Γιώτα Μπάγκα: "Έτσι η Νέα Δημοκρατία γυρνάει σελίδα"

0


Της Γιώτας Μπάγκα

Έχουμε συνηθίσει να κατηγορούν πολλοί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ακραία νεοφιλελεύθερο…

Το Σάββατο όμως 16 Σεπτεμβρίου που βρέθηκα στο Βελλίδειο δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένη για την ομιλία που άκουσα. Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν βαθιά ανθρώπινη και συνάμα λογική και τεχνοκρατική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας έδειξε πως πρέπει να είναι η πολιτική: αξιοπρεπής, ανθρωποκεντρική, στηριγμένη σε αξίες πανανθρώπινες, και ταυτόχρονα λογική, μετρημένη, μακριά από υποσχεσιολογία, φανατισμό, λαϊκισμό και ευτέλεια. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων, της φορολογίας, της παιδείας, των εργασιακών καθώς και στο δημόσιο τομέα. Στο άρθρο μου όμως θέλω να αναφερθώ σε αυτά που έκαναν βαθιά εντύπωση σε εμένα. Πρωταρχικά, με συγκίνησε η βαθιά κατανόηση του απλού Έλληνα από την πλευρά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Μήνες τώρα τον βλέπουμε να επισκέπτεται γειτονιές, μαγαζιά, να μιλά με ανθρώπους του μόχθου. Το απόσταγμα όλης αυτής της εμπειρίας καταύγασε την ομιλία του. Πρόκειται για μια πολιτική θεώρηση και στάση που ξεκινά και καταλήγει σε όσα απασχολούν τον άνεργο, τον φτωχό, το νέο που θέλει να φύγει από την Ελλάδα, τον επιχειρηματία που λυγίζει κάτω από το βάρος των εισφορών, το νέο ζευγάρι για το οποίο η απόκτηση παιδιού είναι δυσβάσταχτο φορτίο, τον νέο που πέρασε στο Πανεπιστήμιο και απ΄ όταν καταλαβαίνει τον εαυτό του έχει ζήσει μόνο μέσα στην κρίση, τον απογοητευμένο εκπαιδευτικό, τον φοιτητή που πάει στο εξωτερικό για να σπουδάσει, το συνταξιούχο, το δημόσιο υπάλληλο που έρχεται αντιμέτωπος με την αναξιοκρατία, τη γενιά των 360 ευρώ….

Στην ομιλία απαντήθηκε η μομφή της κοινωνίας στους πολιτικούς: δεν είμαστε όλοι ίδιοι… Οι άνθρωποι των κοινών οφείλουν να έχουν έναν εσωτερικό σύστημα αξιών. Όμως κι αυτό δεν αρκεί, αν δεν δούμε όλοι μας τον εαυτό μας σαν ένα μέρος του σχεδίου για την ανασυγκρότηση του Κράτους και την ανάταξη της πατρίδας μας «Γιατί τις σπουδαίες χώρες τις χτίζουν οι πολλοί». Για την οικοδόμηση αυτής της χώρας η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και ο αρχηγός της εστιάζουν σε ένα καλά οργανωμένο κράτος με λογοδοσία και διαφάνεια που δίνει κίνητρα και ευκαιρίες και εδραιώνει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους πυλώνες της πολιτικής του, όμως θα ήθελα να αναφερθώ στον πιο σημαντικό – κατά τη γνώμη μου- και γι αυτό παραθέτω το αυτούσιο το απόσπασμα από την ομιλία: «Έρχομαι τώρα στον τρίτο πυλώνα του σχεδίου μας, ίσως τον πιο σημαντικό. Τις πολιτικές μας για τους νέους και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Μια Ελλάδα που δεν επενδύει στη νέα γενιά δεν έχει μέλλον. Και μια κοινωνία που δεν φροντίζει τους πιο αδύνατους δεν είναι κοινωνία. Είναι άθροισμα ατόμων».

Θα ήθελα να κλείσω το άρθρο μου σ’ αυτό το σημείο και να μείνει στη μνήμη των αναγνωστών αυτή η ιδέα: ποια Ελλάδα και ποια κοινωνία θέλουμε, όμως υπάρχει και κάτι παραπολιτικό μεν, ουσιώδες δε. Κάτι που αφορά την Κορινθιακή κοινωνία και φωτίζει τους ανθρώπους της και την ποιότητά τους: σε ένα πηγαδάκι που παρευρέθηκα με τον κ. Αυγενάκη, το μέλος της ΔΗΜΤΟ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Βούλα Φίλη και το στέλεχος του κόμματος κ. Βλάση Ζωγράφο άκουσα τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κορινθίας κ. Χρήστο Κορδώση να ζητά μετ’ επιφάσεως από το Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ περισσότερη δράση και προσέγγιση της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Ο κ. Κορδώσης, ως αυτοδιοικητικός και ως άνθρωπος που είναι μέσα στην κοινωνία γνωρίζει καλά ποιες ανάγκες υπάρχουν και ποιος είναι ο παλμός της κοινωνίας.

Κι έχει δίκιο. Γιατί, πραγματικά οι μάχες δεν πρέπει να κερδίζονται μόνο μέσα στη Βουλή ή μέσα στα τηλεοπτικά πάνελ. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κερδίσει τις μάχες της κοινωνίας. Και οφείλουν τα στελέχη να βγουν στον κόσμο, να κατέβουν στο πεζοδρόμιο, να μιλήσουν με τους απλούς πολίτες. Γιατί, μόνον έτσι θα μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα…
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 19, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιώτα Μπάγκα: "Έτσι η Νέα Δημοκρατία γυρνάει σελίδα""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator