ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΕΝΦΙΑ

0



Αν η "Δημιουργία, ξανά!" ήταν κυβέρνηση, θα καταργούσαμε τον ΕΝΦΙΑ από την επόμενη των εκλογών. Ο ΕΝΦΙΑ αποδίδει 2,6 δισ. ευρώ τον χρόνο, ενώ η ζημιά που έχει επιφέρει στην οικονομία είναι πάνω από 1 τρισ. καθώς τσάκισε την οικοδομική δραστηριότητα και εξαφάνισε 200 επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτή, έδιωξε στο εξωτερικό δεκάδες χιλιάδες μηχανικούς, μηχανολόγους, αρχιτέκτονες, τεχνικούς και απομείωσε την αξία της περιουσίας όλων των Ελλήνων κατά 50% τουλάχιστον.

Την ίδια, όμως, στιγμή που οι κρατιστές κόκκινοι, πράσινοι και μπλε, δημεύουν τα σπίτια των Ελλήνων και εξαφανίζουν τη μεσαία τάξη, πληρώνουν ΜΟΝΟ για ΠΡΟΩΡΕΣ συντάξεις 9 δισ. ευρώ τον χρόνο. ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο ΕΝΦΙΑ δεν φτάνει ούτε για 4 μήνες πρόωρων συντάξεων.

Θα καταργούσαμε, λοιπόν, τον ΕΝΦΙΑ, περικόπτοντας ταυτόχρονα 2,6 δισ. από πρόωρες συντάξεις ευνοημένων συντεχνιών του Δημοσίου, που δεν έχουν καταβάλει ούτε το 1/5 των ασφαλιστικών εισφορών αναλογικά με την σύνταξη που παίρνουν. Όλα τα κόμματα όμως, κόκκινα, μπλε και πράσινα, υπόσχονται ταυτόχρονα ΚΑΙ μείωση φόρων ΚΑΙ αύξηση ΜΙΣΘΩΝ και ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. Αυτό μαθηματικώς δεν γίνεται, διότι κάθε ευρώ που μπαίνει σε μια τσέπη βγαίνει από μια άλλη. Θα μπορούσε να γίνει σε 2-3 χρόνια αν η μείωση των φόρων ήταν τόσο μεγάλη που θα έδινε - σε συνδυασμό και με άλλες μεταρρυθμίσεις - εκρηκτική ώθηση στην οικονομία, ώστε τα φορολογικά έσοδα να αυξηθούν από την αύξηση του ΑΕΠ. Πρώτα όμως μειώνεις τους φόρους και μετά έρχεται η ανάπτυξη. Ποτέ αντιστρόφως.

Δημοσίευση: Αυγούστου 29, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΕΝΦΙΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator