Ας είναι το τελευταίο άθλιο σύμπτωμα...

0



Είναι το μακρινό 2002 και κυβερνά ο Σημίτης. Όλοι γνωρίζουμε τι εστί Σημίτης και τι τροχονόμος της διαπλοκής. Εκείνη την εποχή λοιπόν υπάρχει ένας βουλευτής ονόματι Αλέκος Χρυσανθακόπουλος του ΠΑΣΟΚ από την Αχαΐα. Ο εν λόγω κύριος συλλαμβάνεται από την κάμερα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου να συμμετέχει σε παράνομα τυχερά παιχνίδια («φρουτάκια»), αν και ήταν πρόεδρος επιτροπής της Βουλής που ερευνά το θέμα.

Την επόμενη ημέρα ο πρωθυπουργός Σημίτης θέτει τον βουλευτή του εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχουν διαφορές, ασφαλώς, με την υπόθεση του Πάνου Καμμένου, αλλά και πολλές ομοιότητες. Ο καζινάκιας υπουργός σε μια άλλη χώρα θα είχε παραιτηθεί ή ο πρωθυπουργός θα τον είχε στείλει να μαζεύει τις γόπες από το καφενείο της βουλής.

Στην Ελλάδα θεωρείται δεδομένο ότι τίποτε από τα παραπάνω δεν θα γίνει. Κυρίως δε, θεωρείται προνόμιο για τον υπουργό να τον στηρίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και σύσσωμη η Κ.Ο. των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν.

Τι είδαμε και ακούσαμε χθες στη Βουλή; Σκάνδαλα, διαπλοκή, έγγραφα να πετάνε από εδώ κι από εκεί, ψεκασμένες θεωρίες να αιωρούνται αλλά και πολλά υπονοούμενα που δείχνουν ότι το ελληνικό κοινοβούλιο βρομάει.

Πόσοι φωτίστηκαν από τη χθεσινή παράσταση; Κανείς. Αντιθέτως υποβαθμίστηκε για άλλη μια φορά η Βουλή, ευτελίστηκε για άλλη μια φορά το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Είδαμε βουλευτές και υπουργούς της αριστεράς να χειροκροτούν με μανία τον… Πάνο Καμμένο. Μα καλά, λίγη ντροπή δεν έχουν; Την ιστορία τη δική τους και της παράταξής τους δεν την σέβονται; Πόση ντροπή θα πρέπει να νιώθει ο… Γλέζος ή ο Θεοδωράκης βλέποντάς τους να χειροκροτάνε τον… πραγματικό πρωθυπουργό; Διότι είδαμε το απίστευτο. Σε ρόλο πρωθυπουργού ο Καμμένος και σε ρόλο μισοκακόμοιρου υπουργού ο Τσίπρας.

Επρόκειτο για μια θλιβερή παράσταση που έδωσε άλλη μια στο πολιτικό σύστημα, το απαξίωσε ακόμη πιο πολύ. Μια τέτοια Ελλάδα ονειρευόμαστε; Μια τέτοια Ελλάδα ήθελαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το 2015; Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι όλη η χώρα είναι όμηρος του Τσίπρα και του Καμμένου.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι το μέλλον των παιδιών μας στηρίζεται σ’ αυτό το πολιτικό προσωπικό. Και δεν αντέχουμε άλλο αυτό το αλαζονικό υφάκι του Τσίπρα και την ψεκασμένη ματιά του Καμμένου. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι στις επόμενες εκλογές οι περίεργοι αυτοί τύποι των ΑΝΕΛ θα είναι ξανά στη Βουλή. Ο ένας με το περίεργο μαλλί του τρελού που πήγε για μπάνιο στην πίσσα. Ο άλλος που το παίζει διανοούμενος, οικονομολόγος, ο τρίτος που γλείφει το αφεντικό για να του δώσει καμιά θεσούλα.

Και να πούμε και μια αλήθεια. Είναι ντροπή για τη Νέα Δημοκρατία που «αποκάλυψε», γαλούχησε και έκανε μάγκα (τζάμπα) τον Πάνο Καμμένο. Θα είναι μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της ΝΔ.

Εδώ που τα λέμε ο Καμμένος μια χαρά κάνει τη δουλειά του. Με 3% έχει καταφέρει να κρατά από τα… απαυτά ολόκληρο κόμμα του 36%. Και τη δική του ατζέντα έχει επιβάλλει, και το καλύτερο υπουργείο, χωρίς πολιτικό κόστος, έχει πάρει και τους φίλους του έχει βολέψει παντού και τον Τσίπρα τον έχει κάνει να κατουριέται από το φόβο του μη τυχόν και σηκωθεί να φύγει.

Θα πάνε μέχρι τέλους, αυτό είναι το σίγουρο. Κι όπως γράφαμε πρόσφατα, ούνα φάτσα, ούνα ράτσα. Ή όπως λέει και ο σοφός λαός: Τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη. Ειδικά όταν κυλιούνται στη λάσπη δεν ξεχωρίζει ποιο είναι ποιο.

Η ανώμαλη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ό,τι χειρότερο έχει να προσφέρει το διαλυμένο και πλήρως απαξιωμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Ας είναι το τελευταίο άθλιο σύμπτωμα μιας κοινωνίας κι ενός πολιτικού περιβάλλοντος που μας έχει απογοητεύσει.

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 29, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ας είναι το τελευταίο άθλιο σύμπτωμα..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator