Χώρα... χαφιέδων

0Μόνο ανησυχία για τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα χαφιέδων με τη βούλα της αριστεράς, προκαλεί το δημοσίευμα της Καθημερινής για τη δημιουργία νέας, δεύτερης ΕΥΠ η οποία υποτίθεται ότι θα είναι συμπληρωματική της πρώτης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το επόμενο διάστημα, η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) αυτονομείται και μετακομίζει από τον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου βρίσκεται σήμερα, σε νεόδμητο κτίριο στον Δήμο Περιστερίου.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά και αναβαθμίζεται τεχνολογικά με την απόκτηση ενός νέου σούπερ Υπερκοριού.

Κομβικό σημείο της νέας υπηρεσίας είναι ότι με τη συνδρομή εμπειρογνωμόνων από τη Μεγάλη Βρετανία το σύστημα άρσης απορρήτου της υπηρεσίας, ο λεγόμενος «κοριός», αναβαθμίζεται όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, αλλά και την τεχνολογία γεωεντοπισμού.

Παράλληλα θεωρείται σχεδόν δεδομένο, πως ο νέος Υπερκοριός θα παρακολουθεί και τις επικοινωνίες μέσω διαδικτυακών εφαρμογών (Viber, Whats Up, Messenger κ.λπ.).

Με λίγα λόγια, δεν μας έφταναν τα «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ και συγκεκριμένων επιχειρηματιών, που βολτάρουν κάθε μέρα στο τρίγωνο Ομόνοια – Σύνταγμα – Κολωνάκι, τώρα θα έχουμε και έναν υπερκοριό που θα πιάνει τα πάντα, θα μπορεί να βρει και που είμαστε ενώ θα ελέγχει και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αριστερή κυβέρνηση της διαφάνειας, αφού μετέτρεψε την σημερινή ΕΥΠ σε παραμάγαζο και αφού ελέγχει τα πάντα, ειδικά τα τηλέφωνα των… εχθρών, τώρα αποφάσισε να παίξει το κρυφό της χαρτί. Ένα υπερόπλο που μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Το ερώτημα είναι ποιοι κρατικοί υπάλληλοι θα ελέγχουν όλα αυτά τα δεδομένα; Ποιοι θα διαχειρίζονται και θα αναλύουν τα στοιχεία που θα αποκαλύπτονται; Και πόσο προστατευμένος είναι πλέον ο πολίτης από τους ηλεκτρονικούς χαφιέδες που ετοιμάζεται να εξαπολύσει η κυβέρνηση;

Η πλάκα είναι ότι κάποτε είχε σηκωθεί θύελλα γιατί κάποιοι ήθελαν να βάλουν κάμερες στους δρόμους. Σιγά τα ωά. Τώρα με μερικά βαλιτσάκια και με έναν κοριό που πιάνει τα πάντα, όποια υπηρεσία και φυσικά όποιος υπουργός θέλει θα μαθαίνει ό,τι γουστάρει.

Εκτός από το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται, πρόκειται για έναν εφιάλτη καθώς καταπατώνται όλα τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Θυμίζει οργουελική ατμόσφαιρα, ένα καθεστώς «Μεγάλου Αδερφού» από τον οποίον κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει.

Και κάποτε βλέπαμε τέτοιες εικόνες στον κινηματογράφο και δεν τις πιστεύαμε. Ίσως τώρα να πιστέψουμε το κυπατζίδικο παρακράτος που στήνουν ο Τσίπρας και η παρέα του.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 09, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χώρα... χαφιέδων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator