Το λεπτό γούστο κ. πρέσβη …”πρώην” μας απειλεί με παρέμβαση στην Κύπρο!

0



Πολλά έχουν λεχθεί και πολλά έχουν γραφτεί από την ελληνική πλευρά για τις διάφορες τουρκικές δηλώσεις, επίσημες και ανεπίσημες, όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές και τουρκοκυπριακές διαφορές. Αυτό που για μένα είναι το πιο εντυπωσιακό αλλά και επίφοβο, είναι η παντελής αδιαφορία της Τουρκίας για τη νομιμότητα…

Είναι η καθολική πεποίθηση της Τουρκικής Ηγεσίας αλλά και της γραφειοκρατίας, ότι ΜΠΟΡΟΥΝ κι επειδή είναι η «Μπουγιούκ» Τουρκία τους επιτρέπεται, ανεξάρτητα τι λέει όλος ο υπόλοιπος κόσμος, να αδιαφορούν γι’ αυτό που ονομάζεται διεθνής νομιμότητα, ένα ελάχιστο κανόνων που στόχο έχουν να δημιουργηθεί ένα στοιχειώδες κανονιστικό πλαίσιο συνύπαρξης των κρατών διεθνώς.

Τεράστια ευθύνη γι’ αυτό έχει η έλλειψη συνεπειών και καταβολής κόστους από την Τουρκία στο Κυπριακό, στη Συρία, το Κουρδικό, αλλά και η πολιτική κατευνασμού προς την Τουρκία από όλους και ειδικά από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τι μας έπιασε βραδιάτικα;

Μας εξόργισε το θέμα του Κυπριακού Πρακτορείου (ΚΥΠΕ) για τον Τούρκο πρώην διπλωμάτη, Οκτάι Άκσοϊ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν αποκλείει ακόμη και «άμεση παρέμβαση» της Άγκυρας στις εσωτερικές υποθέσεις της Κύπρου, ενόψει των δραστηριοτήτων των ενεργειακών κολοσσών ΕΝΙ και Total, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ).

Κάνοντας μια μικρή… παραχώρηση, ο διπλωμάτης – καφενείου πλέον – μας καθησυχάζει, ότι «θα στραφούμε πρώτα στο ΝΑΤΟ, καθώς είμαστε μέλη της Συμμαχίας. Θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε την κατάσταση. Ωστόσο, αν η Συμμαχία πάρει το μέρος των ευρωπαϊκών χωρών, η Τουρκία θα λάβει από μόνη της αυστηρά μέτρα, που θα φτάνουν μέχρι και την άμεση παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του νησιού».

Ποιος είσαι ρε γελοίε κοπρίτη νεοθωμανέ θρασύδειλε καφενόβιε, που όποτε σου έκαναν πραγματικό «μπουουου» οι πραγματικά ισχυροί γύριζες πίσω τρομαγμένος… Ποιος είσαι πια ρε κουτσαβάκη που πιστεύεις ότι άμα η Συμμαχία σου πει όχι, εσύ θα τη γράψεις στα παλιά σου τα παπούτσια και θα πάρεις μέσα, ακόμα και θα παρέμβεις στα εσωτερικά της Κύπρου επειδή έτσι σου γουστάρει;

Πηγή Defence-Point
Δημοσίευση: Αυγούστου 23, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το λεπτό γούστο κ. πρέσβη …”πρώην” μας απειλεί με παρέμβαση στην Κύπρο!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator