Οι... μουρμούρες, τα πληρωμένα δημοσιεύματα και η κάθαρση

0




Την εποχή των παχιών αγελάδων, τότε που δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου το χρήμα έρεε άφθονο σε δάνεια που ποτέ δεν αποπληρώθηκαν.

Υπήρξαν σκάνδαλα στον τραπεζικό τομέα τα οποία δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ. Δισεκατομμύρια ευρώ διακινήθηκαν με αποτέλεσμα σήμερα τα κόκκινα δάνεια να έχουν ξεπεράσει τα 106 δις ευρώ και οι τράπεζες να μην περιμένουν ότι θα εισπράξουν πολλά.

Επιχειρηματίες, σελέμπριτις και άλλα φυντάνια της… καλής ελληνικής κοινωνίας πλούτισαν με δάνεια που έγιναν καταθέσεις στο εξωτερικό από επιχειρηματίες οι οποίοι πλασάρονται τώρα ως η… νέα αστική τάξη.

Κανείς δεν τιμωρήθηκε και πολλές φορές προκλητικά δεν έγιναν και οι απαραίτητες κινήσεις για να βγουν οι σκελετοί από τις ντουλάπες των τραπεζών και των επιχειρήσεων.

Φαίνεται, όμως, ότι οι νέες διοικήσεις των τραπεζών αποφάσισαν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και να αποκαταστήσουν την τραπεζική εμπιστοσύνη προχωρώντας σε εσωτερική κάθαρση και βγάζοντας στο… κλαρί όσους μπαταχτσήδες και λαμόγια το παίζουν μεγαλοπαράγοντες με τα λεφτά των άλλων. Η προσπάθεια αυτή έχει τη στήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία με πορίσματα που βγάζει αναδεικνύει τις περιπτώσεις διαφθοράς που έχουν πληγώσει την οικονομία.

Όμως, υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν γιατί θίγονται τα συμφέροντά τους. Από πολιτικούς χώρους που ειδικά την περίοδο 2004-2009 αλλά και μέσα στην κρίση, είχαν μετατρέψει τις τράπεζες σε… πηγή πλουτισμού ορισμένων.

Κι από οικονομικούς παράγοντες που κινδυνεύουν να πάνε φυλακή γι’ αυτό επιστρατεύουν όλα τα μέσα. Από απειλές κι εκβιασμούς, μέχρι ψεύτικα δημοσιεύματα και λάσπη στον ανεμιστήρα.

Ορισμένοι ευφάνταστοι «δημοσιογράφοι» μάλιστα πιστεύουν και στις… μουρμούρες που ακούγονται στην οδό Αμερικής από τον Ιζνογκούντ που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, με τις ευλογίες μάλιστα και της αριστερής κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό της ποιότητας της… Δημοκρατίας είναι ότι έγιναν και προξενητές. Παντρεύουν κόσμο και κοσμάκη αγνοώντας ότι η διγαμία στην Ελλάδα διώκεται ποινικά.

Είτε απλά αποφάσισαν να ρίξουν τη λάσπη κι όπου πέσει, είτε έχουν κακή πληροφόρηση από τους τεμπέληδες της εύφορης τραπεζικής κοιλάδας. Ο σκοπός τους; Να σταματήσουν οι έρευνες και η προσπάθεια που κάνουν οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών και η ΤτΕ, να καθαρίσει η κόπρος.

Αλλά μάλλον το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Όσους fake γάμους κι αν κάνουν, όσα ψεύτικα κι άθλια δημοσιεύματα κι αν βγάλουν… με το αζημίωτο φυσικά. Γιατί είπαμε ότι η Δημοκρατία πρέπει να φαίνεται και να είναι καθαρή. Διότι προς το παρόν είναι βρόμικη από εκείνους που θέλουν να αναστήσουν πολιτικούς που ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταδικάσει.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 22, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι... μουρμούρες, τα πληρωμένα δημοσιεύματα και η κάθαρση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator