Δικαίωση του Δήμου Λουτρακίου για το νερό στο Σχίνο - ΒΙΝΤΕΟ

0



Συζητήθηκε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινής διαταγής), που κατέθεσαν κατά του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και κατά της ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Περαχώρας, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών» ( «ΠΑ.Κ.Ο.Ε.»), και οι ιδιώτες Δημήτρης Δεσσύλας, Αδαμαντία Πολύζου, Χαράλαμπος Κοντογιαννάτος, Κωνσταντίνος Αλεξίου και Νικόλαος Πολύζος.

Το Π.Α.Κ.Ο.Ε και οι συγκεκριμένοι ιδιώτες, κατήγγειλαν τον Δήμο και την ΔΕΥΑ για ακαταλληλότητα του νερού στο Σχίνο, κάνοντας λόγο σε δελτία τύπου προς τα ΜΜΕ και σειρά από ανακοινώσεις, για νερό άκρως επικίνδυνο, κατηγορώντας τον Δήμαρχο Λουτρακίου για εγκληματική αδιαφορία.

Με την συγκεκριμένη αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, ζητούσαν ανάμεσα σε άλλα να διακοπεί άμεσα η υδροδότηση του δικτύου ύδρευσης της περιοχής του Σχίνου Λουτρακίου Κορινθίας προκειμένου να καθαριστούν οι δύο κεντρικές δεξαμενές, να αποσταλούν υδροφόρες για να υδροδοτήσουν τις κατοικίες του Σχίνου Λουτρακίου Κορινθίας αλλά και να απειληθεί χρηματική ποινή μέχρι 10.000 ευρώ.

Η συζήτηση της προσωρινής διαταγής, μετά από απόφαση της Προέδρου, πραγματοποιήθηκε σε ακροατήριο δικαστικής αίθουσας του Πρωτοδικείου Κορίνθου και όχι σε γραφείο Δικαστή, γεγονός που οφειλόταν στην ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση ενδιαφερομένων, οι οποίοι ήλθαν στο Δικαστικό Μέγαρο και εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για να παρακολουθήσουν από κοντά την συζήτηση της υπόθεσης. Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιώνης, αλλά και Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Μετά από μία και πλέον ώρα ακροαματικής διαδικασίας, η οποία χαρακτηρίστηκε από έντονες και σκληρές νομικές συγκρούσεις, εκδόθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (έκδοσης προσωρινής διαταγής) του ΠΑΚΟΕ και των συγκεκριμένων ιδιωτών. Η απόφαση έγινε γνωστή την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017.

Το Δικαστήριο, χάρις στους νομικούς χειρισμούς της υπόθεσης από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του Δήμου κ.κ Μάρκελλο Παύλο και Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνο, σε συνεργασία με τον δικηγόρο κ. Πέτρου Γεώργιο ο οποίος εκπροσώπησε την ΔΕΥΑ και την δικηγόρο κ. Κουκουλά Γεωργία η οποία εκπροσώπησε την Ενωση Εμπόρων και Επαγγελματιών του Σχίνου, κάνοντας παρέμβαση υπέρ του Δήμου και της ΔΕΥΑ, απέρριψε πλήρως τους ισχυρισμούς για ακαταλληλότητα του νερού, το οποίο από επίσημα έγγραφα που προσκομίσθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, αποδείχθηκε ότι είναι άριστης ποιότητας και απολύτως κατάλληλο για χρήση.

Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, δικαιώνεται απόλυτα ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, δίνοντας έτσι ηχηρή απάντηση για το ότι το νερό που χρησιμοποιούν καθημερινά οι κάτοικοι του Σχίνου, είναι ποιοτικό, κατάλληλο για χρήση και πόση και πως για την διαφύλαξή του λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η απόφαση αυτή, είναι ένας πραγματικός καταπέλτης απέναντι στις αναληθείς και συκοφαντικές καταγγελίες του ΠΑΚΟΕ και των υπολοίπων εμπλεκομένων προσώπων, βάζοντας τέλος στον φαύλο κύκλο του πολέμου λάσπης για το πολυτιμότερο αγαθό του τόπου.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 24, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δικαίωση του Δήμου Λουτρακίου για το νερό στο Σχίνο - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator