Άρχισαν... τα νταούλια κατά της Ελλάδας

0



Τα νταούλια κατά της Ελλάδας, δυστυχώς άρχισαν νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε. Δεν είναι μόνο ο Ντάισελμπλουμ που μας ήρθε στην Αθήνα για να πει ότι έχουμε να κάνουμε 95 προαπαιτούμενα κι ότι πρέπει η αξιολόγηση να κλείσει το ταχύτερο.

Το χειρότερο είναι ότι οι Φιλελεύθεροι στη Γερμανία, που ενδεχομένως να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, μας υπενθύμισαν γιατί από εδώ και στο εξής η γερμανική πολιτική θα γίνει πιο σκληρή για τα ελληνικά πράγματα.

Ο ηγέτης των γερμανών Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντνερ έδωσε συνέντευξη τύπου λέγοντας ότι είναι υπέρ της δημιουργίας ενός θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει τη χρεοκοπία χωρών της ευρωζώνης. Φωτογράφισε την Ελλάδα καθώς τόνισε ότι είχε γίνει επεξεργασία ενός τέτοιου σχεδίου το 2015 στο Ecofin, για την περίπτωση της Ελλάδας, όμως δεν προχώρησε εξαιτίας του βέτο που έθεσαν οι αρχηγοί κρατών.

Όπως τόνισε, πρέπει να υπάρξουν αλλαγές ώστε σε περίπτωση χρεοκοπίας και εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη να μην αποχωρεί αυτή αυτομάτως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, είπε ότι πρέπει το ΔΝΤ να παραμείνει στην Ευρώπη: «Η θέση για την Ελλάδα ήταν ότι το FDP θα πει "ναι" σε πακέτα διάσωσης εφόσον συμμετέχει το ΔΝΤ και με αυτό να καθίσταται σαφές ότι υπάρχει βιωσιμότητα χρέους» .

Πρόκειται για πολύ σκληρές θέσεις οι οποίες αν περάσουν σε μια ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία, τότε θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα ως χώρα. Και πραγματικά τότε «Σόιμπλε θα λέμε και θα κλαίμε», μ’ αυτούς που μπλέξαμε…

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 29, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άρχισαν... τα νταούλια κατά της Ελλάδας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator