ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΑΡΕΤΣΟΥ» Ο ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΠΙΡΤΖΗ-ΔΕΔΕ

0











Η υποδοχή του Μετροπόντικα «Έλλη» πραγματοποιήθηκε στον σταθμό «Αρετσού» στον τρίτο κατά σειρά σταθμό της γραμμής της επέκτασης του μετρό προς Καλαμαριά, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, τον Πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Γιάννη Μυλόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Θεόδωρο Παπαδόπουλο, τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας και τους εργαζομένους στο έργο.

Σήμερα, οι εργασίες στο μετρό Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τόσο στη βασική γραμμή, όσο και στο έργο της επέκτασης προς Καλαμαριά. Το 2019 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των σταθμών και η προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού και του τροχαίου υλικού και θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές λειτουργίες των συρμών που θα κρατήσουν περίπου έναν χρόνο. Η εμπορική λειτουργία του έργου της βασικής γραμμής από την Νέα Ελβετία έως το Σιντριβάνι θα ξεκινήσει το 2020, ενώ της επέκτασης προς Καλαμαριά λίγους μήνες αργότερα. Το τμήμα της γραμμής που επηρεάζεται από το σταθμό Βενιζέλου θα δοθεί σε χρήση σε δεύτερο χρόνο. Το έργο «τρέχει», τα προβλήματα λύθηκαν και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί τηρείται πλέον αυστηρά. «Το Μετρό έχει μπει στην τελική ευθεία», τόνισε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και συμπλήρωσε πως σύντομα η Θεσσαλονίκη θα έχει άλλη όψη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απορροφήσεις του έργου από μέση μηνιαία απορρόφηση 1,13εκ. € την περίοδο 2013-2015, ανέβηκαν σε 3,89εκ. € στην περίοδο 2016-2017, δηλαδή πρακτικά τριπλασιάστηκε η ταχύτητα εξέλιξης του έργου.

Τέλος, επιλύθηκαν χρόνια προβλήματα και παθογένειες που είχαν φέρει το έργο σε κατάσταση ολοκληρωτικού βαλτώματος και σε διακοπή εργασιών με εκατοντάδες απολύσεις το 2014. Η άμεση θετική αντίδραση της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από το 2015 εξασφάλισε σημαντικά αποτελέσματα στους ρυθμούς εκτέλεσης και στην προοπτική ολοκλήρωσης του έργου. Η εικόνα της Θεσσαλονίκης αλλάζει και οι συγκοινωνίες της γρήγορα περνούν σε νέα σελίδα.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 11, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΑΡΕΤΣΟΥ» Ο ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΠΙΡΤΖΗ-ΔΕΔΕ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator