Δεν ξέρει από πού του έρχονται...

0



Πραγματικά δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε. Η χώρα βρίσκεται σε καταστολή ή σε… αναστολή λειτουργίας; Όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, που για πρώτη φορά δεν αφορούν άμεσα τα μνημόνια και την τρόικα, δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται ξανά σε επικίνδυνο σταυροδρόμι.

Όχι για μια πιθανή οικονομική χρεοκοπία, αλλά για μια κοινωνική χρεοκοπία εξαιτίας της ανυπαρξίας της κυβέρνησης.

Στην αρχή της εβδομάδας είχαμε την υπόθεση του χρυσού, τις απειλές της εταιρείας ότι θα φύγει και τον Καρανίκα να λέει «στα τσακίδια» αποδεικνύοντας ότι ο κολλητός του πρωθυπουργού έχει στοDNAτου τον στρατηγικό σχεδιασμό.

Έπρεπε να φάνε χημικά οι εργαζόμενοι, να γίνει χαμός στην Ελλάδα, να πανικοβληθεί το Μαξίμου γιατί χάθηκε το «αφήγημα» του Τσίπρα ώστε να ξυπνήσει ο Σταθάκης και να δώσει μέσα σε δύο ημέρες τρεις άδειες για τα μεταλλεία. Τι έκανε τόσους μήνες; Μήπως ήταν απασχολημένος στα καφέ της Βαλαωρίτου;

Ό,τι κι αν έκανε δείχνει τη διαχειριστική ανεπάρκεια του ιδίου αλλά και την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει ότι χωρίς επενδύσεις η χώρα δεν αλλάζει σελίδα.

Και ξαφνικά είχαμε την πετρελαιοκηλίδα να λερώσει ακόμη περισσότερο τοsuccessstoryτου δύσμοιρου του Τσίπρα που δεν ξέρει από πού του έρχονται οι φάπες. Πέρασαν τέσσερις ημέρες για να ξυπνήσει ο Κουρουμπλής και οι αρμόδιοι και να κινηθεί η διαδικασία ώστε να μην μαυρίσει όλη η Αττική.

Είχαμε τα φαιδρά «πηγαίνετε άνετα για μπάνια» για να έρθει με καθυστέρηση το υπουργείο Υγείας να απαγορεύσει την πρόσβαση στη θάλασσα. Ακόμη και για θέματα υγείας των πολιτών είναι μακριά νυχτωμένοι.

Όμως, εδώ έχουμε εκτός από τη διαχειριστική ανεπάρκεια και ένα άλλο μείζον θέμα. Η Δικαιοσύνη που ήταν; Γιατί έπρεπε να φτάσουμε στην Παρασκευή το απόγευμα ώστε να ασκηθούν διώξεις, να παρέμβουν οι δικαστές. Γιατί έπρεπε μετά από τόσες ημέρες να συγκαλέσει σύσκεψη ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου για να μας πει τα αυτονόητα;

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι όταν υποθέσεις αγγίζουν υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, προφανώς έχει να κάνει με τις… «εντολές» που παίρνουν κάποιοι ελεγχόμενοι δικαστές.

Αλλά να ρωτήσουμε και κάτι άλλο; Ξέρει ο ελληνικός λαός ότι το κορυφαίο δικαστήριο της χώρας, ο Άρειος Πάγος είναι ακέφαλος; Ότι δεν έχει πρόεδρο εδώ και τρεις μήνες, από τότε που η φίλη του κ. Τσίπρα, η Β. Θάνου αποφάσισε να ανοίξει γραφείο… δίπλα από αυτό του Καρανίκα στο Μαξίμου;

Όλο αυτό το σκηνικό δεν επηρεάζει τη Δικαιοσύνη; Δεν γίνονται υπόγειες διεργασίες και συναλλαγές για τη θέση αυτή; Και δεν δημιουργείται η αίσθηση ότι και τα δικαστήρια βρίσκονται σε… αναστολή, ειδικά όταν υπάρχουν θέματα διαχειριστικής ανεπάρκειας αριστερών στελεχών;

Για να μη μιλήσουμε για την οικονομία που βουλιάζει και το μόνο που ενδιαφέρει τον παντελώς ανεπαρκή κ. Τσακαλώτο είναι να μην του τραβήξουν τ’ αυτιά οι δανειστές;

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει ορθή διαχείριση της καθημερινότητας τότε… στα τσακίδια, όπως θα έλεγε και ο φωστήρας Καρανίκας.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 18, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δεν ξέρει από πού του έρχονται..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator