Δημοσκοπήσεις: «Το Μαξίμου»

0



Σε μια άλλη χώρα, σοβαρή όχι αστεία όπως η Ελλάδα του Τσίπρα, θα έπρεπε να παραιτηθούν κυβερνήσεις, να απολογηθούν υπουργοί, να βάλουν λουκέτο εκδοτικοί όμιλοι.

Εδώ δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Έγινε τέτοια λαθροχειρία με τη δημοσκόπηση μιας ανύπαρκτης εταιρείας με το όνομα Common View και δεν υπήρξε καν πολιτικός σεισμός.

Όπως θα θυμάστε, η εταιρεία αυτή έβγαλε μια δημοσκόπηση για λογαριασμό του στοιχηματζή και νεόκοπου εκδότη του news 247 και του Έθνους, Δ. Μάρη. Του συνέταιρου του Μπόμπολα δηλαδή που τα βρήκε με το Μαξίμου και φέσωσε τις τράπεζες με εκατομμύρια.

Η δημοσκόπηση αυτή έλεγε ότι ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και πανηγυρίζει για την πολιτική του Τσίπρα. Η γελοιότητα στο απόγειό της, αν και ο κόσμος ξέρει καλά τι συμβαίνει.

Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι αυτή η ανύπαρκτη εταιρεία που μείωσε τη διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε μια ομάδα νέων επιστημόνων, όπως λέει η ιστοσελίδα της. Δεν την ξέρει κανείς, δεν είναι εγγεγραμμένη στον κατάλογο με τις πιστοποιημένες εταιρείες, έχει έναsiteκαι δύο διευθύνσεις επικοινωνίας.

Το πρώτο από τα δύο emails φαίνεται ανήκει στον κο Στέργιο Τσιαφούλη, ο οποίος όπως διαβάζουμε είναι εργαζόμενος στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ στην ιστοσελίδα του υπουργού Επικρατείας υπάρχει συνεργάτης του με το ίδιο ακριβώς σπάνιο ονοματεπώνυμο.Εκεί δηλαδή που προΐσταται ο γνωστός γκαλοπολόγος του Τσίπρα, ο Βερναρδάκης. Διότι ο Τσιαφούλης είναι αποσπασμένος στο γραφείο του συγκεκριμένου υπουργού ο οποίος το μόνο που κάνει είναι γκάλοπ για το Μαξίμου.

Ήταν μαζί στο Υπουργείο Εσωτερικών και όταν έφυγε για το Μαξίμου ως Υπουργός Επικρατείας ο Χριστόφορος Βερναρδάκης τον απέσπασε μαζί του.

Σήμερα, στο πρωτοσέλιδo της θέμα, η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος προχώρησε ακόμα περισσότερο το ρεπορτάζ.

Συνδετικός κρίκος στην όλη υπόθεση, όπως προκύπτει από έγκυρες πληροφορίες, είναι ο σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, Στέργιος Τσιαφούλης, το όνομα και το e-mail του οποίου εμφανίζονται στο σύστημα ονοματοδοσίας (Domain Name System) της commonview.gr.

Μία μέρα μετά το δημοσίευμα του «Ε.Τ.» ότι το όνομα του συμβούλου του υπουργού (Στέργιου Τσιαφούλη) εμφανίζεται, μετά από μακρά αναζήτηση, στην εταιρία δημοσκοπήσεων και στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργού Επικρατείας, τηρείται σιγή ιχθύος τόσο από την πλευρά του κ. Βερναρδάκη όσο και του κ. Τσιαφούλη.

Ήδη η Νέα Δημοκρατία έχει προσφύγει στο ΕΣΡ μετά την κίνηση της Κουμουνδούρου να εκδώσει την Τρίτη non paper για να πανηγυρίσει για τις δημοσκοπήσεις επικαλούμενη και έρευνα της Common View.

Το βασικό ερώτημα «ποιοι υπάρχουν πίσω από τη συγκεκριμένη εταιρία» παραμένει αναπάντητο μετά την αποκάλυψη ότι στα στοιχεία επικοινωνίας δεν υπάρχει ούτε διεύθυνση ούτε τηλέφωνο πέρα από τα στοιχεία του καταχωρητή και από στοιχεία dns, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται e-mail επικοινωνίας με όνομα «Στέργιος Τσιαφούλης».

Το ίδιο όνομα (Στέργιος Τσιαφούλης) συναντά κανείς στην επίσημη σελίδα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης (όπου ήταν αναπληρωτής υπουργός ο Χριστόφορος Βερναρδάκης μέχρι τον Νοέμβριο 2016) όπως και την απόσπασή του στο γραφείου του Χριστόφορου Βερναρδάκη όταν στη συνέχεια έγινε υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου.

Το βιογραφικό σημείωμα του Στέργιου Τσιαφούλη στην ιστοσελίδα του υπουργείου αναφέρει μεταξύ άλλων πως «είναι πληροφορικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην επιστήμη της “Γεωπληροφορικής”.

Είναι στέλεχος του Τμήματος Εκτέλεσης Προγραμμάτων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και απασχολείται κυρίως σε έργα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης και υπηρεσιών εμπιστοσύνης (e-identity, e-trusted services). Εκπροσωπεί την Ελλάδα στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης (eIDAS committee) και είναι μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του κανονισμού (eIDAS expert group)».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 25, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημοσκοπήσεις: «Το Μαξίμου»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator