Μάλλον δεν θα περάσουν καλά ο Αλέξης και ο Πάνος τη Δευτέρα

0



Το άγριο σφυροκόπημα της ΝΔ στην κυβέρνηση για την τεράστια ρύπανση στο Σαρωνικό έχει προκαλέσει αναταράξεις στην Κουμουνδούρου, αναγκάζοντας υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη να αναζητούν τις τελευταίες ώρες επικοινωνιακούς τρόπους διαχείρισης του προβλήματος. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η υπόθεση αυτή θα έχει βάθος και δεν πρόκειται να λήξει τόσο απλά, καθώς από τη μία πλευρά ο χρόνος κυλάει πιεστικά για την απορρύπανση της «αθηναϊκής Ριβιέρας» και από την άλλη, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι και προκύπτουν νέα στοιχεία, αναδύονται και άλλα ερωτηματικά που χρήζουν άμεσων απαντήσεων. Το δυστύχημα βέβαια είναι ότι όλο αυτό το θρίλερ εκτυλίσσεται με φόντο όχι μόνο την περιβαλλοντική καταστροφή από το μαζούτ, αλλά και τις οικονομικές προεκτάσεις της στο Σαρωνικό.

Τα γαλάζια στελέχη, με πρώτο τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη, πήραν την σκυτάλη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση κατά του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Βουλή, με στόχο να αναδείξουν τις ευθύνες του για τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας, ζητώντας του για άλλη μια φορά να τις αναλάβει και να παραιτηθεί. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού δεν συνάντησαν την ευθιξία του κ. Κουρουμπλή, έβαλαν στο κάδρο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την Ντόρα Μπακογιάννη να τον κατηγορεί ότι κρύβεται με μεγάλη ταχύτητα πίσω από την υπόθεση.

Στους διαδρόμους του κοινοβουλίου, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν με έμφαση την απουσία του κ. Τσίπρα από την περιοχή που επλήγη από την πετρελαιοκηλίδα και τόνιζαν ότι στον αντίποδα, ο Κ. Μητσοτάκης με υπευθυνότητα βρέθηκε δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, δηλώνοντας έμπρακτα ότι είναι παρών. Αυτό αποδεικνύει, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν άνθρωποι στα υψηλά κλιμάκια της Πειραιώς, ότι η νέα στρατηγική Μητσοτάκη είναι να μην ασκεί απλά κριτική πάνω από τα προβλήματα, αλλά να εστιάζει σε προτάσεις και διεξόδους για να ανακουφίζει τους πολίτες.

Παρά την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να βελτιώσει το δυσμενές για εκείνον κλίμα που έχει διαμορφωθεί την επομένη της παρουσίας του στη ΔΕΘ, στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη για την κυβέρνηση, η οποία βάλλεται πανταχόθεν. Η ΝΔ του καταλογίζει υποκρισία, αφού παρακολουθεί στενά τις τελευταίες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να ωραιοποιήσει την εικόνα, άλλοτε μιλώντας με θετικά λόγια για την πορεία της οικονομίας, άλλοτε να προσπαθεί να πείσει ότι έρχονται επενδύσεις και άλλοτε για να δείξει ότι η κυβέρνησή του ενδιαφέρεται για το περιβάλλον.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, η κυβερνητική πλειοψηφία θα περάσει από κρίσιμα κρας τεστ που θα κρίνουν τη συνοχή της. Με στόχο να αξιοποιήσει ένα μικρό ή μεγαλύτερο ρήγμα στην κυβέρνηση, η ΝΔ θα συνεχίσει να επιτίθεται σε υψηλούς τόνους για τη μεγάλη οικολογική καταστροφή όπου πρωταγωνιστεί ο υπουργός Ναυτιλίας. Από την άλλη θα βάζει στο στόχαστρο τους ΑΝΕΛ με την απόφασή της να μην στηρίζει νομοσχέδια (πχ για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου) όπου υπάρχει διαφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας με σαφή τρόπο ότι δεν πρόκειται να γίνει σωσίβιο για να παραμένουν στις καρέκλες τους οι κυβερνητικοί εταίροι, διασώζοντας έτσι τα κομματικά τους ακροατήρια.

Στην Πειραιώς έχουν χαράξει τη γραμμή που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση της Δευτέρας επί της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, επαναφέροντας στο προσκήνιο την υπόθεση με τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Ε. Γιαννουσάκη. Για τη ΝΔ το θέμα είναι ηθικό και πολιτικό διότι όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμα στελέχη αν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα κυβερνητικός εταίρος συνομιλούσε με ισοβίτη, θα ήταν αναπόφευκτοι οι κυβερνητικοί τριγμοί. Επίσης, στη φαρέτρα του προέδρου της ΝΔ προστέθηκαν και τα ακριβά γούστα του υπουργού Άμυνας, ο οποίος σύμφωνα με αποκάλυψη γνωστής εφημερίδας έπαιξε χιλιάδες λίρες σε ρουλέτα στο Λονδίνο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ για το συγκεκριμένο θέμα μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: Ο κ. Καμμένος έχει άραγε συναίσθηση των όσων κάνει; Αναμένουμε την απολογία του τη Δευτέρα. Ο κ. Τσίπρας θα κοιτάζει πολύ καιρό ακόμα τους υπουργούς του να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους την ώρα που η ελληνική κοινωνία υποφέρει; Θα συνεχίσει να τους καλύπτει αδύναμος να πράξει τα αυτονόητα;

Αν κρίνουμε και από το ύφος της ανακοίνωσης, η σύγκρουση στη Βουλή αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως σφοδρή.

Τελικός αποδέκτης της νεοδημοκρατικής αντεπίθεσης θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να ροκανίσει την ανοχή που επιδεικνύει στις ευθύνες που αναλογούν στα κυβερνητικά του στελέχη. Κατά την άποψη της Πειραιώς, θα έπρεπε να είχαν μέχρι τώρα αποδεχθεί και αναλάβει τις ευθύνες τους τόσο ο κ. Κουρουμπλής, όσο και ο κ. Καμμένος. Παράλληλα, εκτός από τη σκληρή γραμμή της σύγκρουσης με την κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενισχύει τις επισκέψεις του σε όλους τους χώρους του ευρύτερου φάσματος της καθημερινότητας, εστιάζοντας στις διαφορές του από τον σημερινό πρωθυπουργό και αντιπαραβάλλοντας τις προτάσεις του και το πρόγραμμά του.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 24, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μάλλον δεν θα περάσουν καλά ο Αλέξης και ο Πάνος τη Δευτέρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator