μια διαφορετική κατάσταση.

Και δε μιλάμε για τους κατ’ επάγγελμα μπαταχτσήδες. Αυτοί και τα σπίτια τους να χάσουν και τα βρακιά να τους πάρουν οι ξένοι. Μιλάμε για ανθρώπους που έπληξε η κρίση, σταμάτησαν να πληρώνουν και γνωρίζουν ότι έχουν ένα χρέος που κάποια στιγμή θα τους χτυπήσει την πόρτα.

Αυτοί θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα στην αγορά των οφειλών τους πριν από τα funds.
Αλλά η κυβέρνηση της αριστεράς έχει γίνει ντελίβερι μπόις των ξένων που θέλουν να κερδοσκοπήσουν.

AntiNews
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 20, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ντελίβερι μπόις των κερδοσκόπων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator