Δικτάτωρ… Φώφη

0



Οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού σε κάποιο κόμμα είναι σοβαρή υπόθεση. Δημοκρατική, αφού καλούνται να επιλέξουν οι πολίτες με την ψήφο τους, καθαρή και αξιόπιστη. Αν αμφισβητηθεί οτιδήποτε από αυτά τότε δεν υπάρχει λόγος να γίνονται. Ας επιλέγεται ένας δια βίου αρχηγός και μετά να παραχωρεί τη θέση του σε έναν εκλεκτό του κι έτσι να καταλήγουμε σε αρχηγικά κόμματα όπου οι ψηφοφόροι είναι απλά διακοσμητικά στοιχεία.

Έτσι και οι διαδικασίες για την εκλογή νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς που θα κόψει οριστικά τη φόρα ενός ανίκανου και ψεύτη Τσίπρα, πρέπει να γίνουν και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικές.

Όμως, από την πρώτη στιγμή, και παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε τη διαδικασία, από τη Χαριλάου Τρικούπη έκαναν τα πάντα για να δυναμιτίσουν την προσπάθεια. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαναγκάστηκε να πάει σε εκλογές για τη διευρυμένη δημοκρατική παράταξη διότι θα ήταν μια ζωή αρχηγός ενός κόμματος του 5% και με το ζόρι.

Από την αρχή έκανε τα πάντα για να σαμποτάρει τη διαδικασία, από την αρχή έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να μειώσει τους υπόλοιπους εννέα υποψήφιούς της.

Κατ’ αρχάς, το γεγονός και μόνο ότι χρησιμοποιεί το κόμμα, όλους τους μηχανισμούς και τους πόρους που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ για να διαφημίσει την υποψηφιότητά της σε βάρος των άλλων δεν δείχνει καμιά εντιμότητα. Κάποιος θα πρέπει να την μαζέψει. Υπάρχουν κι άλλοι ΠΑΣΟΚ που δικαιούνται ισότιμης μεταχείρισης. Η ανεξαρτησία του κόμματος είναι η πιο έντιμη επιλογή.

Το δεύτερο είναι ότι η Φώφη Γεννηματά δεν ήθελε ποτέ την ηλεκτρονική ψηφοφορία γιατί δεν ήθελε ποτέ να ανοίξει η διαδικασία. Κι όμως, χιλιάδες νέοι που βρίσκονται στο εξωτερικό ή χιλιάδες άλλοι που δεν θέλουν να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν με τον παραδοσιακό τρόπο, θα ψήφιζαν με ένα… κλικ μετατρέποντας τις εκλογές σε πανηγύρι Δημοκρατίας. Ο τόπος έχει ανάγκη από εκλογές όπου ο κόσμος θα πηγαίνει μαζικά έτσι ώστε να επιστρέψει επιτέλους η εμπιστοσύνη στα κόμματα. Αν η εκλογή γίνεται με κλειστές διαδικασίες και ελάχιστους ψηφοφόρους, κυρίως μεγάλης ηλικίας, τότε δεν έχει κανένα νόημα να ασχολείται ο πολίτης. Η κ. Γεννηματά ξέρει ότι θα πάρει το κόμμα αν ψηφίσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι. Γι’ αυτό το λόγο δεν ήθελε από την αρχή την ψήφο χωρίς παρουσία στην κάλπη. Και είναι προφάσεις εν αμαρτίαις ότι δεν υπάρχει τρόπος να γίνει.

Το τρίτο σημείο και χειρότερο είναι η επιστολή που έστειλε σήμερα η Φώφη στον πρόεδρος της επιτροπής για τη διεξαγωγή των εκλογών, Ν. Αλιβιζάτο, Μια επιστολή γραμμένη με πολύ… ύφος, με αιχμές κατά του προέδρου και με μια σαφή προσπάθεια να υποβαθμίσει τη διαδικασία και να τινάξει στον αέρα τις εκλογές. Η κ. Γεννηματά δεν θέλει τις εκλογές, αν ήταν στο χέρι της θα τις σαμποτάριζε με κάθε τρόπο. Το plan B της είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο, να πάνε ψηφοφόροι μετρημένοι στα δάκτυλα, να μην ανοίξει η διαδικασία και να την ψηφίσουν, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της. Όχι στην κοινωνία ή στην προοδευτική παράταξη αλλά στην κομματική καμαρίλα και σε έναν στενό κύκλο τελειωμένων Πασόκων οι οποίοι μάλιστα είναι ειδικοί στο… προσκύνημα όλων των αρχηγών. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ελιχθούν και να σκύψουν τη μέση σε οποιονδήποτε πρόεδρο.

Αυτό το κόμμα θέλει η κ. Γεννηματά και ο κύκλος της και αυτό προσπαθεί να πετύχει. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες ο κ. Αλιβιζάτος να παραιτηθεί και να τιναχτεί η διαδικασία στον αέρα. Αν γίνει αυτό το Βατερλό θα φέρει την υπογραφή της… δικτάτoρoς Φώφης.

Όμως, αν γίνει αυτό απλά θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Και θα είναι απλά παράταση της κυριαρχίας της κ. Γεννηματά. Μόλις γίνουν εθνικές εκλογές και το ΠΑΣΟΚ βουλιάξει στα αδιέξοδα της αρχηγού του κόμματος, τότε θα φύγουν όλοι αυτοί…νύχτα.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια νέα Μεταπολίτευση. Χωρίς την κομματική καμαρίλα, την αναξιοκρατία, τα φιλαράκια του προέδρου και τους αποκλεισμούς μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δικτάτωρ… Φώφη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator