Πετάξτε τους στο Σαρωνικό!

0Η ισχυρή εικόνα του 2017 θα πρέπει να αναζητηθεί μεταξύ ενός ηλιθίου που πέφτει μέσα στην πετρελαιοκηλίδα για να αποδείξει ότι στον σοσιαλισμό δεν υπάρχουν ατυχήματα, ενός πορτοφολά που κάνει πως κολυμπά στα μαύρα σαν κατράμι νερά του Σαρωνικού για να μας αποσπάσει την προσοχή και του Αλέξη Τσίπρα που δείχνει να απολαμβάνει το παρατεταμένο ελληνικό καλοκαίρι!

Έγινε ένα ατύχημα. Ατυχήματα πάντα συμβαίνουν. Το πρόβλημα είναι ότι οι κρατικές αρχές δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί μία απίστευτη οικολογική καταστροφή. Η έκταση της καταστροφής είναι δυσανάλογη με το μέγεθος του αρχικού ατυχήματος. Δεν βυθίστηκε δα και ο Τιτανικός! Κι όμως, η πετρελαιοκηλίδα «έπνιξε» την «ελληνική Ριβιέρα» και έφτασε μέχρι την Σαρωνίδα.

Σας θυμίζει κάτι όλο αυτό; Μήπως τις καλοκαιρινές πυρκαγιές; Κι εκεί σε κάποιες περιπτώσεις οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι πολύ μικρότερες, εφόσον το κράτος λειτουργούσε και έκανε σωστά την δουλειά του από την πρώτη στιγμή. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε! Δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό και με τέτοια συχνότητα. Είναι φανερό ότι πίσω από την βιτρίνα κυριαρχεί η ακαταστασία και το χάος.

Υπάρχει κι άλλη μια ομοιότητα! Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άργησε να εμφανιστεί και στις δύο περιπτώσεις. Τόσο στις πυρκαγιές του καλοκαιριού όσο και στην πετρελαιοκηλίδα του Σαρωνικού ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Να είναι άραγε μία συνειδητή επιλογή, σε μία προσπάθεια να αποσυνδεθεί το όνομα του πρωθυπουργού από μία εικόνα γενικής κατάρρευσης; Ή απλά έτυχε; Θα προτιμούσα το πρώτο, αλλά φοβάμαι ότι συμβαίνει το δεύτερο.

Ο κ. Τσίπρας έχει μελετήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι επικοινωνιολόγοι του. Μας κάνει λοιπόν εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχει διδαχτεί κάτι από την πολιτική παρουσία του μεγάλου Ανδρέα. Εκτός κι αν η μελέτη του φαινομένου «Ανδρέας» ήταν επιφανειακή!

Αντί να αναρωτιέται ο Αλέξης αν ήταν ψεύτης ο Ανδρέας, θα έπρεπε κανονικά να αναρωτηθεί τι θα έκανε στην θέση του ο Ανδρέας Παπανδρέου! Δεν θα είχε παρά να ρωτήσει τον Κώστα Λαλιώτη! Ο άρχοντας της επικοινωνίας, το αιώνιο θείο βρέφος, θα του είχε δώσει την σωστή ερώτηση: Αν κάποιος Κουρουμπλής έλεγε αυτά που είπε ο δικός τους Κουρουμπλής, ο Ανδρέας θα του εκσφενδόνιζε εκείνο το γνωστό «τι μου λες»! Ήταν το μυστικό σύνθημα! Αυτόματα άνοιγε κάτω από τα πόδια του υπουργού η καταπακτή και τον έτρωγε το μαύρο το σκοτάδι!

Αν ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να γράψει ιστορία και να πάει ένα βήμα πιο πέρα, θα μπορούσε να στείλει όλους τους ανόητους να κάνουν μπάνιο στον Σαρωνικό με ανοικτές τις κάμερες. Αλλά δεν το έκανε! Κι έτσι έχασε για άλλη μία φορά την ευκαιρία να γίνει ηγέτης. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του Ανδρέα και του Αλέξη είναι ακριβώς αυτή! Ο Ανδρέας ήταν ηγέτης, ενώ ο Αλέξης είναι ο αρχηγός μιας αγέλης. Οι ηγέτες δεν φοβούνται την μοναξιά! Το αντίθετο, γνωρίζουν ότι η πορεία αυτή προς την κορυφή του κόσμου είναι μία μοναχική πορεία.

Θανάσης Μαυρίδης
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 20, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πετάξτε τους στο Σαρωνικό!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator