Κάνουν μπίζνες... με τον πόνο του κόσμου

0



Η εποχή είναι ιδανική για να κάνεις μπίζνες. Αλλά όχι τις κανονικές, εκείνες τις λαμογιάρικες όπου κάποιοι πλουτίζουν πουλώντας αέρα κοπανιστό κι εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των πολιτών να βρουν διέξοδο.

Στην πιάτσα έχουν βγει πολλά τέτοια λαμόγια και πουλάνε ψεύτικες υποσχέσεις, άκρως επικίνδυνες αλλά ιδιαίτερα προσοδοφόρες. Δικηγόροι κυρίως, σύμβουλου ακινήτων ή άλλων χρηματοπιστωτικών επενδύσεων, και άλλοι περίεργοι τύποι έχουν στήσει παραμάγαζο κάτω από τη μύτη της κυβέρνησης ή μπορεί και με την ανοχή της.

Για παράδειγμα υπάρχουν δικηγορικά γραφεία που προτρέπουν πολίτες να μην πληρώνουν τα δάνειά τους, να τα καταγγείλουν, να κάνουν μηνύσεις, να πληρώσουν αμοιβές στους δικηγόρους και άλλα όμορφα. Σαν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα πράμα δηλαδή πριν γίνει κυβέρνηση όταν έταζε λαγούς με πετραχήλια.

Άλλοι εξυπνάκηδες λένε στους πολίτες να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, να κάνουν μαζικές αγωγές πληρώνοντας βεβαίως το ανάλογο τίμημα. Το οποίο μάλιστα αν πολλαπλασιαστεί επί χίλια ή δύο χιλιάδες καταλαβαίνετε γιατί χρήμα μιλάμε.

Είναι σαν κάτι εργατολόγους που έπαιρναν και συνεχίζουν να παίρνουν έναν σκασμό λεφτά από απολυμένους τάζοντάς τους αποζημιώσεις και άλλα τέτοια όμορφα.

Όσο για κάτι συμβούλους ακινήτων της πλάκας, αυτοί τάζουν υψηλές αποδόσεις, σίγουρους πελάτες από το εξωτερικό,fundsπου θέλουν να επενδύσουν δήθεν στην Ελλάδα. Και η κοροϊδία πάει σύννεφο.

Μήπως θα πρέπει να παρέμβει η Δικαιοσύνη; Μήπως κάποιος αρμόδιος υπουργός να ψάξει να δει τι γίνεται; Ειδικά από τη στιγμή που στη μπίζνα αυτή παίρνουν μέρος και γνωστά ονόματα της Αθήνας, τα οποία έγλειφαν τα κόμματα για να τους πάρουν μαζί και ονειρεύονταν μέχρι και την κατάληψη του Μεγάρου Μαξίμου;

Μιλάμε για καραμπινάτα σκάνδαλα που ίσως να είναι νόμιμα αλλά πόσο ηθικά είναι;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 20, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κάνουν μπίζνες... με τον πόνο του κόσμου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator