Μουσείο Δημοκρατίας ιδρύει το ελληνικό Κοινοβούλιο

0efsyn.gr

Την ίδρυση Μουσείου Δημοκρατίας στην Αθήνα, το οποίο θα έχει «παγκόσμιους και διεθνείς ορίζοντες» προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Στόχος του θα είναι να συγκεντρωθεί υλικό, να γίνει ερευνητικό έργο και να αποτελέσει μια σημαντική παρακαταθήκη για την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος που βάλλεται από οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Την ανακοίνωση έκανε ο Νίκος Βούτσης σε ειδική τελετή στην οποία η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε την παγκόσμια ημέρα της Δημοκρατίας και παράλληλα την ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι το Μουσείο της Δημοκρατίας «θα έχει παγκόσμιους και διεθνείς ορίζοντες» και «τις προσεχείς μέρες το Προεδρείο της Βουλής θα αναλάβει πρωτοβουλία, η οποία θα εξελιχθεί εντός και εκτός Βουλής, ώστε αυτή η ιδέα να μετουσιωθεί σε πράξη, στο κέντρο της Αθήνας».

«Δυο ηγέτες, Ομπάμα και Μακρόν, στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων, εξήραν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η χώρα μας για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας» επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, δίνοντας έμφαση στις αναφορές τους, κατά την επισκέψή τους στην Αθήνα, για τη σημαντική συμβολή που είχε σε παγκόσμια κλίμακα η Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την «λίκνο της Δημοκρατίας».

«Με αφορμή την υπονόμευση και τον ανταγωνισμό που δέχεται αυτό το πολίτευμα, από οικονομικά, θρησκευτικά ή πολιτικά συστήματα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, έχει μεγάλη σημασία η ίδρυση τέτοιου μουσείου, στο οποίο θα μαζευτούν στοιχεία, αντικείμενα, πηγές, θα γίνει ερευνητικό έργο και θα αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 17, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μουσείο Δημοκρατίας ιδρύει το ελληνικό Κοινοβούλιο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator