Ως πότε θα βλέπουμε παντού τρομοκράτες που γύρισαν από το μέτωπο;

0



Όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις αυτού του μήνα έγιναν από μουσουλμάνους μόνιμους κατοίκους ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων της Βαρκελώνης, που οι δράστες το μόνο κοινό στοιχείο που είχαν με το ISIS ήταν και είναι «ιδεολογικές» και ποτέ δεν πήγαν, ή πολέμησαν στην Μέση Ανατολή. Κατά συνέπεια, η συνεχής αναφορά στους ισλαμιστές που γύρισαν… ορεξάτοι από το «μέτωπο», έχει αρχίσει να κουράζει.

Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Εξάλλου, οι τρομοκράτες του «χαλιφάτου» του ISIS είναι πολύ απασχολημένοι με το να αμύνονται στα τελευταία τους προπύργια και η λειψανδρία δεν επιτρέπει στην οργάνωση να επιτρέψει να της φύγει και να επιστρέψει στην Ευρώπη ούτε ένας μαχητής, με την απειλή εκτέλεσης ως λιποτάκτης.

Η πιθανότητα για επιστροφή τρομοκρατών στην Ευρώπη είναι υπαρκτή μετά όμως την ολοκληρωτική ήττα του ISIS, κάτι που θα συμβεί στο απώτερο μέλλον και δεν είναι επί του παρόντος. Όχι ότι κάποιοι δεν έχουν ήδη επιστρέψει, σε άλλες όμως εποχές που η επιβίωση του «χαλιφάτου» φαινόταν πολύ πιο βέβαιη από σήμερα.

Υπάρχει όμως και μία δεύτερη εκτίμηση, ότι ακόμη και αν ηττηθεί το ISIS σε τακτικές μάχες δεν θα διαλυθεί αλλά η πλειοψηφία των αραβικής καταγωγής μαχητών του, θα περάσουν σε ανταρτοπόλεμο στην Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Όσον αφορά τους εισαγόμενους από τρίτες χώρες μαχητές τρομοκράτες, υπάρχουν εκτιμήσεις μυστικών υπηρεσιών ότι η πλειοψηφία τους είναι απογοητευμένη και με χαμηλό ηθικό, έχοντας ελάχιστη διάθεση να συνεχίσει τον αγώνα στις χώρες καταγωγής τους προς το παρόν.

Τουλάχιστον γλίτωσαν από την τύχη που δείχνει να περιμένει τους συναγωνιστές τους που έμειναν πίσω… Παρόλα αυτά, παραμένει μία μικρή μερίδα φανατικών που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον εφόσον το κίνημα αναδιοργανωθεί.

Το ότι το ISIS δηλώνει σε κάθε τρομοκρατική επίθεση ότι πρόκειται για δικό του έργο, δεν σημαίνει ότι είναι οπωσδήποτε αλήθεια, αφού ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ISIS σπεύδει πολλές φορές να υιοθετήσει εγκληματικές πράξεις διαταραγμένων ατόμων, ή πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου ως τρομοκρατικές ενέργειες μελών του.

Είναι όμως, αν μη τι άλλο, η «μισή αλήθεια», αφού προφανώς έχει τον ρόλο ενός άτυπου «πνευματικού καθοδηγητή» που χρεώνεται την ηθική αυτουργία των επιθέσεων, όπως συνέβαινε πανομοιότυπα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 με την Αλ Κάιντα.

Ας μη λησμονούμε επίσης, ότι η εμφάνιση του ISIS έχει κάνει πολλούς να την αντιμετωπίζουν ως το «γυμνάσιο» της τζιχάντ, με τον ρόλο του «πανεπιστημίου» να τον διεκδίκησε και να τον απέσπασε βίαια το ISIS!

Πηγή Defence-Point
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 05, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ως πότε θα βλέπουμε παντού τρομοκράτες που γύρισαν από το μέτωπο;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator