Αποκάλυψη: Γι' αυτό βραβεύουν τον Γ. Παπανδρέου ως μεγάλο ηγέτη

0




Είναι το μακρινό 2010 και η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι παντοδύναμη. Τότε λοιπόν ο πρωθυπουργός αποφασίζει να κάνει «φροντιστήριο» στους υπουργούς του. Διοργανώνεται λοιπόν ένα σεμινάριο από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ και σε αυτό συμμετείχαν όχι μόνο κυβερνητικά αλλά και κομματικά στελέχη. Παμπούκης, Κατσέλη, Γερουλάνος, Ξενογιαννακοπούλου, Μπιρμπίλη και αρκετοί υφυπουργοί πηγαίνουν σ’ αυτό το φροντιστήριο, άλλοι κανονικά, άλλοι καθυστερημένοι, άλλοι κάνουν κοπάνα.

Σ’ αυτό το σεμινάριο 4 ωρών για διαχείριση κρίσεων το… μάθημα το κάνει ένας αμερικανός καθηγητής του Χάρβαρντ, ο Ρόναλντ Χάιφετζ.

Τότε είχαν βγει δημοσιεύματα που έλεγαν ότι κόστισε όλη η διοργάνωση 250 χιλιάδες ευρώ και βεβαίως είχε γίνει χαμός. Το ΠΑΣΟΚ τότε διέψευδε εκείνο το ποσό, έλεγε ότι είναι χαμηλότερο και το πληρώνει το κομματικό ταμείο, ουσιαστικά δηλαδή από τα θαλασσοδάνεια που είχε το κόμμα πληρώθηκαν αυτές οι ανοησίες.

Διαβάζουμε από δημοσιεύματα του 2010: Παρόντος του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου, ο κ. Χάιφετζ τόνισε ότι μετά την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη στήριξη της Ελλάδας αυτό που προέχει τώρα και είναι θέμα της αρμοδιότητάς του- είναι το πώς θα διατηρηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον της κοινωνίας ώστε να προχωρήσουν τα πράγματα και να υλοποιηθεί ο γενικότερος στόχος που έχει καθορίσει η κυβέρνηση και που είναι να γυρίσει σελίδα η χώρα. Ο Γιώργος Παπανδρέου έπλεξε το εγκώμιο του κ. Χάιφετζ, χαρακτηρίζοντάς τον ως ειδικό στα θέματα διαχείρισης κρίσεων, σημείωσε ότι η πρόσκλησή του στην Ελλάδα από το ΠΑΣΟΚ οφείλεται στο γεγονός ότι πιστεύει βαθιά στη συνεχή επιμόρφωση και υπογράμμισε ότι πρέπει κάποτε να σταματήσει η λαθεμένη άποψη πως η μάθηση και η επιμόρφωση είναι απαγορευτικές από μια ηλικία και μετά. Ίσα ίσα, είπε ο κ. Παπανδρέου, «μέσα από τη συνεχή επιμόρφωση μπορεί να προκύψουν λύσεις στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει κάποιος και εν προκειμένω η δική μας κυβέρνηση».

Στο ακροατήριο του κ. Χάιφετζ, το μάθημα του οποίου διήρκεσε μιάμιση ώρα και στη συνέχεια απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, βρισκόταν και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ήταν επίσης μαθητής του στο Χάρβαρντ. Στο ακροατήριο παραβρέθηκαν η υπουργός Υγείας Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού Ν. Αθανασάκης, Γ. Ελενόπουλος, Κ. Θέος, Ρ. Βάρτζελη.

Γιατί τα θυμόμαστε όλα αυτά; Γιατί θα σας αποκαλύψουμε το λόγο για τον οποίον βραβεύεται ο Γ. Παπανδρέου ως ηγετική προσωπικότητα.

Θα τιμηθεί στις Βρυξέλλες στο 19ο Συνέδριο της International Leadership Association (ILA). Και ποιος κάνει την πρόταση για το βραβείο; Μα ο Ρόναλντ Χάιφετς, ιδρυτής του Center for Public Leadership του Harvard Kennedy School, ο οποίος δηλώνει για τη θητεία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργού, και νωρίτερα ως Υπουργού Εξωτερικών:

«Η αντιμετώπιση δύσκολων προκλήσεων και ο χειρισμός τους είναι αυτό που αναδεικνύει τις ηγετικές ικανότητες. Με θάρρος, λογική, πειθαρχία και πάθος για έναν δικαιότερο κόσμο, ως Υπουργός Εξωτερικών το 1999, ο Παπανδρέου πέτυχε μια ιστορική προσέγγιση με την Τουρκία, επιτρέποντας στην Ελλάδα να επανεξετάσει τις προτεραιότητες της και να ανοίξει την πόρτα για την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ. Ως πρωθυπουργός, ο Παπανδρέου οδήγησε όχι μόνο την πατρίδα του να αντικρίσει θαρραλέα τις προκλήσεις που ανέδειξε η παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά οδήγησε και την Ευρώπη να αναπτύξει νέους θεσμούς και τρόπους αντιμετώπισης».

Ο άνθρωπος που τον είχε καθηγητή ο Γ. Παπανδρέου, αυτός που έφερε για να κάνει φροντιστήριο στους υπουργούς με 250 χιλιάρικα ενώ η χώρα βούλιαζε είναι ο ίδιος που προτείνει για βράβευση τον πρώην πρωθυπουργό.

Υπάρχει και κάτι ακόμη; Λέγεται ότι ο Χάιφετς ήταν αυτός που πρότεινε στην τότε ελληνική κυβέρνηση την είσοδο του ΔΝΤ στην Ελλάδα και το περίφημο… Καστελόριζο.

Καταλάβατε τώρα γιατί ο Γ. Παπανδρέου κόπτεται να δικαιωθεί και παραλαμβάνει βραβεία που ο ίδιος… χρηματοδότησε; Δεν είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε τέτοια κόλπα ενώ βούλιαζε η χώρα. Είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι κερνάνε και πίνουνε ταυτόχρονα και διαχρονικά. Υπάρχουν παντού και βγάζουν λεφτά από το αίμα του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η αλήθεια.

ΠΗΓΗ: antinews.gr
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 19, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αποκάλυψη: Γι' αυτό βραβεύουν τον Γ. Παπανδρέου ως μεγάλο ηγέτη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator