Η περιβαλλοντική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ πνίγηκε στον Σαρωνικό

0



Η κυβέρνηση ανησυχεί για το περιβάλλον στις Σκουριές, όμως συνάπτει συμφωνίες με πετρελαϊκούς κολοσσούς και παρακολουθεί με την ησυχία της μία τεράστια πετρελαιοκηλίδα να εξαπλώνεται στις παραλίες της Αττικής. Η υποκρισία δεν κρύβεται

Αγγελος Κωβαίος

Ο επικοινωνιακός θρίαμβος της εβδομάδας Μακρόν-ΔΕΘ εξελίσσεται σε ολοκαύτωμα για την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα. Όπου να ‘ναι θα πρέπει να αναμένουμε κάποιον να αναφωνήσει αγανακτισμένος «γαμ… την ατυχία μου. Τα είχαμε πάει τόσο καλά»…

Θα ήταν αυτή μία αφελής, αν και κατανοητή αντίδραση. Όμως στην κυβέρνηση αυτή δεν σκέφτονται έτσι. Αναζητούν πρωτίστως τον εχθρό και τον δάκτυλο πίσω από ό,τι δεν τους εξυπηρετεί και δεν τους συμφέρει.

Ηδη άλλωστε διάφοροι της κυβέρνησης και το ίδιο το κέντρο της προπαγάνδας στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν θέσει σε εφαρμογή και πάλι μία τακτική, την οποία και έχουν υιοθετήσει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή βασίζεται στην γνωστή, γενική θεωρία της συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία ο Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο την διοίκηση της El Dorado Gold την Κυριακή το βράδυ και της είπε: «Με το που θα ξημερώσει Δευτέρα, βγαίνεις και ανακοινώνεις την αναστολή της επένδυσης στις Σκουριές». Ετσι, για να την σπάσει στον Τσίπρα. Και επειδή οι Καναδοί είναι χιουμορίστες και πλακατζήδες, βρήκαν ωραία την ιδέα του Μητσοτάκη και προχώρησαν.

Την ίδια στιγμή, στελέχη της κυβέρνησης που εμφανίζονται να τα πιστεύουν αυτά τα χαριτωμένα, βγαίνουν και προτάσσουν την οικολογική τους ευαισθησία για τις Σκουριές.

Λες και οι επενδύσεις των πετρελαϊκών εταιρειών (γαλλικών και άλλων), οι οποίες δρομολογούνται και υπογράφονται, διακρίνονται για την οικολογική τους ευαισθησία και την περιβαλλοντική τους ορθότητα.

Μιλώντας για οικολογική ευαισθησία, αυτή φαίνεται ότι ετούτη την ώρα πνίγεται στα μαύρα νερά του Σαρωνικού.

Είναι σε τέτοια εγρήγορση για την προστασία του περιβάλλοντος η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες της, που περίμεναν ημέρες ολόκληρες μέχρι να εξαπλωθεί η κηλίδα του «Αγία Ζώνη ΙΙ» ώσπου να αρχίσουν να βλέπουν τι θα κάνουν.

Για να θυμίσουμε και την ιδιότυπη οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθησία του Πρωθυπουργού, ο οποίος στο καμένο τοπίο της Αττικής έβαζε στην πολιτική ζυγαριά την καταστροφή του καλοκαιριού συγκρίνοντάς την με εκείνες προηγούμενων ετών…

Λίγες ημέρες αφότου ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίαζε την Ελλάδα περίπου σαν επενδυτικό παράδεισο, η κυβέρνησή του και ο ίδιος έρχονται αντιμέτωποι με την ανεπάρκειά τους για τα στοιχειώδη. Και αποκαλύπτουν για μία ακόμη φορά την απέραντη υποκρισία τους.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 14, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η περιβαλλοντική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ πνίγηκε στον Σαρωνικό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator